Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Starman je mimozemšťan, který přijel pozorovat Zemi. Uvízne však ve Wisconsinu nedaleko farmy čerstvě ovdovělé Jenny Haydenové. Starman na sebe bere podobu jejího nedávno zesnulého manžela Scotta. Za tři dny se potřebuje dostat do Arizony, kde ho nabere jeho mateřská loď. Potřebuje Jenninu pomoc. Tak se Jenny nechtěně stane účastníkem výletu přes Spojené státy, při kterém jsou společně se Starmanem pronásledováni nejen americkou armádou, ale i nasazenými tajnými agenty. Během společně strávených dnů se jejich zpočátku chladný vztah pomalu mění v lásku, která vyvrcholí úžasným rande na Starmanově mateřské lodi. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (237)

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Napínavý příběh ztroskotaného mimozemšťana (na oscara naminovaný Jeff Bridges), jenž se chce vrátit domů. Že je to téma dnes již mnohokrát opakované? Ano, nicméně John Carpenter do Staramana vložil svůj jedinečný styl a cit, takže v mnoha momentech tohle scifi dokáže chytit za srdce a rozhodně vyčnívá z řady. A finále je nádherně stylizované. Je to milá nostalgie. ()

aluna 

všechny recenze uživatele

Tenhle filmek je v nejedný části poněkud nelichotivě a nechtěně úsměvnej. Ale pak je tady řada pasáží, který jsou kouzelný opravdu upřímně a bez sebemenšího náznaku sarkasmu. A přes všechny ty klišé prvky, co o hodných marťanech a zlých pozemšťanech můžou být, má tenhle film stejně recht. Kdo by místo moření se v zaměstnání, který vás nenaplňuje, pro svět, kde silní vládnou slabším a každej se za čímsi honí, nechtěl jen "dělat mapy" a za pomoci dvou magických kuliček obšťastnit něčí život. Proto se nám tak líbí představa, že aspoň v jiných galaxiích, když už si harmonii a štěstí neumíme udělat tady, to tak může fungovat."Ne, to ne, dezert se jí až nakonec!" "A proč?" "Nevím, prostě to tak je..." ()

Reklama

petero 

všechny recenze uživatele

Carpenterove najkrajšie dielko. Romantických sci-fi nie je veľa, navyše toto s poctivou dávkou tajomna. Pre mňa taktiež pôsobivejšie ako Spielbergov príliš sladký E.T. Je jasné, že Jeff a Arnie boli v tejto dobe dobrý kamaráti a mám ich spolu na jednej fotke ako Arnie zasvedcuje Jeffa do cvičenia. Keď práve vyvinutý mimozemšťan stáva zo zeme samozrejme nahý, nápadne to pripomína vstávajúceho T-800 z Terminátora (1984). Pekné a ešte aj to jeho hláškovanie. =) ()

PKD 

všechny recenze uživatele

Příjemná oddychovka od mistra Tesaře s Kevinem Flynnem,který nám sem zabloudil z Trona:) Ovšem bez typické Carpenterovské music,bez které je to tak nějak, vlastně na prd. Byť z nějakého záhadného důvodu připomíná těžce Twin Peaks. Hl. v dojákových scénách. A nevěřím,že by mistr něco nedokázal k takovému žánru složiti. Naopak,hudbu složil Jack Nitzsche,předek slavného německého filozofa. Ne,dělám si srandu. Ale to příjmení je totožné.:))) ()

castor 

všechny recenze uživatele

Hororový specialista John Carpenter je tentokrát příjemně lidský, i když paradoxně pojednává o mimozemské existenci na naší planetě. Určitě tu zaujme spíše diváka, který má filmy „pouze“ rád, oproti tomu, který je do zbytečných detailů studuje a neustále analyzuje. Sci-fi žánr je tu totiž jen letmo naťuknutý, primárně jde o romantický mix jedné nečekané návštěvy, kdy si mimozemský tvor pro snadnější pobyt na Zemi vezme podobu zesnulého manžela jisté Jenny Hayden. S tou potom – nejprve proti její vůli – cestuje napříč Spojenými státy na místo setkání se záchrannou lodí. Jak to asi může s jejími city dopadnout? Na Oscara čtyřikrát nominovaný Jeff Bridges tu vytvořil věru fascinující postavu, překvapivě obdařenou morálními hodnotami i čistotou duše, postavu stejně podmanivou jako z počátku odpudivou. Karen Allen tu ke němu coby šokovaná vdova výborně sedne a divák si užije dvouhodinovou oddychovku s úžasným rozjezdem i trošku kostrbatým dojezdem!! ()

Galerie (54)

Zajímavosti (11)

  • Jediný film Johna Carpentera, který obdržel nominaci na Oscara (Jeff Bridges - Nejlepší herec v hlavní roli). (D3VIL)
  • Jeff Bridges byl za svůj výkon nominován na Oscara za nejlepšího herce, což je u sci-fi žánru skutečně rarita. (ClintEastwood)

Související novinky

Jeff Nichols natočí sci-fi

Jeff Nichols natočí sci-fi

19.01.2014

Režisér a scenárista Jeff Nichols (1978) se řadí mezi nejtalentovanější tvůrce nastupující filmařské generace v USA. Jeho tvorba se zatím vyhýbá prestižním a sledovaným oceněním, ale již 3 filmy (z… (více)

Rozhovor s Jeffem Bridgesem

Rozhovor s Jeffem Bridgesem

16.12.2010

Jeff Bridges je jedním z nejúspěšnějších hollywoodských herců, pětkrát nominovaný na Oscara, který si svým působivým výkonem v nedávném snímku Crazy Heart právem vysloužil tuto prestižní cenu v… (více)

Reklama

Reklama