Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Je to divoké, je to kruté. Píše se rok 2009. Víte, co bude s vaším tělem? Automobilový závodník Alex Furlong (Estevez) je po své děsivé havárii vymrštěn ze svého kokpitu a vržen do budoucnosti. Je mrtvý pro přítomnost, ale zároveň bojuje o svůj život v budoucnosti. Stal se "freejackem", cizincem v nejpodivnějším světě. A nelítostný zabiják (Jagger) může získat za jeho kůži milióny. (Warner Home Video CZ)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (81)

Morien 

všechny recenze uživatele

Film, který kvůli okaté hře na budoucnost působí daleko starším a béčkovějším dojmem, než tomu je ve skutečnosti. Jenom vrásčitý vzhled Micka Jaggera napovídá, že se nejedná o osmdesátá léta v jejich raném rozpuku, nýbrž o udýchaný "porevoluční" pokus vyrovnat se zdařilým sci-fi typu Hvězdná brána. Tento film uvádím záměrně, i když vznikl až dva roky PO uvedení Freejacka, protože některé trikové scény putování časem nebo prostorem přímo vyvolávají domněnku, že došlo k nějaké míře inspirace z jedné či druhé strany. Sice nevím, kdy přesně se Hvězdná brána natáčela, vím jen, že do kin šla 1994 a že mi rozhodně připadala skutečnější a uvěřitelnější než alobalová a papundeklová vozítka z Freejacka. Škoda, s tím hereckým ansáblem by se civilnější formou dalo z tématu vytřískat daleko víc. ()

Barak 

všechny recenze uživatele

Dost nudné béčko s nesympatickým hlavním hrdinou v podobě Esteveze, který si nedokázal získat mou přízeň, ani když se z obyčejného závodníka stal nabušeným akčním hrdinou, který zvláda i takové věci, jako střelbu či útěk před hordami policistů, kteří ho neumějí trefit. Konec mi naprosto unikl - snad z důvodu nedostatečné pozornosti, kterou jsem této nudné záležitosti věnoval.... 3.5/10 ()

Reklama

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Naprostý průměr scifistického žánru, který má šanci zaujmout především zajímavým obsazením Micka Jaggera do sice vedlejší, nicméně výrazné a důležité role šéfa skupiny žoldnéřů, zabezpečujících dodávku "freejacků" umírajícím boháčům, kteří chtějí využít mladá, zdravá těla k prodloužení své existence. Jagger svůj part zahrál slušně a spolu s Hopkinsem, který ztvárnil mocného podnikatele toužícího po nesmrtelnosti, zastínili poněkud bezvýrazného Esteveze v hlavní roli. Scénář evidentně loví z odkazu slavnějších žánrových předchůdců a nemá velké ambice. Výprava je odbytá - na větší podívanou evidentně nebyly finance. Takže zbývá několik honiček, přestřelek a pár Jaggerových hlášek. Celkový dojem 50 %. ()

klima777 

všechny recenze uživatele

Rok 2009? Hmm... Vážně? Budu-li to brát jako vtip, pak ano. Navíc, kde jinde uvidím pospolu Anthonyho Hopkinse, Micka Jaggera a Davida Johansena z New York Dolls? Jako teenagerovi se mi to líbilo. Tudíž zcela subjektivních, sentimentálních a "přestřelených" 2,5*. Jak jsem řekla jinde & jindy: Některé filmy vám přirostou k srdci. Takže další guilty pleasure na seznamu... ()

Dan9K 

všechny recenze uživatele

První půlhodinu mě to neskonale otravovalo. Emilio Estevez je naprosto příšerný neherec. Dialogy byly utrpením. Po skoku do "budoucnosti" se to celkem rozjelo, přestože je ta budoucnost naprosto přitažená za vlasy. Směšnost některých sci-fi, ve kterých si myslí, jak překotný je vývoj, je bohužel častá. Ovšem, jak to udělat, když musely některé postavy přežít i do budoucnosti že. Na druhou stranu je doba 18 let pro obě dvě postavy, které prežily do budoucnosti, naprosto neviditelná. Jako kdyby s tím Alexem skočily taky a nezestárly. Ve zkratce: akce celkem ujde. Mick Jagger překvapil, Hopkinsovi jsem to teda fakt nevěřil, samotné rozuzlení je celkem fajn, výsledný dojem lehký podprůměr. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (5)

  • Volná adaptace sci-fi románu Roberta Sheckleyho Nesmrtelnost, s.r.o., vydaného v roce 1958. (Fingon)
  • Zábery z automobilových pretekov boli natáčané na Road Atlanta za použitia vozidiel typu Formula Atlantic. (beso74)
  • Keď Alex (Emilio Estevez) uteká po návšteve starého bytu Julie (Rene Russo), digitálny bilboard "Welcome to New York" ukazuje, že je štvrtok 23.11.2009. Tento deň však vyšiel na pondelok. (beso74)

Reklama

Reklama