Reklama

Reklama

Vládce temnot

  • USA Prince of Darkness (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Kněz Loomis objeví ve sklepě opuštěného kostela v Los Angeles nádobu obsahující podivnou zelenou kapalinu. Profesor Birack, přizvaný k objasnění této záhady, zjistí, že tekutina je esencí samotného Satana, který se připravuje na ovládnutí celého světa. (oficiální text distributora)

Videa (5)

Trailer 2

Recenze (288)

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Tak som sa konečne dopracoval k poslednému "jazdcovi" Apokalyptickej Trilógie a musím povedať, Carpenter opäť nesklamal. Zakaždým dokáže udržať tú správnu hranicu medzi brutálnymi mordami a mysterióznou časťou, kde napätiu miestny Dj Alice Cooper vyhlásil non-stop hororovú párty bez záverečnej. Pripravte sa, vážení, pretože Satan prichádza! A je naozaj nepodstatné v koľkých časových rovinách mu jeho cesty skríži spojenecká ruka náboženstva a vedy.. on si už svoju cestu nájde. Skôr či neskôr. ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Od Johna Carpentera mám radši jiné filmy (nad nimiž suverénně ční nedostižná mrazivá VĚC), ale i Vládce temnot, jednou za čas, když je chuť na nějaký horor, potěší. Synťáková hudba, Donald Pleasence, Alice Cooper, osmdesátkový feeling a vůbec, celý styl filmu se mi líbí. Posledních cca deset sekund před závěrečnými titulky, jsou opravdovým vrcholem snímku. ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Belze bubák v automatu na ledovou tříšť s příchutí kiwi? Bójim.. Pozvolně budované napětí pomocí rezavých mravenců, dešťovek na okně, červů, zírajících bezdomovců, zírajících metalistů a především znepokojivé hudby. A jsme u toho. Pokud by si člověk odmyslel hudební složku, vypadal by film jak stydlivý naháč uprostřed palubovky vyprodané Madison Square Garden - naštěstí pro něj, lišák John svými mrazivými syntezátory vyhodil pojistky. Nemějte mi to za zlé, ale léta zkušeností prokázala, že Carpenter chutná jedině na ledu.. ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

Prince of Darkness ma príjemne prekvapil. Má výbornú, temne mysterioznu atmosféru po celý čas. Záver bol trošku komický, ale to takmer u každých hororových filmoch osemdesiatych rokoch, ale nič extra, čo by ho zhadzovalo. Avšak tá finálna myšlienka a scénka so zrkadlom nemala chybu. Fakt premakané. To som teda čumel! Jedinou chybičkou krásy bol ten nesympatický zmrd korejského pôvodu Walter. Ten mi pil krv svojou neustálou podráždenosťou! ()

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Dobro má být odměněno a zlo potrestáno................ Tak tento starší snímek jsem již několikrát viděl a až teď jsem si všiml, že jej nemám ohodnocený. Nějak jsem zapomněl. I v dnešní novodobější filmařině má tento příběh dobré napětí a povedené gore scény. CITÁT - Začalo to před měsícem, změny tady na Zemi i na Nebi............ Ke konci to trochu ztrácí logiku a začíná být nepříjemný ten monotonní hudební doprovod. CITÁT - Kristus přišel lidi varovat a pocházel z mimozemské rasy, ale lidem velmi podobné............... Ve filmu zazní song Alice Coopera Prince of Darkness, Alice si ve filmu zahrál jednoho z přihlížejících bezdomovců. ()

Galerie (54)

Zajímavosti (5)

  • Celý film bol natočený za jeden mesiac. (Mordenroth)
  • Postava jménem Donalda Pleasence byla pojmenována po psychiatrovi z Carpenterova Halloweenu. (Chatterer)
  • Jednoho z bezdomovců si zahrál i Alice Cooper. (Chatterer)

Reklama

Reklama