Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Osamělý kluk se na návštěvě u příbuzných v Mexiku skamarádí s mytickou bytostí, která se skrývá na dědově ranči, a zažije přitom úžasné dobrodružství. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (35)

Daiker 

všechny recenze uživatele

Příjemná rodinná fantasy.... Netflix oživil mexickou legendu o Čupakabře a věnoval ji dětem. Příběh je klasický .... Dítě, které zažilo trauma jede na prázdniny k dědovi a narazí na neznámeho tvora, kterého ohrožuje zlá korporace. Samotná Čupakabra je udělaná skvěle a hned bych si jí vzal domů 😉. Prostředí Mexika je jako vždy zajímavé a herci jsou dobře vybraní. Celkově se jedná o naivní fantasy pro celou rodinu, která baví... Občas je dobré si pustit takový film... ()

Enon 

všechny recenze uživatele

I přes to, že to nese název Chupa, tak se vlastně skoro vůbec nejedná o příběh Chupacabry, spíše o příběh kluka, který se má seznámit se zbytkem jeho rodiny. Tvůrci si absolutně nepohlídali jaký příběh vlastně chtějí odvyprávět. 70% stopáže tvoří šíleně napsané rodinné interakce obsahující všechny myslitelné klišé a hlavní “atrakce“ filmu jde jaksi na vedlejší kolej a pak se zčistajasna objeví někde v půlce filmu. Nepůsobí to vůbec promyšleně a jako jednotný příběh. Přijde mi, že to původně ani neměl být příběh o tomto tvorovi, akorát ten film tvůrcům přišel tak nudný, že si řekli že tam ještě někam vecpou nějaké roztomilé mystické zvířátko. Proto potom těm postavám ani nevěříte jejich starost o to zvíře, protože doslova během pěti minut nedokážete takhle milovat nikoho a nic, ať je to seberoztomilejší. Lovec zde nehraje téměř žádnou roli, místy jsem i pozapomněl, že se v tom filmu vyskytuje a celý konec s ním a celou rodinou Chupy je k pousmání. Přidejte si k tomu nekvalitní efekty a otravnost všech zúčastněných a máte hotový produkt. 35% ()

Reklama

AnanAss 

všechny recenze uživatele

Doufal jsem alespoň v průměrnou dobrodružnou podívanou, ale toho dobrodružství je zde poskrovnu a po většinu času se řeší rodinné hodnoty jedné zápasnické famílie. Výsledkem je nevyvážená dětská telenovela, směřující k neuspokojivému a málo údernému finále, se zmutovaným křížencem králíka a netopýra, bohužel se vyskytujícím taktéž poskrovnu (dočkáme se vlastně jen dvou zásadních kratších scén v úvodu a závěru). Krom toho si tento létající chlupatý opeřenec může o roztomilosti mogwaie a síle Falca nechat jen zdát. Prostředí vyznavačů mariachi, sombrer a nachos je ale příjemnou změnou, mladí mexikáni nejsou zase tak otravní, natočeno je to slušně a rychle to uteče. Raději ale znovu sáhnout po klasice a dát si ty zmiňované Gremliny s Nekonečnou story. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Nic noveho. Je to klasicke nadsene dobrodruzstvi zanru rodinny film. Neskodna zabava Dite osvobozujici myticke stvoreni s mnoha klise. Mozna se mohlo jit v chupamytu hloubeji. Je to oslava mexicke kultury ocima chlapce, ktery vyrostl v USA. Prestoze napeti obcas upada, jde o celkem zapamatovatekny film. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Člověk si chupacabru spojuje s krvelačným, lysým monstrem, zatímco tvůrci snímku Chupa udělali z tohoto bájného tvora okřídleného plyšáka se slabostí pro hrací skříňky. Od filmu jsem moc neočekával a ani jsem toho moc nedostal - Chupa není dostatečně fantaskní, ani akční, ani dobrodružný, ani vtipný. Námět - byť tuctový (záchrana (bájného) tvora ze spárů nepoctivých lidí) - nebyl vyloženě špatný, nicméně výsledný film je veskrze nemastný neslaný. Ani onen slibný lokální kolorit nepřidal filmu plusové body. Lepší dvě hvězdičky! ()

Galerie (19)

Zajímavosti (3)

  • Oznámenie názvu sa stretlo s určitou kritikou, pretože slovo „chupa“ je slangový výraz pre feláciu v španielčine, portugalčine a filipínčine. (Arsenal83)
  • Film bol natočený v Novom Mexiku (USA). Natáčacie obdobie trvalo od 23. augusta do 29. novembra 2021. (Arsenal83)

Reklama

Reklama