Reklama

Reklama

Cabin Fever

  • USA Cabin Fever (více)
Trailer 2

VOD (1)

Obsahy(1)

Pětice vysokoškoláků se o svých posledních prázdninách vydá do opuštěného srubu v lesích. Poté, co potkají pár vyšinutých vesničanů, zjistí, že s místem plánovaných mejdanů není něco v pořádku. Pálí je pokožka, dělají se jim puchýře. Jednoho po druhém napadá masožravý virus. (Magic Box)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (319)

POMO 

všechny recenze uživatele

Nudný, nechcene smiešny zlepenec klišé a zvratov z desiatky slávnych hororových klasík. Tvorcovia však nemajú ani kúsok nadhľadu a iba bezmocne, amatérsky trapošia. Po napätí alebo atmosfére ani náznak. Najslabší z hororov "decká idú na chatu". I nový Texaský masaker stojí za viac. ()

LaciLC 

všechny recenze uživatele

Partia vysokoškolákov, chata uprostred lesa, smrtiaci vírus... a neskutočne kŕčovitá réžia Eliho Rotha. Myslím to vážne, ale asi nie som jediný, kto si myslí, že Cabin Fever je režijne nezvládnutý horor, navyše s absolútne nepresvedčivými (ne)hercami, no najzaujímavejšie na tom je, že nemôžem povedať, že sa mi to jednoducho nepáčilo. Oceňujem najmä Rothov nápad, zameniť vraždiaceho psychopata za rovnako nebezpečný kožný vírus, v konečnom dôsledku je škoda, že sa to stráca v slabom spracovaní. Ja osobne som sa však nenudil, priam som sa zábaval, ale skôr ako na filme to bolo v tom strašnom, až komickom slovenskom dabingu, samozrejme podľa toho nebudem posudzovať film a pokúsim sa ho zohnať v originále... Milovníci gore si tu tiež prídu na svoje, šťavnatých scén je tu dostatok, pre niekoho môže byť príťažlivé aj prostredie, v ktorom sa film odohráva, prípadne by niekoho mohol lákať čierny humor, ale ako som už vravel, všetky tieto aspekty sú využité len na takých 50% a v podstate taký je aj film samotný, absolútne priemerný. Ja s prižmúrenými očami dávam tri hviezdičky, z časti za Rothovu snahu povýšiť obyčajnú teen vyvražďovačku na plnohodnotný žánrový film, z časti za príjemne šťavnaté scény, z časti za to, že ma film nenudil... V každom prípade radšej zaťať zuby a zohnať si legendárny a... geniálny The Evil Dead a užívať si. 45% ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Jeden z prvních filmů, který se objevil v mé sbírce. Když jsem ho viděl poprvé, tak jsem z něho byl naprosto unešený, teď už jsem lehce vychladl, ale pořád se mi dost líbí. Největším plusem je skvělý scénář a výběr herců. Ti předvedli hodně solidní výkony, které určitě stojí za pochválení. Stejně tak se mi líbily i samotné efekty, které mě v mnoha případech doslova dostali. Nej scéna z vany a kůlny. Škoda jen, že režisér nenatočí něco podobného i v dnešní době. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Debut Eliho Rotha trpí nepříliš propracovanou režií, slabším technickým zázemím a zajímavý scénář postrádá dynamiku, ale disponuje slušnou porcí hororové hrůzy. Roth je silnější v budování napětí a atmosféry, ale celkem selhává v hororových scénách, kterým schází větší razantnost, údernost i osobitý styl. Mladé herecké osazenstvo je přehlídkou mladých talentů. Eli Roth pak natočil daleko stylovější Hostel. Tohle je takový předkrm, ale Roth ukazuje, že je s ním třeba v hororovém žánru v budoucnu počítat. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Byly časy, kdy Eli nebyl úplně v prdeli, aneb vítejte v Horečce srubové noci.. Hujer ze třídy Quentina Tarantina bezesporu zaslouží pochvalu za to, že nevraždí nějaký hillbilly v lacláčích, jehož sestra a matka jsou jedna a tatáž osoba, za originalitu některých scén (holení, osahávání pod dekou, harmonika) a taky za vynechání tradičních klišé šablon podobně laděných snímků, kdy první seznamovací půle je jen chozením kolem horké kaše za účelem budování nějakého vztahu na ose divák - ústřední charaktery. Tady kolem ní sice chodí taky, ale ta bohatá paleta vulgární mluvy, sobectví a buranismu mi přišla oproti jiným snímkům přirozenější. Co vám mám povídat, já měl vlastně celou dobu lehký úsměv na rtu a podpořil ho i scénář, který je místy primitivní jako výzbroj pygmejského bojovníka (kopí a tříštivé mango). A dejte už konečně někdo Dennisovi ty lívance! ()

Galerie (21)

Zajímavosti (20)

  • V závěrečných titulcích je muž v králičím kostýmu zmíněn jako "We'll never tell" (nikdy vám neřekneme). (SHI-SHA)
  • Film sa natáčal v Severnej Karolíne, Kalifornii a kanadskom Ontariu. (Jello Biafra)
  • Film obsahuje krátku potitulkovú scénu. (EvilMatus)

Související novinky

Zemřel skladatel Angelo Badalamenti

Zemřel skladatel Angelo Badalamenti

13.12.2022

Svět filmové hudby přišel o jeden ze svých významných hlasů, ve věku pětaosmdesáti let totiž v neděli v New Jersey zemřel americký hudební skladatel Angelo Badalamenti. Informaci o úmrtí zveřejnili… (více)

Virová nákaza ve filmech

Virová nákaza ve filmech

15.03.2020

Momentální krizová situace reagující na probíhající šíření viru Covid-19 měla mimo jiné za následek i uzavření veškerých kinosálů, což pochopitelně vedlo k tomu, že distributoři začali rušit či… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno