Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když je mladá američanka poslána do Říma, aby začala sloužit církvi, narazí na temnotu, která ji přiměje zpochybnit vlastní víru a odhalí děsivé spiknutí, které doufá, že přivede zrození inkarnovaného zla. (Falcon)

Videa (7)

Trailer 13

Recenze (116)

Omnibus 

všechny recenze uživatele

Prequel leze z dělohy, hlavně bacha na rohy!“ Hledej dnes v Itálii pannu... Prekérní situaci Vatikán řeší dovozem jeptišek z Ameriky, čím víc, tím líp, viz Immaculate. V klášterech teď mají gynekologické ordinace s kozou a přístroji pro prenatální péči o rohatá miminka. Kardinálové matlají těhulkám na bříška gel, šmejdí sondou a taťka Lucifer jim kouká přes rameno na OKÉNKO ULTRAZVUKU: [][] a znepokojeně vrčí: „Jen aby to nedopadlo jako s Cecílií! Pupeční šňůru překousla jako hada a synáčkovi zarazila růžky zpátky do hlavy placatým balvanem![][] Zbytečné obavy, neb v prequelu k The Omen je happyhell end předem dán. Cecílie z Immaculate byla víc šik a víc jsem jí fandil, novicka Margaret zaujala aspoň těhotenským WTF rekordem, z plochého bříška k bubnu za den, i odvážnou teorií: „Kristova nevěsta má hřešit a chlastat na diskotéce, aby věděla oč přichází, pak má její oběť větší cenu.“ Potěšil Bill Nighby coby prelát s pekelně bohulibým plánem, jehož hláška ze Shaun of the Dead: „Opláchl jsem si to studenou vodou“ zde nabyla zcela jiného významu... ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Trailer se mě hodně líbil bohužel film je hodně průměrný. V podstatě je to zhruba to samé co Neposkvrněná a jsou tam přidané prvky předchozích Omenů. Ženská nastoupí do kláštera v Itálii tam narazí na holku co ji omezují a zavírají a nikdo se s ní nijak nebaví oni to vysvětlují tím, že je nebezpečná  ta ženská tomu nevěří. Pak narazí na kněze co jí řekne, že to nejsou křesťané, ale nějaká satanistická sekta co oplodňuje ženské ďáblem a chtějí , aby porodily kluky (holky jsou pro ně nezajímavé ačkoliv 2 přežijou a nikdo to neřeší jak to teda funguje nevím ) z těch kluků by pak vznikl antikrist , kterého by vypustily řádit na Zem počkaly by až by se lidé obrátily více na církev tím pádem asi i na ně a pak by ho stáhly. Tohle nedává ani smysl a je to podobná blbost jako kdyby jste Hitlerovi při útočení na Evropu řekli třeba na Francii útočit nebudeš stáhni se a očekávali, že to udělá.  Ona tomu nevěří pak ji uvidí , že má v puse číslo 666 a najde její složku kde zjistí, že  se narodila 6 června v 6 ráno tak mu najde složku co chtěl  a chtějí to řešit mezitím ona otěhotní (z ničeho vím , že tohle bylo i v jiných Omenech , ale tady to působí tak jak kdyby už nevěděly kam ) porodí a máme konec, který naváže na první Omen . Většina scén je ve tmě tak, že uvidíte úplné hovno začátek nedává ani smysl na kněze tam spadnou skleněné střepy z obrazu on má krvavou hlavu a směje se  wtf ? Z toho ďábla vidíme pořád dokola jen pařát a kromě té úvodní scény  a jednoho upálení zde není co chválit ještě to má místy dobrou atmosféru a je to v takovém retro nádechu 80 let to se jim podařilo.   Mít to o 30 minut méně dal bych asi i 3 hvězdy. 40 procent jsem rád , že mě nevyšlo tehdy kino ()

