Reklama

Reklama

Upíři

  • USA Vampires (více)
Trailer

Obsahy(1)

Parta Jacka Crowa (James Woods) pracuje jako zvláštní komando na vyhledávání a likvidaci upírů. Po úspěšném zničení jednoho z upířích hnízd se však na oslavu v malém motelu dostaví nezvaný host v podobě vůdce upírů, který vyvraždí většina Crowova týmu. Přežijí pouze Jackův kamarád Montoya (Daniel Baldwin) a Katrina (Sheryl Lee), kterou ale vůdce kousnul do nohy a ona se postupně mění v upíra. Odpověď na obrovskou výdrž a rychlost vůdce upírů dostane Jack na setkání s biskupem, který mu řekne, že se jedná o Jana Valka (Thomas Ian Griffith), kterého církev téměř upálila před několika stoletími. On však přežil a vrátil se jako upír. Jack musí začat rychle jednat, protože Valek chystá vlastní plán, který mu má dopomoci k tomu, aby se mohl pohybovat i ve dne. Dostane k tomu neobvyklého spolupracovníka, kněze Adama Guiteaua (Tim Guinee), ke kterému Jack chová značnou nedůvěru a dává ji chvílemi dost najevo. (Isherwood)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (185)

Riddick77 

všechny recenze uživatele

Krkolomný konec lehce poznamenal celkové hodnocení, neboť překombinovatelnosti bylo v závěru učiněno zadost. James Woods a překvapivě i Daniel Baldwin jsou skvělí, Carpenter má z pozice režiséra vše pevně v rukou a scénář taky docela šlape - odkaz na české kacířství ve 14. století docela potěšil. Hodně krve rovná se tentokrát i přehršel zábavy. 7/10! ()

Vitason 

všechny recenze uživatele

Pro béčkový tah na branku Johna Carpentera mám slabost i v jeho novějších, většinou proklínaných filmech (Duchové Marsu se mi úchylným způsobem dost líbily), ale tady to není úplně ono, protože v Upírech se Carpenter vykašlal na budování atmosféry, což mu dříve tak dobře šlo (Jinak by taky The Thing nikdy nebyla tak dobrá věc:-). Místo svíravé atmosféry strachu si Carpenter vyhrál s vizuální stránkou filmu, kdy se mu ty filtrované záběry krajiny opravdu povedly, ale občas se místo na vizuální kudrlinky mohl zaměřit alespoň na akci, které je ve filmu také poskromnu. Sice úvodní vyhlazení hnízda a následné pobití týmu stojí opravdu za to, ale v prostřední části se skoro nic neděje a film tak působí rozvlekle, alespoň částečně to zachrání závěrečná akce. Pochválit můžu Jamese Woodse, kterému role upíro-bijce sedí stejně jako ta jeho kožená bunda a který se opravdu snaží, aby vypadal jako drsňák, to, že to občas roztomile přežene, mu s klidem odpouštím. A ještě bych mohl vyzvednout zajímavou hudbu, ale to je asi tak vše. Takže za 3* ()

Reklama

MrPierc 

všechny recenze uživatele

Začátek filmu je tak našlápnutý a protože Carpentera přímo hltám, moc jsem se těšil. Film je ale nudný, déčkovitý a bez nějakého vyčnívajícího nápadu. Scénář jako od studenta 1. ročníku filmové školy. James Woods přehrával tak okatě, že mu asi raději nasadili brýle. Hrozná podívaná. Carpenter do toho nedal nic ze svého proslaveného umu béčkovitého, ale originálního režiséra. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Velmistr béček John Carpenter se vydal za upíry. Na cestu si přibalil nejen dubový kůl, ale také Jamese Woodse, který zahrál svoji postavu nesmírně civilně a mnoho herců na jeho místě by jistě tuhle roli pojali efektně, ale on je přece jen jiná kategorie. Jeho vyhledávač upírů mě bavil. Co bavilo méně, byl poměrně nablblý děj, kdy se v roli hlavního upíra představí (dnes zapadlý herec) Thomas Ian Griffith se jménem, co zní tak nějak podezřele česky a sice Jan Valek. I na béčkovou produkci je tady tolik pitomostí, až se mně je ani nechce rozebírat, ale Carpenter věděl, co za krvavou sračičku navařil a rozdával ji naběračkou i užaslým divákům, kteří ocení tandem Woods - Baldwin, ale nad ostatním asi ohrnou svoje fajnové nosánky. Film nabízí hodně efektní krvavé porce, hudbu, kterou si jako tradičně vždy složil sám pan režisér, a schopně hrajícího Woodse. Dějově to bylo slabší a až moc nablblé. 60% ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Nenápadný a pozapomenutý skvost mezi upírskými béčky, v mých očích téměř rovný takovým peckám a srdcovkám, jako jsou třeba Interview With The Vampire, Vampire's Kiss, nebo From Dusk Till Dawn. Woods se v roli kápa upírobijců překonává - šklebí se, xichtí se, machruje, pózuje, hláškuje, při mordování upírů řádí jako černá ruka a neváhá ani krapet zbouchat a zmučit nějakého toho kněze, když si to jeho nemilosrdná vendetta žádá. Hodně furiantský je jeho způsob zabíjení upírů - zaháčkovat a navijákem šup s potvorou na Slunce. Za navijákem stojí jeden z Baldwinů (takový ten dobře narostlý), který není o mnoho horší figurou než Woods. A moc se mi samozřejmě líbila Sheryl Lee, které šla její upírská přeměna vyloženě k duhu - jak postupně bledla, propadaly se jí tváře a rýsovaly se kruhy pod šílenýma očima, tak jsem se do ní úplně nekrofilně zamiloval a chtěl se od ní okamžitě nechat pokousat. Kapitolou sama pro sebe je pak zbrusu nová a originální upírská mytologie. Mysleli jste si třeba, že upíři vznikli kdesi v sedmihradských horách v časech bojů Valachů s Turky? Tak to jste na omylu - první upír byl prosím nějaký Honza Válek z Prahy, a to už téměř sto let před Husem! ()

Galerie (44)

Zajímavosti (15)

  • James Woods měl od Carpentera povolenou improvizaci, kterou dle režisérových slov hojně využíval. (Terva)
  • Jack Crow (James Woods) má ve filmu zbraň Jericho 941 R ráže 9x19mm. (dc125)

Reklama

Reklama