Reklama

Reklama

Až na konec světa

  • USA The Dead Don't Hurt (více)
Trailer 3

60. léta 19. století, San Francisco. Svobodomyslná Vivienne (Vicky Krieps) se zamiluje do zamlklého truhláře Holgera (Viggo Mortensen). Po jeho boku se vydává malebnou krajinou nevadských kaňonů a lesů najít svůj vysněný domov. Usídlí se v malém, zdánlivě klidném městečku, které ovládá zkorumpovaný starosta a jeho společníci. Když Holger odchází bojovat do občanské války, zůstává Vivienne sama čelit nástrahám drsného prostředí, do kterého vnáší chaos zejména despotický starostův syn Weston. Druhý režijní počin Vigga Mortensena je nadčasovou romancí dvou fatálně svéhlavých milenců. (Aerofilms)

(více)

Videa (2)

Trailer 3

Recenze (26)

POMO 

všechny recenze uživatele

Předvídatelné, kýčovité až naivní, logika potkávání hlavní postavy se záporákem před finálním zúčtováním mírně řečeno úsměvná. A když nevíme jak to zakončit, ukážeme oceán. Což sice pro dodání hloubky funguje, ale je to laciný trik, navléknutelný na kterékoliv drama. Herecký výkon Vicky Krieps jedinou nadprůměrnou složkou filmu. Viggo Mortensen je sympaťák a obdivuhodný herecký chameleon, a je fajn že zkouší i vlastní autorské počiny, ale… [KVIFF] ()

kajas 

všechny recenze uživatele

Až do letošního ročníku KVIFF jsem netušila, že je můj milovaný Aragorn tak renesanční člověk. Ke svému nejnovějšímu režijnímu počinu sám napsal scénář a složil hudbu (mimochodem fakt krásnou). Samozřejmě, že jsem trochu ovlivněná atmosférou ve velkém sále Thermalu a přítomností hlavní hvězdy. Westerny ale příliš nakoukané nemám a tenhle mě i přes pomalejší rozjezd zaujal silnou ústřední hrdinkou (vynikající Vicky Krieps) i lyrickým závěrem. A postava Vivenne je inspirována Viggovou maminkou, takže nemůžu jinak :). ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

O trochu lepšie než Costnerov Horizont hoci nie o veľa, keďže ide o lacnejšiu formu. A hlavne ide o trochu kratšiu záležitosť, takže človek pri tom neupadne trikrát do kómy. Rýchlejšie tempo, jasne predvídateľný dej, ale to je u westernov časté aj v starých klasikách. Ale veď film ani neponúka, že by chcel predviesť viac. Už v názve je malý spoiler, ktorý vedie k tomu, že niekto zlý tu chcípnuť bude musieť. A tak sme to chceli vidieť. Výborný Viggo a ešte lepšia Vicky. ()

Filmmaniak 

všechny recenze uživatele

Westernové melodrama o silné hlavní hrdince, na níž je demonstrován krutý osud, jež mnohdy zažívaly ženy na americkém západě ve druhé polovině 19. století, je zároveň protkáno kritikou beztrestných bohatých elit, které si mohou koupit všechno a všechny a ohýbat tak spravedlnost ve svůj prospěch. Krieps i Mortensen jsou v hlavních rolích dobří a leckdy si vystačí i beze slov jen s přesnými a všeříkajícími výrazy a Solly McLeod jim v roli nebezpečného pošuka zdatně sekunduje coby hlavní antagonista. V paměti jistě zůstanou i malebné krajinky a jímavá hudba (také od Mortensena). Děj ale nemile zaskočí vyprávěním rozděleným na tři časové roviny, mezi nimiž se poněkud klopotně neustále přeskakuje tam a zpátky. Linie věnovaná hrdinčinu dětství navíc příběh ničím příliš neobohacuje a nelineární řazení jednotlivých událostí bohužel znemožňuje katarzním a emocionálním momentům pořádně vyznít. ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Viggo by chtěl vyprávět silný příběh se silnou ženskou hrdinkou, akorát je sám sobě překážkou, protože si k tomu zvolil nefunkční strukturu hopsající v čase z místa na místo, která nejenže mate diváky, ale hlavně nedává prostor jednotlivým linkám, aby později rezonovaly. Námět dobrý, záporák skvělý, Viggova hudba nádherná, ale jako celek to bohužel nešlape tolik, jak by mělo. 6/10 ()

Galerie (16)

Související novinky

Reklama

Reklama