Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Je to divoké, je to kruté. Píše se rok 2009. Víte, co bude s vaším tělem? Automobilový závodník Alex Furlong (Estevez) je po své děsivé havárii vymrštěn ze svého kokpitu a vržen do budoucnosti. Je mrtvý pro přítomnost, ale zároveň bojuje o svůj život v budoucnosti. Stal se "freejackem", cizincem v nejpodivnějším světě. A nelítostný zabiják (Jagger) může získat za jeho kůži milióny. (Warner Home Video CZ)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (81)

choze 

všechny recenze uživatele

Chybějící článek mezi ÚTĚKEM Z NEW YORKU a DEMOLITION MANEM. Nijak originální ani promyšlené, jinak ale solidně zábavné akční béčko. Emilia Esteveze mám rád, ale těžko mluvit o nějakém hereckém výkonu stejně jako u Micka Jaggera, i když ten aspoň dobře prodá pár svých vtipných hlášek. Dobrý nápad byla ta honička při které spolu lovec a uprchlík komunikovali a komentovali její průběh. ()

Korbitch 

všechny recenze uživatele

Mick Jagger v zápornokladné roli je omračující. Není bůhvíjaký herec, ale postava Vasendaka, kterou ztvárnil v tomto filmu, má být přesně taková, jak ji podal Jagger. Prostě do toho nádherně sedí. Zdánlivě tupý žoldák, odhodlaný splnit úkol je ve skutečnosti muž, jenž si jde vlastní cestou, a ikdyž to bude znít jako klišé, má smysl pro spravedlnost. Na dobu vzniku filmu je zde velice dobře propracované prostředí, zvlášť při scénách z novodobého mannhattanu, kde lidé žijí takzvaně za branou. Co se mi asi líbí nejvíc, že film si na nic nehraje. Působí přirozeně a to oceňuji. Jedna z NEJ sci-fi mého dospívání!!! Je mi jasné, že jsem to těžce nadhodnotil, ale tenhle film prostě žeru! PS: Běžte se vysrat s tímhle hodnocením, vy ubohá bando trapáčků. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

V podstate podobný prípad, ako Johnny Mnemonic. Dnešnému divákovi film už nemá vôbec čo ponúknuť a jeho kŕčovitá snaha o predpovedať budúcnosť roku 2009 je vzhľadom na absenciu humoru už len smiešna. Vizuál nie je tak prepracovaný ako v Blade Runner, takže nemôžme hovoriť ani o autorskom počine a uveriteľnej paralelnej verzii budúcnosti. Príbeh mi príliš zmyslu nedával, chvíľami bol zjednodušovaný, finále zase prekombinované. Dizajn áut je obrovské wtf a vlastne je tým jediným, čo nám našepkáva, že sa ocitáme v budúcnosti, pretože tu pribudol len jeden síce extrémne vysoký, ale maximálne nevkusný mrakodrap. Film vás musí v prvom rade presvedčiť o uveriteľnosti fikčného sveta a v tom urobili tvorcovia základnú chybu. Stále ale celkom pozerateľné. 50% ()

Morien 

všechny recenze uživatele

Film, který kvůli okaté hře na budoucnost působí daleko starším a béčkovějším dojmem, než tomu je ve skutečnosti. Jenom vrásčitý vzhled Micka Jaggera napovídá, že se nejedná o osmdesátá léta v jejich raném rozpuku, nýbrž o udýchaný "porevoluční" pokus vyrovnat se zdařilým sci-fi typu Hvězdná brána. Tento film uvádím záměrně, i když vznikl až dva roky PO uvedení Freejacka, protože některé trikové scény putování časem nebo prostorem přímo vyvolávají domněnku, že došlo k nějaké míře inspirace z jedné či druhé strany. Sice nevím, kdy přesně se Hvězdná brána natáčela, vím jen, že do kin šla 1994 a že mi rozhodně připadala skutečnější a uvěřitelnější než alobalová a papundeklová vozítka z Freejacka. Škoda, s tím hereckým ansáblem by se civilnější formou dalo z tématu vytřískat daleko víc. ()

JayZak 

všechny recenze uživatele

Nechápu jak tuhle hovadinu můžou někteří hodnotit tak vysoko a taky dost dobře nechápu účast Anthony Hopkinse. Já dávám jednu hvězdičku pouze za drsně se tvářícího Micka Jaggera, jinak mě pořád stejný výraz E. Esteveze a rádoby napínavé scény vůbec nezaujaly. Škoda, že nebyl Mick obsazen do hlavní role, to by byla dost možná jiná káva :). ()

Galerie (42)

Zajímavosti (5)

  • Zábery z automobilových pretekov boli natáčané na Road Atlanta za použitia vozidiel typu Formula Atlantic. (beso74)
  • Volná adaptace sci-fi románu Roberta Sheckleyho Nesmrtelnost, s.r.o., vydaného v roce 1958. (Fingon)

Reklama

Reklama