Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film na základě skutečné události. V roce 1972 se v Latinko-amerických Andách zřítilo letadlo na jehož palubě byl Uruguaiský národní rugbyový tým. Mnoho lidí zahynulo při srážce, ale někteří přežili. Ti se po několika dnech, pomocí rádia, dozvídají, že všechny záchranné akce byli zrušeny. Nikdo nevěří, že by někdo mohl přežít. Počasí se zhoršuje a omezené zásoby se tenčí každým dnem. Dva členové týmu se proto rozhodnou přejít Andy a vrátit se s pomocí pro zbytek. Jejich statečný kousek se jim podaří. Vrátí se zpět i s pomocí. Mezitím, ale 29 lidí zemře a zbylým 16 se podaří přežít jen díky kanibalismu. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (305)

Kaka 

všechny recenze uživatele

Ve své době působivé, možná lehce šokující, jelikož do začátku devadesátých let bylo těhle výpravných survival filmů relativně málo a když, tak díky špatné technické kvalitě byly pramálo působivé. I tady je sice otravná zadní projekce a pár dalších neduhů, ale působivá kamera a strhující Andy udělají svoje. Tempo nevýrazné a mnoho hluchých scén to zase na druhou stranu strhávají do průměru a kolem největšího highlightu filmu se v podstatě chodí po špičkách. Už to za tu dobu ztratilo tu naléhavost a lesk, ale pořád solidní filmařina se sakra vážným tématem based on true story. A navíc tam hraje Ethan Hawke a Lionel Messi ! ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

U tohohle filmu jsem si pamatoval, že mě nikdy moc nebavil, ale viděl jsem ho kdysi dávno, tak jsem nechtěl soudit a dal jsem repete. Bohužel jediné co se změnilo, že původní hodnocení zaokrouhlím ještě o hvězdu dolů. Neberu většině mých oblíbenců nadšení z tohohle filmu, ale pro mě po solidním úvodu už jen nudná rozvleklá záležitost co se táhla jak smrad a nezajímavé postavy u kterých mi bylo úplně jedno jestli to někdo přežije.20% ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Přežít je film, který především bojuje o život sám se sebou. Po velmi působivé, a na tu dobu skvěle natočené letecké katastrofě, která možná doposud nebyla překonána, nastává propad v ději, je to dáno tím, že hercům jsem ani na chvíli nevěřil, že mohou pojídat lidské maso jako čokoládu, dramatu neprospěla ani častá modrá obloha, nebo ryzí romantika zasněžených And. Film by se dal rozdělit na tři dějství rozdělená oponou: letecká havárie-kanibalismus-lavina. Závěrečné zachránění, trocha emocí a opona padá. Za ojedinělý počin dávám 70% ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Možná realistické, ale přes všude vůkol panující mráz takové podivně vlažné. Jako by se tvůrcům nedařilo dostat pod povrch a zachytit to, co trosečníci museli prožívat. Postavy navíc zcela postrádají nějaký vývoj nebo posun, který by odrážel extrémní situaci, ve které se nečekaně ocitly. A zdlouhavé je to, jako by se toho v těch 72 dnech utprení nestalo dost., aby to zaplnilo dvouhodinové vyprávění. K tomu drobné lapsy, jako třeba vousy, které některým nerostly vůbec a někteří je meli po 72 dnech jako mám já po týdnu. Čekal jsem víc. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„To už ste nás mohli rovno podrezať.“ Natočiť taký nudný, pomalý a nezáživný film o tak silnej a šialenej skutočnej udalosti, to sa často nevadí. Dvojnásobne u Franka Marshalla, ktorý tak skvele debutoval zábavnou Atrachnofóbiou. A potom nakrútil toto. Túto vec. Niektorým filmom býva občas vyčítané, že príliš tlačia na pílu. Niekedy však býva najväčším záporom snímky práve to, že na nič netlačí, hoci by bolo pre tempo, atmosféru a celkovú chuť lepšie, aby tlačila. Tu si (zrejme) tvorcovia povedali, že kanibalská realita už žiadne ďalšie tlačenie na pílu nepotrebuje. Prakticky je však Frankov dvojhodinový film nezáživný, rozťahaný a nezdravo nevýrazný. Slabé herecké obsadenie (jedinou známou tvárou je nevýrazný Ethan Hawke) len definitívne potvrdzuje, že máme dočinenia s ambicióznym, no nakoniec (bohužiaľ) bohapusto priemerným filmom s premrhaným potenciálom. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (23)

  • Scéna havárie se natáčela devět dní. Většina herců ke konci dnů plných natřásání se na simulátoru musela užívat léky proti nevolnosti. (Morien)
  • Každé ráno muselo letět pět helikoptér, aby dostalo štáb a herce na místo natáčení. (Morien)
  • Film se natáčel chronologicky, což je u filmů s podobnou stopáží neobvyklé. Záměr tvůrců byl věrohodněji vytvořit atmosféru mezi trosečníky. (Morien)

Reklama

Reklama