Reklama

Reklama

Late Night with the Devil

  • USA Late Night with the Devil (více)
Trailer 2

Přímý televizní přenos v roce 1977 se strašlivě zvrtne a vypustí zlo do obývacích pokojů národa. (JasonCZ)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (118)

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

Teda tolik studii co na tomhle filmu dělalo, sem tedy nečekal, ale podívaná to byla pěkná. Co se mi na filmu hodně líbilo, bylo to pomalé budování atmosféry, z počátku skrze neviné věci a které však stupňovali napětí, aby to pak v závěru vyvrcholilo v celkem decetní masakr. Film má na víc super pointu a nechává tak prostor k zamyšlení, ať už nad kritkou společnosti a nebo nad tím, co se tam vlastně stalo. Navíc mám vždycky rádost, když v podobně bizardním hororu hraje David Dastmalchian. ()

JamesSi 

všechny recenze uživatele

Nutno říct, že jsem si film, celkem zpočátku užil, ale postupně jsem ho i přes docela fajn humor začal nesnášet. Nejenže naprosto vykrádá duologii WNUF Halloween Special / Out There Haloween Megatape, ale z nějakého důvodu je ještě neaukrátnější k dobovému televiznímu vysílání? Jako opravdu černobílé behind the scenes, protože postavy mluví jako kdyby tam kamera nebyla a přitom je pár centimetrů od jejich ksichtu.  Z WNUF si to bere satanistickou paniku, falešnou talk show, inspiraci skeptikem Randim, zmínění páru Warrenových, parodii na skutečné kontroverzní vysílání Ghostwatch z BBC, televizní reklamy, živý přenos a cold reading falešného psychika. Aspoň je dobrý konec, kde mixujeme realitu found footage, procházení flashbacky a nevěrohodného vypravěče. Procházíme všechny scény z minulosti a tak. Jenže to tu už taky bylo a mnohem lépe - konkrétně ve filmu VHYes z něhož je konec téměř vykradený. Tak si říkáte, co vlastně dostanete? Vizuálně to vypadá hezky, i když to není historicky akurátní (zvlášť CGI zvratky tam prostě nesedí), humor je fajn i když je tam jeho docela málo a ocenit se dají herecké výkony, production values a scénografie. Ale naprosto mě s*re, že kritici to nazvali super originálním filmem, jelikož na tomhle snímku není originální nic a to nepočítám jasné odkazy či parodie. A VHYes ten konec udělala líp a vtipnějš. Neironicky. ()

Reklama

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Originálny koncept prezentovania paranormálnych javov sa tvorcom rozhodne uprieť nedá. O tom žiadna. Nuž ale, Ja tak celkom nerozumiem tomu tunajšiemu “aplauzu”. V globále sa 3/4 filmu nič nedeje, pričom za zmienku stojí akurát tak jedna kratšia debata s diablom, vizualizácia fóbie a úplný úplný záver, ktorý je odseknutý za minútku aj dačo a - finito. Toto sa pravdepodobne v červených poličkách dlho neohreje, i keď priaznivcov si tento “snímok z javiska” nájde. Rozuzlenie je plusom, no nič z čoho by mal človek po tej nude padnúť na riť, lebo toto je rozhodne viac konverzačka, než šokujúci horor so silnými kartami, ktoré len tak jednu za druhou - “súka z rukáva”. Medzi dva-3, viac ani o chlp. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Prostředí sedmdesátkové televizní show, jako prostor pro nadpřirozený horor? V Late Night with the Devil naštěstí překvapivě funkční, první polovinu komorní a spíše s náznaky hororu. Poslední třetina už moc divoká ale Dastmalchian je opět vynikající a zápletka a prostředí dost originální na to, aby se divák bavil u ojedinělého hororového zážitku. ()

UhLee 

všechny recenze uživatele

(7/10). Horor je dosti ošemetný žánr a když chcete experimentovat, jako v tomto případě - tak to platí dvojnásob. Do kina na horory totiž chodí zejména lidé, kteří se chtějí bát a berou si s sebou deštník, protože očekávají, že všude po sále bude stříkat krev. V případě Late Night with the Devil tohle však řešit nemusíme, protože se snímek do našich českých kin vůbec nepodíval. Místo toho snímek cestoval po nejrůznějších festivalech a doma si jej pustili lidé, kteří jsou předpokládám náročnější filmoví diváci a od hororů očekávají něco více, než pouhý strach. Late Night with the Devil rozhodně přináší jedinečný hororový zážitek, který je nesmírně originální. Snímek rozhodně není určen pro lidi, kteří neviděli žádné Late Night Shows nebo nedej Bože, že ani neví, co to je. Tento kultovní fenomén zejména ve Spojených státech se těší velké popularitě díky Jimymu Fallonovi nebo Kimmelovi, ale i u nás můžeme okusit například Show Jana Krause. Koho nezaujme tento koncept, tak ať se do tohoto děsivého zážitku ani nepouští. Já jsem jednu dobu na této zábavě hrozně ujížděl, takže jsem byl na tuto hororovou variantu nesmírně zvědavý. Celé show kraluje David Dastmalchian, který tady konečně dostává dostatek prostoru. Už od Zmizení jsem mu přál nějakou hlavnější roli a jsem za něj nesmírně rád. Největší síla Late Night with the Devil však tkví v celkové znepokojivé atmosféře, která postupně nahlodává divákovu mysl. S postupující skromnou stopáží pak začínají tvůrci přitápět pod kotlem, abychom pak zůstali v úžasu z překvapivého finále. Late Night with the Devil si zaslouží veškerou pozornost a podporu, protože přináší svěží hororový zážitek, který by byl o něco silnější, kdybych si ho pustil na Halloween. "Dreamer, here awake. Dreamer, here awake. Dreamer, here awake." ()

Galerie (20)

Zajímavosti (10)

  • Slávny hororový spisovateľ Stephen King tento film pochválil: "Je úplne skvelý. Nemohol som z neho spustiť oči. Vaše pocity sa môžu líšiť, ale ak máte príležitosť, odporúčam vám, aby ste si film pozreli." (Arsenal83)
  • Colin Cairnes vysvetlil, prečo sa film odohráva v roku 1977: "Film musel prebiehať v pondelok večer kvôli týždňu prieskumov sledovanosti, takže je veľa v hre a toto je začiatok týždňa, ktorý rozhodne o kariére Jacka Delroya (David Dastmalchian). No a rok 1977 bol jediným rokom v 70. rokoch, kedy Halloween pripadol na pondelok večer."  (Arsenal83)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

30.12.2023

Rok 2023 se uchýlil ke svému konci a přišel tedy čas, abychom vám stejně jako v předešlých letech opět představili výroční topky tří filmů a případně taky tří seriálů podle některých z… (více)

56. MFF fantastických filmů v Sitgesu

56. MFF fantastických filmů v Sitgesu

14.10.2023

V posledních deseti dnech probíhal ve slunném katalánském Sitgesu 56. ročník Mezinárodního festivalu fantastických filmů. Kulturní svátek zahrnující zástupce zejména žánru hororu, thrilleru, fantasy… (více)

Reklama

Reklama