Reklama

Reklama

Přepadení 13. okrsku

  • USA Assault on Precinct 13 (více)
Trailer

Obsahy(1)

Polícia v Los Angeles robí čo môže, aby si poradila s vyčínajúcimi gangami. Po tom, ako je niekoľko členov gangu políciou zabitých, prichádza pomsta. Najkrvavejší gang v meste polícii vyhlasuje vojnu a ako odveta za smrť je prepadnutý trinásty okrsok a gang sľubuje jeho vyhladenie. Lenže v ohrození sa ocitnú aj zadržaní kriminálnici, ktorí musia s policajtami kooperovať, aby si zachránili život. Nervydrásajúca dráma nemá konca. Tu určite potečie krv... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (152)

Ruut 

všechny recenze uživatele

UPDATE 2019: Ono se to blbě popisuje, protože Carpenterovy filmy jsou prostě jiné a zvláštní všechny - mizerní herci, topornost, nelogičnost, ale stejně na to člověk musí koukat … :-) ------ Je to staré, vůbec to není nápadité, nevýrazné charaktery a místy jsem měl pocit že chybí kus filmu - že někdo vzal nůžky a násilně neco ušmikl. Ale stejně je to nářez. Atmosféru Carpenter umí a ta hudba! ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Na tohle jsem se dost těšil. Jednak se mi kdysi líbil remake, jednak tenhle jediný film jsem od Carpentera nikdy neviděl a marně sháněl. A bylo to moc dobré i když jinak, než jsem čekal. Carpenter sice uměl sci-fi i další žánry, ale v jádru to byl hororový režisér. A tohle je akční film s několika přestřelkami, ale v jádru horor, či spíše zombie horor ale Noc oživlých mrtvol. Na opuštěné policejní stanici je jeden polda, dva muklové a jedna sekretářka a dovnitř se dobývá gang. Nejsou tu ovšem žádné debaty, ultimáta, taktika... gang útočí jako zvířata, derou se dovnitř okny, kanály jako bez rozmyslu či strachu o život, závěrečný útok na barikády jakoby ze zombie hororu vypadl. I přes prkenné herce, dlouhý rozjezd a nulový příběh je to prostě parádní syrová béčková jízda s nádechem nastupujících osmdesátek. A samozřejmě nechybí minimalistická Carpenterova "hudba". Solidní 4* a akční film roku 1976. ()

Reklama

nash. 

všechny recenze uživatele

Film, kterým Carpenter nejen ukázal jak se za málo peněz pořizuje hodně muziky, ale také zahájil útok na trůn krále napětí, na němž se pak se svými minimalistickými peckami udržel téměř celou dekádu. Malý rozpočet, jednoduchý příběh, který si ve své téměř absurdní zápletce neláme hlavu s logikou, stručné dialogy, minimalistická hudba, svícení i herecké výkony, které přesto nejsou ploché. To vše slouží jedinému. Gradaci dokonale šponovaného napětí. A jako bonus černý humor a sympatická nekorektnost. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Tak nevím. na mně to dnes už působilo moc staře. Příběhu jsem moc nevěřil a ty hordy nabíhajících sebevrahů před okna mi trochu připomínaly zombie filmy jen s tím rozdílem, že gang necvakal hladově čelistmi... Co rozhodně překvapilo, byla brutalita, která jak se domnívám musela i na rok 1976 bejt na někoho až moc. Já mám rád, když se někde nějaká opevněná partička brání přesile a drží ji na živu jen její statečnost, um a kooperace. Ale tohle byla taková sedmdesátková kapslíková střílečka. A tak dávám za 3 zmrzliny. * * * ()

GodComplex 

všechny recenze uživatele

John Carpenter je nadcasovy reziser. Uz v pulce 70tych let natocil dokonale zabavnou akcni strilecku, ktera nenudi ani na sekundu, zerete ji vsema deseti, ale hlavne - krome kamery si vzal pod palec jeste jednu mensi masinku, ktera v te dobe jeste nebyla prilis popularni (obzvlast ne ve filmove sfere) a sice analogovy syntezator (podle zvuku pravdepodobne Minimoog), se kterym naprosto nehorazne nekompromisnim zpusobem rozvibroval a napumpoval cely film v cele s main theme (pokud mate dostatecne vohulene subwoofery, pochopite) a v podstate tak predurcil jakou cestou se bude ubirat kvalitni filmova hudba vesmes skrze cele 80's (ne, cesta symfonickeho pizlani to skutecne neni). Mr. Tesar rulez! 8/10 ()

Galerie (66)

Zajímavosti (22)

  • Film se po uvedení do kin stal velkým hitem ve Velké Británii pro svou podobnost s americkými westerny. Na druhou stranu v USA se film nedočkal uznání kvůli přesycenosti publika tímto žánrem. To se změnilo až poté, co film vyhrál první cenu v britské filmové soutěži a dosáhl popularity na západě. (HellFire)
  • John Carpenter vytvořil soundtrack během tří dnů. Samostatně ho začalo prodávat až v roce 2003 francouzské hudební vydavatelství Record Makers. (HellFire)

Reklama

Reklama