Reklama

Reklama

Fallout

(seriál)
  • USA Fallout
Trailer 3
USA, (2024–2025), 15 h 53 min (Minutáž: 45–74 min)

Hudba:

Ramin Djawadi
(další profese)

Série(2) / Epizody(16)

Seriál Fallout vychází z jedné z nejúspěšnějších videoherních sérií všech dob. Vypráví příběh vítězů a poražených ve světě, kde už není skoro nic, o co by se dalo hrát. Změkčilí obyvatelé luxusních protiatomových krytů jsou po 200 letech od apokalypsy nuceni vrátit se do neuvěřitelně složitého, rozkošně bizarního a ukrutně násilného světa, který na ně čeká na povrchu. (Prime Video)

(více)

Videa (2)

Trailer 3

Recenze (359)

Pajky3 

všechny recenze uživatele

Seriálová adaptace herní série Fallout patřila mezi nejočekávanější projekty roku 2024 a byl jsem na ní zvědavý i já, přesto, že mě hra minula a nikdy jsem ji nehrál.  I tak jsem byl ale zvědavý na seriál z postapo doby a hlavně úvod mě rozhodně nezklamal. Svět je zajímavý a komplikovaný dostatečně na to, aby udržel pozornost. Některé postavy baví každou chvíli, co jsou na obrazovce (Walton Goggins ať už jako Ghoul nebo Cooper Howard), jiné jsou o trochu slabší, ale vysloveně mi nikdo nevadil.  Bavilo mě to, má to dobrou atmosféru, která mixuje herní a televizní svět a hlavně něco do sebe. S chutí se podívám na pokračování, ale k dokonalosti tomu pár věcí chybí. ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Jakožto člověk herní předlohou nepolíbený zde musím smeknout před tvůrci, jelikož i přes tento svůj "handicap" jsem neměl sebemenší problém vžít se do tohoto postapokalyptického světa se všemi jeho zvyklostmi a plejádou pestrých postav. Celý tým kolem Jonathana Nolana tedy odvádí skvělou práci, jejímiž plody je seriál s neodolatelnou příchutí lidské zkázy, skrze níž nás provází neuvěřitelně absurdní humor. V tomto bodě je pak rovněž záhodno zmínit Waltona Gogginse, který si v podstatě celý tento projekt krade sám pro sebe, přičemž i jeho flashbacková linie mě bavila snad nejvíce. Ve finále jsme tedy dostali vtahující seriálovou podívanou, která má v (doufejme) dalších řadách velkou šanci všechny tyto správně zvolené a nastavené ingredience ještě o pořádný kus povýšit. A já už se toho vážně nemohu dočkat. Skvělá práce! (Prime Video) „I May End Up Looking Like You, But I’ll Never Be Like You.“ ()

Reklama

AppleCore 

všechny recenze uživatele

Můžete po fanoušcích pomrkávat sebevíc, sázet jim před zrak tunu referencí, easter eggů, vlastně věrně převést veškerý propriety z počítače rovnou do televize, ale když nezachytíte to nejpodstatnější, co z předlohy činilo skutečnou hrůzu, těžko to divák při smyslech sežere. Atmosféru herní předlohy se totiž nedaří zachytit v žádnym myslitelnym směru! Hra je ujetá, úchylná, děsivá, strašidelná, zvrácená, vtipná, satirická, tajemná, prohnilá, zlá a špinavá – show ale – byť prezentuje všechno z toho – je v tom všem samoúčelná. Nic z toho totiž nevychází z hnusnýho, post-apokalyptickýho světa a bytostí ho obývajících, ale jenom ze stránek scénáře a našeptávačů, aby u toho každej fanda mohl řádně zahonit. Hodně barviček a sluníčka, málo šedi a hrůzy! Když ovšem pominu hru a vyhnu se srovnání, je Fallout docela slušná série - sice neobjevná, zato dostatečně zábavná a svým způsobem i docela aktuální. ()

