Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když je mladá američanka poslána do Říma, aby začala sloužit církvi, narazí na temnotu, která ji přiměje zpochybnit vlastní víru a odhalí děsivé spiknutí, které doufá, že přivede zrození inkarnovaného zla. (Falcon)

Videa (7)

Trailer 11

Recenze (107)

InJo 

všechny recenze uživatele

První pokračování skvostného původního filmu, které mě bavilo a skutečně zaujalo. Neznámá režisérka vyčarovala solidní temnou a hrozivou atmosféru a hlavně několik velmi působivých scén, které jsou "hororové" v tom nejlepším smyslu slova (použití Goldsmithova božského hlavního motivu z originálu v klíčové scéně mělo patřičný efekt). Dokonce mě zaujala i ústřední myšlenka ("Čeho se církev nejvíce bojí?"), ale propojení s Donnerovou mistrovskou klasikou je hned ve dvou ohledech velice pofidérní. Jeden zcela popírá jedno ze zásadních odhalení a druhým je křečovitě zkonstruovaný závěr, jehož cílem je případná možnost vzniku další dílu, který by stál stranou (tzv. sidequel) již existující série. A který, pochopitelně, vůbec není potřeba... I tak ale asi nejlepší satanistický horor za docela dlouhou dobu. 65 % ()

Rimsy 

všechny recenze uživatele

První znamení: Přichází satan! dopadlo rozhodně o poznání lépe, než muselo. Vylámalo si však zuby na snaze udělat až moc věcí naráz – tedy dostatečně uctít slavný původní film, vytvořit důstojný i překvapivý prequelový příběh a v neposlední řadě i působivě děsit současné okoralé diváctvo. Výsledkem je nesourodý slepenec vlivů, v leckterých scénách zajímavý a podnětný, jako celek však ryze průměrný. Více zde. ()

Reklama

filmmovier 

všechny recenze uživatele

První polovina mě velmi příjemně překvapila, byla fakt skvělá. S napětím a lekačkami pracují tvůrci zajímavě a nečekaně, což je rozhodně moc fajn, zato odkazy na původní film mi přišly až moc na sílu, ale nevadí. Jenomže druhá polovina jako by byla úplně jiný film. Ke Gregorymu Peckovi to sice směřovalo výborně, ale jinak to byla docela nuda. Už dlouho jsem neviděl film, který by měl dvě tak kvalitativně odlišné poloviny. Je to pořád lepší než nový Exorcista a poslední dva Halloweeny, ale bohužel je to nakonec vyloženě průměrné, což je škoda, protože tempo má film sympaticky pomalé, Ave Satani se tady dávkuje po troškách a atmosféra je taky fajn. Jako doplnění k mytologii rozhodně povedené, ale fakt mě to nijak nenadchlo. Bill Nighy a hlavně Charles Dance by si zasloužili víc prostoru! 60 %. ()

DJ Rocco iNc odpad!

všechny recenze uživatele

WTF? Čo to do pekla bolo za príšernú sračku? Ešte som z kina nešiel domov tak vytočený a toto je prvýkrát, kedy som z kina odišiel pred koncom filmu. A nebol som jediný. Veď táto psycho stupidita nemala s Omenom nič spoločné. Žiadna atmosféra, žiadny dej, príšerné herecké výkony, scenár, hudba a skoro žiadne ľakačky, iba nejaký drbnutý psycho príbeh o pripečenej mníške, ktorú pretiahol šakal? Jesus Christ aj všetci svätí. Nestačil som sa diviť, koľko ľudí odchádzalo znechutených z kina predčasne. Divákov totálne oklamali. A ako to skončilo ma už vôbec , ale vôbec nezaujímalo a ani ma nezaujíma. Pretože takýto nechutný a primitívny psycho brak už nechcem v živote vidieť. Za mňa strata peňazí a aj času, ktoré mi už nikto nevráti. Verzia od Johna Moora je jednoznačne lepšia a to ju veľa ľudí zatracovalo. ()

Motinski 

všechny recenze uživatele

Tie 3* tomu dám ale je to s odretými ušami. Niečím zvláštnym si ma ale film získal hneď od začiatku. Možno pomohlo že som si pozrel v rovnaký deň aj pôvodne dielo, celkovo si totiž myslím že ho treba vidieť ak chcete tento prequel doceniť. Možno som len po traileroch čakal väčší prúser, neviem. NTF hraje parádne, (to som nečakal vôbec) film si dáva na čas, vyslovene desivo nepôsobí skoro vôbec ale uznávam že sa tu dbá na atmosféru. Priame odkazy a záverečné prepojenie tiež potešilo ale poďme k negatívam. Cením že napriek jasne daným mantinelom kvôli existencii pokračovania skúša scenár prekvapiť, no najdôležitejší zvrat bol tak priehľadný až som sa chytal za hlavu. Ešte k tomu sa nás veľmi nešikovne snažia zavádzať, no proste katastrofa. Ja osobne som to prekukol hneď a iba sa ďalej utvrdzoval. Vizuál tiež trochu sklamal (až moc krát som si spomenul na druhú Mníšku) čo je škoda, zasadenie v 70. rokoch môže byť silný bonus, nestalo sa. No a úplný záver v podobe Hollywoodskeho priživovania sa na známej značke ani nejdem komentovať. Dúfam že nedostaneme množstvo nezmyselných spin-ofov. Ak máte radi Donnerovu klasiku, nečakajte zázraky. Toto je citeľne slabšie. Nahnevaný ale asi tiež nebudete. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (26)

  • Když se narodí Margaretina (Nell Tiger Free) dcera, je vidět její pupeční šňůra. Když Margaret dceru zachrání, dceři chybí pupeční šňůra. (Johnny.ARN)
  • Ve filmu se zjistí, že satanistický kult má šakala na oplodňování žen, aby se stal otcem Antikrista (budoucí Damien Thorn). Přichází Satan! (1976) a pokračování Damien (1978) zjišťují, že šakal byl Damienovou matkou, nikoliv otcem. (Johnny.ARN)

Reklama

Reklama