Reklama

Reklama

První znamení: Přichází satan!

  • USA The First Omen (více)
Trailer 6

Obsahy(1)

Když je mladá američanka poslána do Říma, aby začala sloužit církvi, narazí na temnotu, která ji přiměje zpochybnit vlastní víru a odhalí děsivé spiknutí, které doufá, že přivede zrození inkarnovaného zla. (Falcon)

Videa (7)

Trailer 6

Recenze (129)

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

na to jak měla debutující režisérka Arkasha Stevenson relativně omezený manévrovací prostor se jí nakonec podařilo vytvořit překvapivě dobrý a funkční prequel, který nesází na prvoplánové lekačky, ale plíživou a lezavou atmosféru buduje hezky postaru prostřednictvím kamery a hudby. Současné publikum odkojené blumhouse horory to možná úplně neocení, protože tempo je tu hodně pomalé, ale mě to až nečekaně sedlo. Ne všechno tu sice funguje úplně dokonale, ale už jen za to že takhle hezky starosvětský horor tu nebyl už roky sem mu ochoten leccos odpustit...70% ()

Marcos22 

všechny recenze uživatele

Atmosférický prequel hororové klasiky Přichází Satan! je po příběhové stránce jakousi kopií letošní nepříliš zdařilé Neposkvrněné, avšak v porovnání s ní se daří snímku režisérky Arkashy Stevenson lépe pracovat s budováním postav a gradací děje. To vše společně s kvalitním hereckým výkonem Nell Tiger Free a uvěřitelností příběhu, tvoří opravdu povedený vstup do světa zrození Antikrista. Je ohromná škoda, že se tvůrkyně nedržela více předlohy (otec/matka Antikrista), detektivního hávu a tématu fatalismu, se kterými pracuje původní film. I přes tyto neduhy solidní tříhvězda. 🙂 (11.04.2024) ()

Reklama

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Netuším, jde-li o běžnou řeholní praxi nebo scénáristický konstrukt, že řádové novicky si z kláštera po večerech odskočí v kurvím kroji zachlastat a zakoketovat s chlapy na dýzu. Silně pochybuju. Ne že by asi nemohly, ale proč by to sakra dělaly? Proč by budoucí řádovky měly toužit po takovémhle druhu "zábavy"? Ale to je asi tak všechno podstatné, co bych filmu vytknul, jinak jde o vynikající prequel k Damienovi. A líbilo se mi zdůvodnění pro zrození Antikrista: skrze Ďábla přivést lidstvo zpět k Bohu a do lůna matičky katolické církve, toť vskutku ďábelsky (a nebo božsky?) vychytralý plán. A samozřejmě bych uvítal pokračování o téhle neznámé "ďábelské" ženské linii. ()

DJ Rocco iNc odpad!

všechny recenze uživatele

WTF? Čo to do pekla bolo za príšernú sračku? Ešte som z kina nešiel domov tak vytočený a toto je prvýkrát, kedy som z kina odišiel pred koncom filmu. A nebol som jediný. Veď táto psycho stupidita nemala s Omenom nič spoločné. Žiadna atmosféra, žiadny dej, príšerné herecké výkony, scenár, hudba a skoro žiadne ľakačky, iba nejaký drbnutý psycho príbeh o pripečenej mníške, ktorú pretiahol šakal? Jesus Christ aj všetci svätí. Nestačil som sa diviť, koľko ľudí odchádzalo znechutených z kina predčasne. Divákov totálne oklamali. A ako to skončilo ma už vôbec , ale vôbec nezaujímalo a ani ma nezaujíma. Pretože takýto nechutný a primitívny psycho brak už nechcem v živote vidieť. Za mňa strata peňazí a aj času, ktoré mi už nikto nevráti. Verzia od Johna Moora je jednoznačne lepšia a to ju veľa ľudí zatracovalo. ()

fuxoft 

všechny recenze uživatele

Oceňuji, že se tenhle horor snaží trochu vybočit ze škatulky a není to jenom další "sériovka" jako od Blumhouse. Ale po každé zajímavé / originální / WTF minutě následuje pět nezajímavých minut. Skutečnost, že jde o prequel 50 let starého filmu a že by tvůrci zoufale chtěli natočit i sidequel, je spíš na škodu. Bill Nighy a Charles Dance mají jenom camea. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (26)

  • Kostymér Paco Delgado chcel, aby kostýmy mali gotický nádych. Navrhol preto ľahké oblečenie, ktoré sa pohybuje s vetrom, aby sa zhodovalo so Stevensonovej víziou „postáv plávajúcich chodbami“. (Arsenal83)

Reklama

Reklama