Reklama

Reklama

Havěť

  • Francie Vermines (více)
Trailer 4

Obsahy(1)

Kaleb bude mít zanedlouho 30 let a nikdy nebyl osamělejší. Bojuje se svou sestrou o dědictví a přerušil vztahy se svým nejlepším přítelem. Fascinovaný exotickými zvířaty najde na trhu jedovatého pavouka a přinese si jej do svého bytu. Trvá jen chvíli, než pavouk unikne a rozmnoží se, čímž se celé místo změní na strašivou pavučinovou past. Policie zároveň uzamkne budovu a tím uvězní obyvatele uvnitř. Jediná možnost pro Kaleba a jeho kamarády je najít cestu ven a přežít. (Continental film)

(více)

Videa (3)

Trailer 4

Recenze (166)

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Pavoučí denegrifikace, u které jsem narážel na zásadní problém - svoji absenci arachnofobie. S pavouky se mazlím a hýčkám si je jakožto tiché zabijáky otravného bzučivého hmyzu. Úvodních asi 35 minut sledujeme pouze retardované osazenstvo paneláku a jsou nám představeny sousedské vazby. Za mě trošku zbytečně roztahaný úvod. Jakmile se dají pavouci do pohybu, tak se situace zásadně zlepší. Postavy mi byly bohužel lhostejné a strašně mi splývaly. Akce byla však slušná a vyobrazení pavouků na více než solidní úrovni. Závěr byl až zbytečně přeakčněný a úplně mi tam nezapadal. Film nejvíce dle očekávání zaujme diváky, kterým pohled na pavouky zryhluje tlukot srdce. [50 %] ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„JE TO JENOM PAVOUK…“  No, nezačíná to jako bůhví co. Serou mě ti Arabáči, páč ty dialogy… ty vole, furt po sobě štěkaj, píčujou… Naštěstí má ten pavouk rozum a zdrhne! A to mě baví, páč je to hnus a párkrát jsem sebou slušně škubnul! V podstatě psycho horor, páč ty kreténi způsoběj větší nápor na psychiku než ta havěť (pukuď ji teda nemáte doma). Pobíhaj po zamořeným paneláku, melou hadry… Zamrzí, že to končí tak zjednodušeně. … (A to byl jen jeden jedinej pavouk…! Doufám, že se toho nechytnou žádný teroristi…)      /// -------------- POD ČAROU: ------------------------------------------------ 1.) Film má vykreslovat paralely mezi pavouky a obyvateli paříšskýho předměstí. Obě skupiny prý jsou posuzováni podle vzhledu… 2.) Ve filmu se kombinují skuteční pavouci s těmi digitálními. 3.) Thx za titule „lordek“. ///                         PŘÍBĚH  ***  HUMOR  ne  AKCE  *  NAPĚTÍ  ** ()

Reklama

Beckett51 

všechny recenze uživatele

Arachnofobie intensifies se skvělou gradací, nenásilným a o to víc přirozeně vyvolaným děsem, (relativně) uvěřitelným plotem a super hereckýma výkonama. Po "tunelový" scéně je to jeden chlupy stojící záběr za druhým. První pavoučí horor, u kterýho jsem neměl chuť rozmlátit stůl hlavou z cringe a bizáru, ale naopak děkovat za to, že v baráku kde bydlím nejsou ventilační šachty. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Nakonec musím jít s hodnocením níže, a nemůže za to výpadek nového trafa v kině Lucerna v polovině filmu, ani ošizení o několik málo minut stopáže... Ona totiž Havěť začne velice slibně, a hororové scény včetně brnkání na nervy rejža vážně umí! S nástupem survivalovější části snímku tu ale hlavní uřvané postavy začnou činit kupu striktně nelogických broskvovin, které mi totálně zazdily zážitek z jinak výtečné arachnojízdy. A už vážně bytostně nenávidím, když si někdo začne uprostřed smrtící invaze pavouků anebo akční scény nezávazně povídat, jako by si scénář prostě nemohl odpustit zbytečný dialog na pozadí eskalujícího napětí. [Kino Lucerna, ČSFD projekce] ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Opět taková trošku klasická bolest, krásně se to rozjíždí a ke konci to už prakticky nebaví. Je to určitě lepší než nedávné Sting, ale já ty pavouky zase až tolik prostě nemusím. Zpočátku je fajn, že pavouků není tolik, ale pak už jsou prakticky všude a naše postavy navíc policie nechce pustit z baráku ven. Pavouci se stále zvětšují a zvětšují a to během velmi krátké chvíle. 55% ()

Galerie (36)

Zajímavosti (7)

  • Děj filmu se odehrává na východním předměstí Paříže (Noisy-le-Grand) v obytném souboru Les arènes de Picasso. (TroiMae)
  • Scenárista a režisér Sébastien Vanicek hľadal nápady týkajúce sa diskriminácie, ktorej čelia černosi a arabsky vyzerajúci ľudia vo Francúzsku, a to ho priviedlo k pavúkom, ktorí sú v domácnostiach len zriedka vítaní - každý sa ich po spozorovaní snaží zabiť. Keďže so všetkými v príbehu (ľuďmi aj pavúkmi) spoločnosť zaobchádza ako s háveďou, názov mu prišiel ako prirodzený. (Arsenal83)
  • Sébastien Vanicek chcel ukázať komunitu s nízkymi príjmami vo Francúzsku inak, tak, ako reálne žije. Podľa neho sa vo filmoch často znázorňuje len v súvislosti s obchodovaním s drogami alebo ide o gýčovité komédie. On však vníma, že v skutočnom živote komunita funguje väčšinou celkom dobre a len občasne sa vyskytnú nejaké problémy. (Arsenal83)

Související novinky

Další Smrtelné zlo je na cestě

Další Smrtelné zlo je na cestě

27.04.2024

Legendární hororová série Evil Dead se po letech rozjíždí do vysokých otáček. Poté, co loňský počin Smrtelné zlo: Probuzení od Leeho Cronina zaznamenal v kinech velký divácký zájem a na světových… (více)

Hororové spin-off filmy na obzoru

Hororové spin-off filmy na obzoru

06.02.2024

Krvelační démoni divákům nehodlají dát pokoj. Po komerčním úspěchu loňského snímku Smrtelné zlo: Probuzení to vypadá, že hororová série Evil Dead po letech chytila nový dech. Film Leeho Cronina s… (více)

56. MFF fantastických filmů v Sitgesu

56. MFF fantastických filmů v Sitgesu

14.10.2023

V posledních deseti dnech probíhal ve slunném katalánském Sitgesu 56. ročník Mezinárodního festivalu fantastických filmů. Kulturní svátek zahrnující zástupce zejména žánru hororu, thrilleru, fantasy… (více)

Reklama

Reklama