Chewy 

všechny recenze uživatele

Fallout to jako produkt dělá skvěle. Odběratelé Prime a diváci si zkrátí vyčkávání na další sezónu The Boys, kteří jedou na podobné vlně. Fanoušci se budou chtít vrátit ke svému oblíbenému hernímu dílu, ať vás seriál naštve nebo nadchne, chuť tu pravděpodobně bude. Bethesda si to zařadí pod kánon a rozšíří tak působnost. A zbytek? Poměrně aktuální téma odlehčené bizarním humorem, výrazný a osobitý retrofuturismus a jinak slušně vypadající “western” (na poměry a charakter typu seriálu první sezóny), o kterém se píše a mluví, takže běžný divák, který nepatří do předešlých skupin to zvládne bez bolesti. Já se řadím především mezi fanoušky prvních dvou herních dílů od Interplay, které přece jenom byly temnější s přiznanou Mad Max inspirací. I přesto jsem si to v pohodě užil a obecně se dá říct, že herním adaptacím se poslední dobu daří (alespoň těm animovaným). Výtky se najdou, ale raději si užijte výrazně stylizovaný post-apo s westernovým Gogginsem a panenenkou Purnell. Mezi nepřeberným množstvím seriálů nezle než v klidu doporučit. 8/10, 4*. ()

hroubek 

všechny recenze uživatele

S01 - Dobrý a povedený seriál, který mi několikrát vykouzlil úsměv na tváři a dost jsem si ho užil. Neznám hry, neznám příběhy a reálně jsem o seriálu věděl jen to, že se odehrává v post apokalyptickém světě, a že tady bude Walton Goggins bez nosu. Bez znalostí her a příběhu se mi k seriálu přistupovalo snadněji, než kdybych byl fanoušek a viděl všechny ty rozdíly, chyby nebo špatné tvůrčí rozhodnutí. Čistě z mého pohledu musím tvůrce seriálu velmi pochválit, jelikož vytvořili funkční a zábavný seriál, který má dobré a zajímavé postavy, parádní vizuální stránku, hudbu, kameru a dost černého humoru plného krve. Osobně si mě seriál získal hned v první epizodě a já jsem byl velmi příjemně spokojený. Spokojenost mi vydržela až do konce, ale pár zádrhelů bych na cestě ke konci našel. Tempo některých linek bylo pomalejší, některé vedlejší postavy do počtu a určitě bych se nezlobil, kdybych se dozvěděl mnohem více, jak se věci mají, jak svět funguje atd. - počítám, že na tyhle otázky dostanu odpověď v dalších řadách. Ella Purnell mi v této roli hodně sedla a já si její výkon dost užil, a fandil jsem jí. Aaron Moten není špatný herec, jen mi několikrát přišlo, že tlačí na pilu až moc. Walton Goggins si krade desítky scén pro sebe a je v této roli perfektní. Fallout je dobrý a zábavný seriál, u kterého se těším na další řadu, ve které se dozvím více o tom, co se děje. 7,5-8/10 ()

Galerie (173)

Zajímavosti (24)

  • Na začátku každé epizody se logo Falloutu objeví a zmizí jiným způsobem a utrpí stejný osud jako některá z postav, jako je zastřelení, upálení atd. (PavelVanekArt)
  • Sběrači víček mají na sobě ikonickou zbroj NCR rangerů z videohry „Fallout New Vegas“. (Veskoslav)
  • Kolouch, kterého Lucy (Ella Purnell) potká u vody a následně je spolknut gulperem, je opravdový. (DavidSe)

Související novinky

Seriálový Fallout má datum premiéry

Seriálový Fallout má datum premiéry

25.10.2023

Seriálová nabídka streamovací služby od Amazonu se brzy rozroste po Pánovi prstenů o další slavnou značku. Už příští duben totiž na Prime Video dorazí adaptace kultovní herní série Fallout od… (více)

Reklama

Reklama