Reklama

maddy 

všechny recenze uživatele

Podstatne lepšie než som po priemerných ukážkach čakal. Tie sľubovali ďalší zbytočný prequel, o ktorý nikto veľmi nestál, no The First Omen skôr než všetky tie súčasné hollywoodske prequels a remakes pôsobí ako taký indie horor. Takže žiaden dôraz na zbytočné lakačky, žiaden hlúpy scenár (s teenagermi), ale skôr príjemne pomalé tempo, podivná atmosféra a jeden príbeh o zrodení diabla. Paradoxne to, že musí byť The First Omen prequel k slávnejšiemu filmu a nie samostatným kúskom je jeho najväčšou slabinou. Stihnúť toho počas stopáže musí mnoho a tie prístupy sa dosť bijú medzi sebou. Arkasha Stevenson by chcela byť z časti svojská, no z tej ďalšej sa musí striktne držať v mantineloch pôvodnej story, zároveň sa musí snažiť zapáčiť aj súčašnému divákovi, ale natočiť aj dôstojný prequel, ktorý nebude len obyčajným ždímaním značky. V jadre tam tak niekde je zaujímavejší horor driapajúci sa na povrch, ale vo výsledku ostalo skôr u nesúrodého filmu, ktorý úplne nenaplní svoj potenciál. Na prvotinu režisérky však dobre natočené a možno, keď Arkasha Stevenson dostane v ďalšom horore o niečo volnejšiu ruku čo sa týka námetu, tak predvedie niečo výraznejšie. Uvidíme, no rozhodne ju budem do budúcna sledovať. V The First Omen to síce ešte úplne nevyšlo, ale aj tak po päťdesiatich rokoch od pôvodného filmu doručila to najzaujímavejšie v rámci série, pri ktorom pôsobí chabý remake, aj priemerný seriál ako tretia liga. CELKOVO: 6/10 ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Potešilo navedenie na pôvodný film. Ten ale zostal neprekonaný. Prvý Omen je žánrový pilier na ktorom stavajú iné horory. A v tom ho máločo dokáže prekonať. Jednak filmu škodí fakt, že vieme ako to všetko skončí. A zároveň snaha tvorcov pripraviť si novú pôdu pre prípadne ďalšie pokračovania. Zápletku pozorný divák prekukne takmer okamžite a skutočne desivých alebo nepríjemných scén je tu trestuhodne málo. Atmosféru to má aj nejaké pozitívne doplnky - scéna kontrakcií pred kostolom, ale celkovo sa jedná skôr o sklamanie. Ale určite je to lepšie ako Nepoškvrnená ( hoci tá ma s týmto filmov až príliš veľa spoločného). Priemer. ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Určitě se nejedná o vyloženě zásadní snímek v žánru, ale jinak jsem teda rozhodně spokojen a za poslední dobu jde o jeden z těch lepších hororů. Oproti Neposkvrněné teda úplně jiný zážitek (čti 100x kvalitnější), takže to s ní srovnávat nebudu a stejně tak jsem celou "Omen" sérii do dnes neznal, takže hodnotím čistě jen film. Největší předností je totiž jeho komplexita, a to jak po stránce technické, tak herecké (kde hlavní herečka je dostatečně neznámá a neokoukaná a zároveň dostatečně šikovná na hlavní roli) a i po stránce příběhové, kdy děj je poměrně rozsáhlý, zabíhá do mnoha uliček a celkově to není jen přímočará linka v klášteře, ale vyklube se z toho dost zábavná věc. Po hororové stránce by si to sice možná zasloužilo větší důraz na lekačky a nějaký ten pocit strachu, ale na druhou stranu nám tady tvůrci servírují neutichající atmosferickou paranoiu a celkem dobré napětí okolo, kdy divák vůbec neví, kam se film bude ubírat v následujících minutách, a sedí napjatý jak struna, takže za tohle palec nahoru. Jedinou výtku mám v možná až příliš rychlém konci a tak "šup šup" uzavřeném ději, ale jinak jsem s výsledkem spokojen a suma sumárum jde o svěží závan v rámci tohoto subžánru, který se nesoustředí jen na jednu věc, ale nabízí plnohodnotný a temný zážitek s masivním lákadlem na další díl v posledních vteřinách filmu. Dobrý kousek a na to, že jde o ne až tak zkušenou režisérku i hlavní hvězdu, tak jde o víc než slušné otevření dveří do filmového světa. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (26)

  • Móda, kterou používají vedlejší postavy i kompars ve filmu, nepatří do počátku sedmdesátých let, ale do poloviny tohoto desetiletí. Navíc v jedné scéně zazní píseň „Daddy Cool“ od skupiny Boney M. Tato píseň byla vydána v roce 1976 a film se odehrává v roce 1971. (Johnny.ARN)

Reklama

Reklama