Reklama

Reklama

Late Night with the Devil

  • USA Late Night with the Devil (více)
Trailer 1

Přímý televizní přenos v roce 1977 se strašlivě zvrtne a vypustí zlo do obývacích pokojů národa. (JasonCZ)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (105)

JamesSi 

všechny recenze uživatele

Nutno říct, že jsem si film, celkem zpočátku užil, ale postupně jsem ho i přes docela fajn humor začal nesnášet. Nejenže naprosto vykrádá duologii WNUF Halloween Special / Out There Haloween Megatape, ale z nějakého důvodu je ještě neaukrátnější k dobovému televiznímu vysílání? Jako opravdu černobílé behind the scenes, protože postavy mluví jako kdyby tam kamera nebyla a přitom je pár centimetrů od jejich ksichtu.  Z WNUF si to bere satanistickou paniku, falešnou talk show, inspiraci skeptikem Randim, zmínění páru Warrenových, parodii na skutečné kontroverzní vysílání Ghostwatch z BBC, televizní reklamy, živý přenos a cold reading falešného psychika. Aspoň je dobrý konec, kde mixujeme realitu found footage, procházení flashbacky a nevěrohodného vypravěče. Procházíme všechny scény z minulosti a tak. Jenže to tu už taky bylo a mnohem lépe - konkrétně ve filmu VHYes z něhož je konec téměř vykradený. Tak si říkáte, co vlastně dostanete? Vizuálně to vypadá hezky, i když to není historicky akurátní (zvlášť CGI zvratky tam prostě nesedí), humor je fajn i když je tam jeho docela málo a ocenit se dají herecké výkony, production values a scénografie. Ale naprosto mě s*re, že kritici to nazvali super originálním filmem, jelikož na tomhle snímku není originální nic a to nepočítám jasné odkazy či parodie. A VHYes ten konec udělala líp a vtipnějš. Neironicky. ()

PavelVanekArt 

všechny recenze uživatele

Šikovný a originální námět, neotřelé uchopení tématu s Ďáblem, trpí to ale na zbytečné detaily, který to mohly zvednout minimálně o úroveň výš, kdy bych se rozhodoval jestli 4* nebo 5*, takhle je to silný 3* nebo slabší 4*. Herecky to bylo naprosto v pořádku, Dastmalchian je takovej hereckej chameleon, tady dostal víc prostoru a uhrál to dobře. Koncept televizní epizody a backstage late night show ze 70's, kdy se o Halloweenské noci honí ratingy je špičkovej, trochu to celý ale kazila nevychytanost triků (chápu, není zrovna easy napasovat moderní CGI do retro modelu) a nevyždímanost potenciálu. Místo blbých řečí a natahování některých scén se mohlo odehrávat trochu větší a širší zvěrstvo, navíc by se tam skvěle hodily detaily mimoděk, kdy by v jednu chvíli bylo něco jinak, špatně. Posledních 15 minut je jen trip peklem a životem zpětně, formát se přepíná na normální kameru zbytečně celkem a vyústění celé story mi bylo zhruba jasný už v prvních pěti minutách. Hodně cením provedení, myšlenku a cast, na pomezí silného průměru až slabšího nadprůměru. Ale je to Satan, tam bych na tom byl zle, kdybych nedal 4* a.k.a 70% ()

Reklama

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Originálny koncept prezentovania paranormálnych javov sa tvorcom rozhodne uprieť nedá. O tom žiadna. Nuž ale, Ja tak celkom nerozumiem tomu tunajšiemu “aplauzu”. V globále sa 3/4 filmu nič nedeje, pričom za zmienku stojí akurát tak jedna kratšia debata s diablom, vizualizácia fóbie a úplný úplný záver, ktorý je odseknutý za minútku aj dačo a - finito. Toto sa pravdepodobne v červených poličkách dlho neohreje, i keď priaznivcov si tento “snímok z javiska” nájde. Rozuzlenie je plusom, no nič z čoho by mal človek po tej nude padnúť na riť, lebo toto je rozhodne viac konverzačka, než šokujúci horor so silnými kartami, ktoré len tak jednu za druhou - “súka z rukáva”. Medzi dva-3, viac ani o chlp. ()

Hamaradža 

všechny recenze uživatele

Parádny námet, s príjemnou 70s retro atmosférou. Pri tom námete to ale končí. Scenár pôsobí ako napísaný za pol dňa, je plochý a po úvodnej explicitnej expozícii je predvídateľný takmer do poslednej minúty. A tá akože hrôza je tu vytváraná takmer výlučne detinsky lacným CGI. To ai-čko mi nevadilo. Dastmalchian fajn. 2,5* ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Tento "horor" bohužel trošku postrádá děsivost, kterou ovšem vystřídalo napětí a očekávání diváků, co se bude vlastně dít, protože tvůrci přistoupili k filmu velmi netradičně a vytvořili tak extrémně zajímavé dílo, kde jste v konstantním napětí, co se bude dít. Chybělo tomu jen kvalitnější finále, které by důstojně uzavřelo tu velmi slušně rozehranou hru. Tohle byla pouze pocta starším hororům a chyběl mi zde alespoň malý myšlenkový přesah, který si fim zasloužil. Výlet do sedmdesátkové talk show opravdu impozantní. Opravdu ve mně film vyvolal pocit, jako bych si zacestoval v čase. Atmosféra sedmdesátek neměla ani tu nejmenší chybu. Herecké výkony až na skinheadku velmi slušné. Ačkoli bych film nenazval hororem, tak se jednalo o nesmírně příjemné překvapení, které překypovalo nápaditostí a originalitou, které vás dokonale vtáhne do dění a cítíte se jako jeden z přímých účastníků této talk show. [80 %] ()

Galerie (20)

Zajímavosti (10)

  • Slávny hororový spisovateľ Stephen King tento film pochválil: "Je úplne skvelý. Nemohol som z neho spustiť oči. Vaše pocity sa môžu líšiť, ale ak máte príležitosť, odporúčam vám, aby ste si film pozreli." (Arsenal83)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

30.12.2023

Rok 2023 se uchýlil ke svému konci a přišel tedy čas, abychom vám stejně jako v předešlých letech opět představili výroční topky tří filmů a případně taky tří seriálů podle některých z… (více)

56. MFF fantastických filmů v Sitgesu

56. MFF fantastických filmů v Sitgesu

14.10.2023

V posledních deseti dnech probíhal ve slunném katalánském Sitgesu 56. ročník Mezinárodního festivalu fantastických filmů. Kulturní svátek zahrnující zástupce zejména žánru hororu, thrilleru, fantasy… (více)

Reklama

Reklama