Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ve filmu se ocitneme na koncertě, na který si vyrazili otec (Josh Hartnett) se svou dcerou. Když se starostlivý táta vydá na toaletu, zjišťuje, že v koncertní hale není něco v pořádku. K místu se začínají sjíždět kordony policistů… Nic ze začátku není tak, jak se zdá. Koncert je údajně policejní kamufláž, která slouží k dopadení nebezpečného vraha... (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (222)

AffectedFace 

všechny recenze uživatele

Zajimavý koncept zabalený v Shyamalanovém kabátku. Tím myslím, že první polovina funguje excelentně, ale ta druhá absolutně nedává smysl, jak dějově, tak událostně (ano převleky) plus samotný konec je velkej kýč. Určitě se jedná o pouhou jednohubku, který třetí hvězdu přidám pouze za perfektní napětí první poloviny. ()

MightyHal 

všechny recenze uživatele

Tyo! Zklamání, první půlka je super. Hartnett to hraje neskutečně a jeho mimika či snažení najít cestu pryč se postaralo o dost úsměvných scén a fakt ta první půlka je skvěle napínavá a zábavná. Bohužel pak mi prijde ze postava Hartnetta zacne hloupnout (uplne nelogicky a jsou tam fakt dva kiksy kdy se zachoval jak kdyby se mu najednou vyparil mozek) a nějaká rozhodnuti mi na nej vubec nesedela. No a pak je to shitfest prumernosti a neskutecne predvidatelnosti a ja v kine trpel. Kdyby to dostal do ruky nekdo kdo se toho neboji a umi riskovat, mame tu fakt slvelou vec. Tohle fakt pusobi jako genialni napad zahnany do prumernych vod a mam pocit jak kdyby si tu Shaymalan uen chtel vypromovat dceru a u toho natocit film ()

Reklama

Lima 

všechny recenze uživatele

Na plytký popík pro náctileté holčičky od Saleky Shyamalan mě teda fakt neužije, ale koho jsem si naprosto užíval, byl fan-tas-tický Josh Hartnett. Každý jeho pohled, každý záchvěv jeho mimického svalu byl naprosto vypovídající momentální situaci, ve které se nacházel. Skvělý výkon. A M. Night opět dokazuje, v čem celou jeho kariéru byl nejsilnější. A totiž přijít s naprosto originálním, neokoukaným konceptem, který se mu vždy střídavě dařilo dotáhnout do konce. A to platí i tady. První půle o hledání exitu z obklíčení je skvělou scenáristickou hříčkou, bohužel po zvratu v půli a zapojení Lady Raven do děje to pro mě přestalo být zajímavé. Jednak kvůli haprující logice a také proto, že Shymalanova dcerka nemá prostě herecké schopnosti, aby tohle uhrála. Ale když to vezmu kolem a kolem, tak poslední dva Shyovy filmy se mi, po příšerném ´Skleněném´, kdy už jsem nad Shyamalanem zlomil hůl, vlastně nad očekávání docela líbily. Není to návrat na výsluní, spíše takové lehké ozvěny jeho skvělých začátků. ()

kareen 

všechny recenze uživatele

I přes fakt, že by policie sotva ohrozila tak velký dav lidí, je první půlka, odehrávající se na koncertě, suprová. Armáda policajtů a federálů, všechny vchody uzavřené a taťka Řezník, který neustále vykoumává, jak se dostat ven a ještě nevzbudit podezření u své nezletilé dcerky, která je nadšená z koncertu své zbožňované pop star. Potud vše fajn. Horší je to, když se děj přesune jinam, protože pak už Shyamalan dělá tu samou chybu, kterou opakuje od dob Šestého smyslu, kdy mu to ještě šlo. Nemůže si pomoci a kombinuje, dokud opět nepřekombinuje. Nelogičnosti se vrší, Řezník se zdá být nepřemožitelný a film se natahuje. Důvod, že snímek přesto patří k tomu lepšímu, co Shyamalan v posledních letech natočil lze přičíst mimo jinému i Josh Hartnettovi, který se tady opravdu herecky vyřádil a ukázala se tady i jedna z režisérových dcer, která tu pop star ustála celkem dobře, pokud to byl i její hlas, tak taky dobrý. Slabší čtyřka. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Už samotný námět s hlavní postavou - charismatickým a současně znepokojivým vrahounem, snažícím se o únik z veřejné pasti - je v žánru neokoukaný. A Shyamalan pečlivě napsal i zrežíroval jeho hledání cesty ven, i důvěryhodně vyprofiloval jeho psychopatické vnímání a reakce na nečekané stresové situace. A to nejenom v oné pasti, ale i - a to především - mimo ní. Zajímavě obsazený a trefně hrající Josh Hartnett. Absence velké shyamalanovské pointy nevadí, film pracuje s napětím obratně a kličkuje nepředvídatelnými zvraty. Místy to se schopnostmi protagonisty přehání, ale ne natolik, aby ztratil důvěru diváka či byl k smíchu. Potěšili taky odkazy jako Shyamalan v roli pracovníka koncertu, na kterém zpívá jeho skutečná dcera Saleka (kterou by tatínek jistě rád viděl podobně slavnou), či nenápadné logo “The Watchers” na jednom z baráků v pozadí, coby názvu filmu jeho jiné dcery Ishany, uvedeného do kin pár měsíců před tímto filmem. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (16)

  • Základná myšlienka bola čiastočne inšpirovaná operáciou "Flagship" z roku 1985, pri ktorej zamaskované orgány činné v trestnom konaní zatkli 101 hľadaných zločincov v kongresovom centre, keď ich pozvali pod zámienkou, že dostanú bezplatné vstupenky na NFL a možnosť vyhrať zájazd na Super Bowl XX so všetkými výdavkami hradenými. (Arsenal83)
  • Postava Coopera (Josh Hartnett) používa iPhone, čo sa odchyľuje od pravidiel, ktoré sa Apple snaží presadzovať, a to že darebáci vo filmoch nemajú používať ich značku. Bolo to možné zrejme preto, že režisér Shyamalan si film financoval sám. (Arsenal83)
  • Shyamalan pôvodne plánoval nechať iného filmára napísať scenár a režírovať film na základe jeho pôvodnej myšlienky na thriller odohrávajúci sa na koncerte, no nakoniec zmenil názor po tom, ako si uvedomil, že film môže natočiť s dcérou Salekou. (Arsenal83)

Související novinky

Reklama

Reklama