Reklama

Reklama

VOD (1)

Jediná věc nebezpečnější než mise je útěk... Tajný zpravodajský agent Tom Harris (Gerard Butler) pracuje pro CIA a operuje na Blízkém Východě. Uvízne na nepřátelském území v Afghánistánu poté, co selhal  a jeho krytí bylo odhaleno. Nyní musí i se svým tlumočníkem Moem (Navid Negahban) uprchnout. Pronásledují ho nejlepší žoldáci světa a elitní speciální jednotky nepřítele. Dostat se do Kandaháru je jediná šance na záchranu. Zde na hrdinu budou čekat buď spojenecké vrtulníky, nebo kulka s jeho jménem. (JOJ Cinema)

(více)

Videa (3)

Trailer 6

Recenze (89)

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Tak pravda je, že od spolupráce osvědčené dvojice jsem čekal trochu víc. První hodinu se v podstatě řeší jenom špionáž a politické pletichy. V té druhé se dočkáme i nějaké té akce, ale souhlasím, že není nijak zvlášť výjimečná ani na ní není nic nezapomenutelného. Nicméně do průměru do dotáhne jako vždy charizmatický Gerard a celkem dobrá souhra a chemie s jeho parťákem. Jinak na prakticky totožné téma už jsme tu letos měli film Covenant který mi asi ve finále vychází jako o něco lepší, ale tam se mi to současný hodnocení zdá trochu přestřelený zatím co tady je tak nějak odpovídající a já se s ním víceméně ztotožňuji.55% ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Waugh vie točiť akčné filmy, vie, kedy má byť akcia, vie ako urobiť zápletku, vie, koho má obsadiť. Tu v púšti si dovolil veľké veci, od nočného boja cez nightvision až po extrémne výbuchy v závere. Úvod v utajení bol super, potom to už išlo klasicky, Škoda, že linka s novinárkou nebola dotiahnutá. 3 z 5 ()

Reklama

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

spojení Waugh, Butler už nám přineslo nejedno solidní béčko, ovšem Kandahar je i na poměry téhle dvojky docela slabota. Možná kdybych před nedávnem neviděl Ritchieho Covenant, tak bych na Kandahar koukal jinak, jenže bohužel. Až na jisté odchylky je tohle vlastně prostřední třetina Ritchieho filmu roztažená do dvou hodin a to je sakra málo. Akce je nudná, postavy jsou ploché a takový scénář musel mít maximálně tři stránky. Zázrak sem nečekal ovšem čekal sem alespoň něco na úrovní Greenlandu nebo Pádu Anděla a ani to sem nedostal...40% ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Opět se zřejmě vracíme k fenoménu dvou stejných filmů v jednom roce. Před pár měsíci tu byl povedený Covenant Guye Ritchieho, který měl vlastně totožné téma o překladatelích amerických jednotek na nepřátelském území. Kandahar má své momenty, ve kterých (i díky hudbě) dokáže přitlačit na tu správnou notu, leš občas se najdou i momenty nudnějšího charakteru, které nepříjemně natahují stopáž. Stálá dvojice Ric Roman Waugh a Gerard Butler však stále stojí za zhlédnutí a mile mě překvapila účast Travise Fimmela, kterého jsem dlouho ve filmu neviděl. Taková poctivá šedesátka. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Pamätáte si, ako Američanov z Afganistanu hnali kozojebci z Talibanu po tom, čo tam 20 rokov pevne a neomylne zasievali semienka demokracie? Tak ono to nebolo celkom tak. Ešte tam bol zabudnutý komorník Žerár a ten s nimi zatočil! Keby viac takých bolo, zastonal by senilák a lapač duchov Bajden. Ale inak, ja mám Žerára fakt rád, pretože dokáže jednou rukou zasadiť malvér do iránskeho jadrového programu. Ale niekedy mám problém uveriť filmov, ktoré majú byť podľa skutočnej udalosti a potom tam vidíte Afganca Alvara na motorke, ako si počas upchávania svojich telesných dier po guľkách gázou sedí na Tinderi a sníva o croissante v Paríži. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (10)

  • Poté, co je Kahil Nasir (Ali Fazal) sražen z motocyklu a vyhodí do povětří jedno z íránských bezpečnostních vozidel, je jeho motocykl v oblasti výbuchu a je vidět, že hoří. O chvíli později se vrací ke svému motocyklu, který je zcela nepoškozený. (Johnny.ARN)
  • Roman (Travis Fimmel) používá při osvobozovací akci a při následné honičce český samopal Scorpion EVO 3. (JohnSmith)
  • Spojené štáty nemajú diplomatické vzťahy s Iránom od iránskej rukojemníckej krízy v roku 1979 a je veľmi nepravdepodobné, že by americký občan vykonával zmluvnú prácu v tejto krajine, najmä nie v telekomunikačnom odvetví. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama