Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Guvernér Rafael Montero se pokouší dopadnout svého úhlavního nepřítele, tajemného maskovaného mstitele Zorra. Chce popravit tři rolníky, aby ho vlákal do pasti. Zorrovi se však podaří muže zachránit a z léčky uniknout s pomocí dvou malých chlapců, Alejandra a Joaquina Murrietových, kterým daruje svůj přívěsek. Unavený a stárnoucí muž, ve skutečnosti spořádaný don Diego de la Vega, se vrací domů. Je přepaden Monterem, jeho milovaná žena zabita, on uvězněn a jeho malá dcera Elena odvlečena do Španělska. O dvacet let později se Montero vrátí jako vládce. Marně mezi vězni pátrá po Zorrovi, kterému se podařilo uniknout. Diego v jeho dceři poznává své milované dítě a podle přívěsku najde i dávného zachránce Alejandra. Nabídne mu výcvik a ve svém úkrytu ho naučí šermu a sebeovládání. Divoký, prchlivý bandita se mění v elegantního muže. V Zorrově masce ukradne z kasáren nezkrotného hřebce a setká se přitom s Elenou, která se do něj zamiluje. Diego s Alejandrem proniknou na oslavu Monterova návratu a mladíkovi se podaří vetřít do guvernérovy přízně. Je pozván na schůzi šlechty, na které vyslechne Monterův plán na vytvoření nezávislé kalifornské republiky. Dozví se i o jeho zdroji bohatství - dolu, v němž stovky otroků těží zlato. Guvernér si uvědomuje, že kdyby vyšel najevo podvod, kterým se chce zmocnit území k vytvoření republiky, byl by to jeho konec. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (344)

Ilicka 

všechny recenze uživatele

Nenáročná oddechovka Michaela Campbella. Šermířský souboj střídá souboj, většinou velmi pohledné choreografie. Mezi Antonio Banderasem a Catherine Zeta-Jones to perfektně jiskří, emoce střídá emoci, ač je příběh rázu telenovelního (nevyřízené účty, zavraždění příbuzní, ukradené děti) ani na chvíli neztrácí tempo. Hudba stojí za poslech a flamenco Alejandra a Eleny patří k mým nejoblíbenějším tanečním scénám. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Tento film zbožňujem odkedy som ho v roku 1998 videl v kine. Okúzľujúce hollywoodske vysokorozpočtové dobrodružstvo zručného Martina Campbella sa nehanbí za to, že pochádza z veľkoprodukcie Stevena Spielberga a občas naňho dokonca priamo odkazuje (nevydarený skok na koňa z INDIANA JONESA A POSLEDNEJ KRIŽIACKEJ VÝPRAVY). Nadpriemerne zvládnutá akcia, bombastická výprava, parádne masové scény, veľkolepá hudba, šarmantné herecké obsadenie (bradatý švihák Banderas, vlasatý mentor Hopkins, krásna Zeta-Jones, vždy cool L.Q. Jones), svižné tempo, silné zlo (Stuart Wilson zo SMRTONOSNEJ ZBRANE 3 a jeho úchylný pomocník Matt Letscher) a výborné scény (šermovanie v stajni, tanec). ()

Reklama

sud 

všechny recenze uživatele

První polovina je velice slibná, některé scény dost syrové, záporáci podlí až úchylní (důstojník). S postupem času se však film přesouvá do lehkého šermířského filmu a vrcholí v úplně hloupé a zpackané finále. Anthony Hopkins je dost nevyužitý, Antonio Banderas prachprostě standartní a Catherine Zeta-Jones zde hraje pouze svoji krásou. Ale nikdo zde od ní asi nic jiného nečekal, ne? :-) Průměrný dobrodružný popcorn s nadprůměrným českým dabingem (Vašut, Zahajský, Bočanová). ()

Morzael 

všechny recenze uživatele

No, pro mě zklamání. Zorro byl pro mě v dětství jeden z největších hrdinů a tento film mě tedy do legendy o temném ochránci chudých moc nevtáhl. Hrozně kýčovité (zajímavé, že pokaždé když Zorro odchazí ze scény, je západ Slunce, i když tam přijede v pravé poledne), jo a pak taky ta scéna s lopatou-snowboardem. Radši nic. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Po rokoch som si to pustil znova a som z toho rovnako ohúreny ako ked som to prvykrat videl v kine. Ani neviem kde zacat. Proste je to po kazdej stranke dokonale odvedene remeslo. Spickova zapletka, ktora sa neboji ani temnejsich tonov. Dokonalý casting: Banderas sa snad pre tuto ulohu narodil, v tej dobe neopozerana nadherna Catherine Zeta-Jones a chemia medzi nimi by sa dala krajat. Skvely ustredny zaporak, ktory nie je jednorozmerny bezcitny parchant, na to tu ma odporneho poskoku ktoremu od prvej sekundy prajete smrt. Ale najväcsim plusom je Hopkins ako pôvodny Zorro a Banderasov mentor, ktory dodal filmu poriadny kus tragiky. Podme dalej k technickej stranke. Zacneme nadhernym soundtrackom od Hornera. Akcne sceny su uchvatne. Kopa starych dobrych kaskaderskych kuskov, ktore su dokonale prehladne natocene. Nie ako ten dnesny neprehladny gulas pri ktorom sa striha ako o zivot. Prave naopak kamera vam dopraje si vsetku akciu do sytosti vychutnat. Miestami je na PG-13 rating dost brutalna a aj nejakej tej krvi sa dockame. A aby cas ani na chvilu nezacali tie sermovacky nudit, tak su okorenene roztomilými vtipmi, takze je to po cely cas zabava. Az mi bolo na konci luto, ze dnes sa takto spickovo prevedena komercia uz netoci. A pritom to nie je tak stary film. Za mna teda absolutne spokojnych 10/10 a miestne nizke hodnotenie beriem ako chybu systemu. ()

Galerie (78)

Zajímavosti (29)

  • První Zorrova (Antonio Banderas) maska, která byla vyrobena z dlouhého černého šátku Antoniem Banderasem, byla v roce 2023 vydražena na aukci filmových rekvizit za 3 250 amerických dolarů. (Jimmy15)

Související novinky

Banderas by rád natočil třetího Zorra

Banderas by rád natočil třetího Zorra

28.11.2022

Mezi výborným Zlatým okem a ještě lepším Casinem Royale natočil režisér Martin Campbell taky moderní reboot (a pak výrazně slabší sequel) jiné slavný franšízy. Řeč je o Zorrovi z roku 1998, v němž si… (více)

Reklama

Reklama