Reklama

Reklama

Přepadení 13. okrsku

  • USA Assault on Precinct 13 (více)
Trailer

Obsahy(1)

Polícia v Los Angeles robí čo môže, aby si poradila s vyčínajúcimi gangami. Po tom, ako je niekoľko členov gangu políciou zabitých, prichádza pomsta. Najkrvavejší gang v meste polícii vyhlasuje vojnu a ako odveta za smrť je prepadnutý trinásty okrsok a gang sľubuje jeho vyhladenie. Lenže v ohrození sa ocitnú aj zadržaní kriminálnici, ktorí musia s policajtami kooperovať, aby si zachránili život. Nervydrásajúca dráma nemá konca. Tu určite potečie krv... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (152)

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Tak nevím. na mně to dnes už působilo moc staře. Příběhu jsem moc nevěřil a ty hordy nabíhajících sebevrahů před okna mi trochu připomínaly zombie filmy jen s tím rozdílem, že gang necvakal hladově čelistmi... Co rozhodně překvapilo, byla brutalita, která jak se domnívám musela i na rok 1976 bejt na někoho až moc. Já mám rád, když se někde nějaká opevněná partička brání přesile a drží ji na živu jen její statečnost, um a kooperace. Ale tohle byla taková sedmdesátková kapslíková střílečka. A tak dávám za 3 zmrzliny. * * * ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Možná nejlepší z regulérních béček. John Carpenter si nejspíš řekl, že by bylo fajn natočit akční thriller s partou lidí vzdorujících brutálním útokům jistého gangu. A tak vzal nějakého černocha, nějakého bělocha, nějakou ženštinu a strčil je do jednoho baráku. Kolem baráku rozestavil etnickou směsku lidí, které spojuje zlý výraz na tváři a ostrý předmět v ruce. No a ti venku, ti jakože zlí, mají za úkol zabít ty vevnitř, ty jakože hodné, kteří jsou také z poloviny nebezpeční grázlové, jenom shodou okolností na špatné straně barikády. Scénář nijak zásadně neřeší logiku věci a bizarnost způsobu, jakým jej Carpenter přes zdlouhavou expozici dostrká ke kýžené výchozí situaci, bere dech. 60 Zajímavé komentáře: choze, Visáč, TD ()

Reklama

HellFire 

všechny recenze uživatele

Velmi jednoduchá premisa (gang zaútočí na policejní stanici) a komorní film, ve kterém se toho na jednu stranu tolik nestane, ale na druhou stranu sledujeme pevnou režii, skvělé postavy a dobře napsané dialogy. Carpenter opět vytvořil originální soundtrack a ukázal, jak versatilní dokáže být. Docela mi chybí tyhle staré filmy, kde se ženy neopíraly do mužů, aby působily silně. Dnes je to samá Mary Sue – pomrkávám na tebe, Disney. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Počáteční klid před bouří ve vylidněném městě, kde se v káře projíždějí psychopati za zvuků zlověstné hudby, made by Carpenter, se mi velice líbil. Jenže to pomyslné vyvrcholení vůbec nemělo šťávu. Postavy těch hodných byli jaksi bez emocí a na to, že čelili jisté smrti hráli dost prkenně. Obléhající gangsteři se zase na nic moc nezmohli a celá ta situace mi přišla jako vystřižená z nějakého zombie hororu, kde jsou ale zombie najedené a dobýjet barák plný mozků se jim ani moc nechce. Každopádně ten film stojí za zkouknutí, už jen protože Carpenter prostě točí jinak a člověku to chvíli zůstane v hlavě. Možná, až se na to někdy kouknu znovu, bude se mi to líbit o dost víc. ()

Mr.Bulanek 

všechny recenze uživatele

Uchazejici akcni film od Carpentera podtrzen jeho hudbou, klidne si jej pustim nekdy znova ale na 4* to nedosahuje i kdyz se nutkani snazi abych dal 4* stejne jako gang chtel dobyt policejni stanici. Ale ja pouziji vsechny prostredky abych odolal i kdyz mam rad beckove filmy tak tady mi neco chybi abych dal 4* ()

Galerie (66)

Zajímavosti (22)

  • Film byl natočen během 20 dní. (pUnck)
  • Zatímco hlavní hrdina je na začátku poslán na 9. okrsek 13. obvodu, film se jmenuje Přepadení 13. okrsku. (Lorge)
  • Austin Stoker a Darwin Joston si spolu posléze zahráli i ve sci-fi hororu Time Walker (1982). (Lorge)

Reklama

Reklama