Reklama

Reklama

Vládce temnot

  • USA Prince of Darkness (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Kněz Loomis objeví ve sklepě opuštěného kostela v Los Angeles nádobu obsahující podivnou zelenou kapalinu. Profesor Birack, přizvaný k objasnění této záhady, zjistí, že tekutina je esencí samotného Satana, který se připravuje na ovládnutí celého světa. (oficiální text distributora)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (288)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Belze bubák v automatu na ledovou tříšť s příchutí kiwi? Bójim.. Pozvolně budované napětí pomocí rezavých mravenců, dešťovek na okně, červů, zírajících bezdomovců, zírajících metalistů a především znepokojivé hudby. A jsme u toho. Pokud by si člověk odmyslel hudební složku, vypadal by film jak stydlivý naháč uprostřed palubovky vyprodané Madison Square Garden - naštěstí pro něj, lišák John svými mrazivými syntezátory vyhodil pojistky. Nemějte mi to za zlé, ale léta zkušeností prokázala, že Carpenter chutná jedině na ledu.. ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Některej Carpenter mě holt nevtáhne, a tohle je příklad stejně jako u Halloweenu 1. Než se něco dělo přišlo mi to strašně zdlouhavý a ukecaný, hudba byla sice parádní jako vždy ale příběh a postavy mě moc nebavily. Poslední půl hodina byla sice už trošku zajímavější a krvavější, ale beztak to prostě nebylo něco co by mě dostalo. Hudba a masky byly na filmu nejlepší. ()

Reklama

Vančura 

všechny recenze uživatele

Výborná věc, která mě strašně bavila - už dlouho se mi nějaký horor tak nelíbil! A to především zásluhou perfektního soundtracku - hudba mě na tomto filmu dostala úplně nejvíc a skvěle vytváří celkovou atmosféru. Nadchly mě taky speciální efekty a kamera - vzhledem k době vzniku jsou ještě dělané pěkně postaru, bez všech těch novodobých digitálních orgií, což filmu v mých očích jen přidává ten správný retro punc starých dobrých osmdesátek (dle mě vrcholná éra hororového žánru). Herecké výkony už byly o něco slabší, a v některých scénách po mém soudu posouvají film až do nechtěné směšnosti. Zamrzelo mě rovněž to, že postavy se v některých momentech chovají ne příliš logicky. Celkově ale za mě obrovské nadšení - pro člověka, který tento film dokáže docenit, je to naprostá pecka. Strašidelný ten film sice není ani trochu, ale přesto disponuje zcela neobyčejnou a hutnou atmosférou, která permanentně graduje. Za mě Carpenterovi rozhodně palec hore! ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Určite nie také dobré ako The Thing, ale aj tak skvelo vystavané. Carpenter totiž necháva v zásade nesúrodé postavy čeliť úplnému zlu, ale viacej ako o vraždy ide v atmosfére skôr o akúsi predzvesť konca. Hoci film pracuje s mnohými vecami, ktoré sú teraz zastaralé( všetci američania sú tu veľmi inteligentný, hoci vyzerajú ako keby vyšli z nejakého trafeného hudobného videa z 80), určitým spôsobom sa necháme filmom unášať. Výrazná postava nie je ani jedna, čo je ale v poriadku, pretože hlavnou tézou príbehu je predsa to, či veríte celej tej rozprávke všakže? Hudba zase raz bezchybná. A malé cameo Alica Coopera ako bezdomovca poteší. ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Tak som sa konečne dopracoval k poslednému "jazdcovi" Apokalyptickej Trilógie a musím povedať, Carpenter opäť nesklamal. Zakaždým dokáže udržať tú správnu hranicu medzi brutálnymi mordami a mysterióznou časťou, kde napätiu miestny Dj Alice Cooper vyhlásil non-stop hororovú párty bez záverečnej. Pripravte sa, vážení, pretože Satan prichádza! A je naozaj nepodstatné v koľkých časových rovinách mu jeho cesty skríži spojenecká ruka náboženstva a vedy.. on si už svoju cestu nájde. Skôr či neskôr. ()

Galerie (54)

Zajímavosti (5)

  • Postava jménem Donalda Pleasence byla pojmenována po psychiatrovi z Carpenterova Halloweenu. (Chatterer)
  • Celý film bol natočený za jeden mesiac. (Mordenroth)

Reklama

Reklama