Reklama

Reklama

Série(3) / Epizody(25)

Obsahy(1)

Další ze zajímavých novodobých britských sitkomů. Zachycuje útrapy obyvatel jedné bohem zapomenuté farnosti kdesi na ostrůvku kousek od pobřeží Irska. Smolař otec Ted se musí, vedle poněkud svérázných církevních návštěv, potýkat i s vrtochy svých spolubojovníků za svátost boží - s natvrdlým otcem Dougalem a věčně v lihu naloženým otcem Jackem. (Ruut)

(více)

Recenze (185)

easaque 

všechny recenze uživatele

nedávno jsem narazil i na tento irský sitkom o farnosti na konci světa. Námět mi přišel zajímavý a tak jsem pár dílů zkusil - na stránkách ULOZ.TO ho najdete i s českým dabingem, na kterém je poznat amaterský přístup, ale nevadilo mi to. Spíš mi nepřišel úplně vhod vulgární humor založený na urážení všeho možného. Nemůžu říct, že mi pár dialogů nepřišlo vtipných, ale opět to nestačilo, abych měl chuť sledovat další díly. Za to všechno dohromady jen 2 hvězdy a ani chlup víc - ale třeba se časem přemluvím a znovu zkusím, když je to tu tak vychvalováno. [ PŘÍBĚH: 1 /// ORIGINALITA: 2 /// NÁLADA: 3 /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: 1 (3*MAX) ] ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Další perla z pera Grahama Linehana, vlastně ta první, kde na sebe tenhle týpek poprvé upozornil. A stejně jako v jeho dalších seriálech (The IT Crowd, Black Books), i zde máme výrazné postavy, velmi absurdní situace, ale především pořádkou dávku toho nejlepšího britského humoru. Scény jako ta, kdy otec Dougal (btw nejlepší postava v seriálu) kouká z okna, když venku řádí neskutečný uragán, lítají tam pomalu auta, se otočí a na otce Teda: "Prší tam", jsou prostě nezapomenutelné... ()

Reklama

J-o-k-e-r 

všechny recenze uživatele

Prvotina G. Linehana, od nějž známe spíše seriály jako Black books nebo IT Crowd. Řekl bych, že kvalitou se umísťuje právě těsně mezi jeho novějšími skvosty. O něco lepší než IT, ale slabší než Black books (tam je to bez šance!). Z počátku jsem byl trochu skeptický, stejně jako u většiny podobných seriálů. Ale po pár dílech už jsem neměl pochyby. Britský humor mi je blízký a tady je ho ažaž. Hlavní postava Otce Teda je úžasná, a zdárně mu sekundují přihlouplý otec Dougal a vysloužilý a zároveň věčně nalitý otec Jack. Naprosto skvělé jsou vedlejší postavy, které většinou představuje jiný otec s velmi osobitou vlastností. Navíc mě vždycky rozsekají Tedovy načasované telefonáty :-). Výborný nápad ostrova Craggy Island. P.S.: Někde jsem dokonce viděl nadabovanou verzi, proboha ruce pryč od ní. Totálně zabíjí veškeré postavy i samotný humor. ()

markul 

všechny recenze uživatele

Po zhlédnutí Black Books jsem měl chuť na další porci britského humoru, tak jsem si sehnal Father Ted. Pustil jsem první díl a nastalo velké zklamání. Skoro jsem se nezasmál a zdálo se mi to trapné. Už jsem to málem smazal a teď vím, že by to byla velká škoda. Přinutil jsem se podívat na další díly a moc se mi to zalíbílo. Jakmile jsem lépe poznal všechny hlavní postavy, tak jsem si tyto chlapíky moc oblíbil. Další zábavný britský seriál a pro mě taky ponaučení, že není vždy dobré dát na první dojem. ()

Asgy 

všechny recenze uživatele

Hlavně to nevzdejte po prvním dílu, protože zpočátku to zase taková sranda není, ale jakmile si člověk na tuhle šílenou partu zvykne, je to srdcovka. S odstupem času je to pro mě jeden z nejlepších sitcomů vůbec. Nezapomenutelné hlášky, krásně zkomolená angličtina a hlavně spousta výborného humoru. I když myslím, že každému tenhle styl sedět nemusí, tak mně se trefil přímo do vkusu. Můžu se na to koukat pětkrát po sobě a stejně si to zase pustím znovu. Mrs Doyle: "Now, what do you say to a cup of tea?" Father Jack: "Feck off, cup!" ()

Galerie (15)

Zajímavosti (25)

  • Často se mylně říká, že seriál byl připraven pro irskou národní televizní stanici Radio Telefís Éireann (zkráceně RTE) a že seriál u hlavounů televize prošel hlavně proto, že byl podobný nepříliš úspěšnému seriálu Leave It to Mrs. O'Brien, který RTE vysílala v roce 1984 a který vypráví o hospodyni (irská legendární divadelní herečka Anna Managhan), která se přespříliš stará o dva dublinské kněze. Autoři seriálu ovšem několikrát uvedli, že je to jenom mýtus a že seriál nebyl irské národní televizi nikdy ani nabídnut k vysílání a od začátku byl plánován pro bristký Channel 4. (HappySmile)
  • "Největší oddělení se spodním prádlem" v dílu "A Christmassy Ted" je ve skutečnosti obchod Dunnes v Ennis. Scény se zde natáčely chvíli předtím, než bylo obchodní centrum otevřeno. (HappySmile)

Reklama

Reklama