Reklama

Reklama

Reality

Trailer 1

VOD (1)

Pětadvacetiletá Reality Winner je překladatelka, která učí jógu a nakupuje v místním supermarketu, přičemž popíjí ledové latté a pravidelně zveřejňuje své příspěvky o životě na Instagramu. Když je ve stresu, používá humor jako obranný mechanismus. Jednoho dne k ní domů dorazí agenti FBI s příkazem k prohlídce - ukáže se, že dívka je podezřelá z úniku přísně tajné zprávy NSA. (Cinemax)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (42)

TORTERAjirka 

všechny recenze uživatele

Bohužel trošku špatně zvolené zpracování. Určitě je zajímavé udělat přepis výslechu, ale přistihla jsem se jak některé části znuděně přeskakuji. Určitě by bylo výrazně zajímavější a pro nezaujatého diváka přínosnější výslech zeditovat a přidat nějaký kontext, třeba soudní proces. Herecký výkon hlavní postavy do jisté míry zachraňuje. Ale nad 50% film posouvá málokdy. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Kompozične to bolo výborné a rozhodne originálne, ale celý tento "Reality Winner Case" ma akosi nebavil. 80 minút sa točíme v tých istých otázkach v rámci výsluchu FBI. S jediným cieľom, zistiť, prečo Reality poslala nejaký tajný dokument ďalej. Jej odpovede v podstate zmysel mali, no a vlastne len chcela, aby sa ľudia dozvedeli o tom, čo sa udialo počas ruskej intervencie do amerických volieb. Herecký výkon Sydney bol skutočne kvalitný. Len škoda, že celý film je mdlý, nezáživný, a bohužiaľ aj nudný. Pritom ten potenciál tam bol určite vyšší... 2* ()

Reklama

Juto 

všechny recenze uživatele

Tento film je v podstate hra medzi agentmi a obeťou.(s niekoľkými flashbackmi). Je to natočené tak, že máte pocit, že ste tam a len sledujete udalosti. Rozhodne to nie je pre každého a celkový dej je veľmi základný a nie je to niečo, čo by ma nejako zvlášť zaujímalo (ruský vplyv na americké voľby). Silná autenticita dokáže vyvolať až nepríjemný skľučujúci pocit. 6/10 ()

Adramelech 

všechny recenze uživatele

Pokud nějaká pětadvacetiletá holka učí jógu, pije ledové latté a píše na Instagram, tak je zatraceně podezřelá, zvláště když se jmenuje Reality. Potom se ovšem nemůže divit, když ji nejdřív zastaví dva agenti FBI, pak se k nim připojí další a poté jich přijedou ještě tři auta, aby jich nebylo málo. V dívčině domě probíhá domovní prohlídka, slečna čeká venku a hlídají ji tři agenti. Jeden z nich s ní nezávazně konverzuje. Pak ji agenti začnou vyslýchat a postupně se ukazuje, že návštěva FBI má přece jenom nějaký důvod. Jedná se o komorní konverzační drama, v němž představitelka hlavní role podává naprosto brilantní výkon. Napětí se daří udržet po celou dobu filmu, který je natočený podle skutečného příběhu. Podrobnosti lze najít na Wikipedii. Jaké je poselství filmu? Možná to, že člověk neví dne ani hodiny. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Sydney Sweeney ukázala, že aj bez tasenia predností a zadností vie vyzerať dobre, prirodzene a hlavne herecky, doteraz to bolo viac menej o podprsenkovom a bezpodprsenkovom výkone. Takže v tomto pozitívum. Zvyšok je taký nudnejší prípad, ktorý sa chce podobať na Snowdena, ale ostal len ten Snow, a to na košeli a tvári vyblednutej slečny Sweeney. A samozrejme by tento film nevznikol, keby nešlo o zlého Trumpa, ktorý by chudák bez Putina nikdy zvolený nebol. Ostali tak len dobré herecké výkony, skromné kulisy a pocit, že sa tu zase politizuje. Dnes máme veľmi lacné reality na úrovni Big Bother a potom veľmi drahé reality na úrovni garsónky v Bratislave. Toto je niečo medzi tým. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (8)

  • Režisérka a scenáristka Tina Satter původně incident kolem výslechu a zatčení Reality Winner (Sydney Sweeney) adaptovala do divadelní hry „Is This a Room?“. Z ní pak vycházela při zpracování Reality, což je její filmový režijní debut. (DavePave)
  • Veškerý dialog ve filmu vychází z doslovného přepisu záznamu FBI. Když se postavy zadrhávají, opakují slova nebo třeba zakašlou, je to proto, že to ve stejnou chvíli udělaly jejich skutečné předobrazy. (DavePave)
  • Keďže Winnerová bola trénerkou jogy a inštruktorka CrossFit, Sweeney začala tiež v príprave trénovať, aby zvýšila svoju svalovú hmotu, v niektorých prípadoch pomocou tréningov, ktoré Winnerová zverejnila na svojom Instagrame. (Arsenal83)

Související novinky

Lednové tipy z VOD služeb

Lednové tipy z VOD služeb

31.01.2024

Zima nám stále ještě nekončí, a tak pokud hledáte nápady, jak si zpříjemnit chladné večery strávené u televizních obrazovek v pohodlí a teple domova, máme pro vás opět pár zajímavých i netradičních… (více)

Reklama

Reklama