Reklama

Reklama

AKA

  • Francie AKA
Trailer 2

VOD (1)

Obsahy(1)

Ostřílený agent pronikne do zločineckého podsvětí, kde se nečekaně spřátelí se synkem šéfa gangu. Brzy se ale bude muset rozhodnout, na čí straně vlastně stojí. (Netflix)

Videa (1)

Trailer 2

Recenze (78)

Heywood 

všechny recenze uživatele

SICE JE TU ZASE  BOREC, CO ZLIKVIDUJE DESET CHLÁPKŮ A ANI SE U TOHO NEZAPOTÍ, ale dějově to nebylo tak špatné, když uvážíme, že bojové scény byly dobře připravené, agentská zápletka nebyla směšná, hlavní hráči ztratili scénářem v době času a vlivu sebereflexi a ta chamtivost, kterou Bible označuje jako hřích opět slavila úspěch. Lokace slušné, překvapivých momentů je více, mrtvol také, a to že film končí s morálkou a správností si divák zaslouží. PROTOŽE ŠPÍNA ZÁPADU JE DENNĚ V MÉDIÍCH PROSTOUPENA POLITIKY, KTEŘÍ JSOU PRÁVĚ TAK ODPORNÍ, JAKO TEN ZDE VE FILMU (Výborně zahraný!) Od filmů tohoto tipu si nelze moc slibovat, ale když udrží napětí a spád, a to zde bylo, je to v daném žánru to, co hledáte a více nedostanete. Že si film za 14 dní nebudete pamatovat? Jistě, takových se točí stovky. Přesto 65% ()

Pat.Ko 

všechny recenze uživatele

AKA prináša divákom zaujímavú akciu a napínavé scény, no zároveň sa môže zdať, že jeho príbeh nie je úplne originálny. Napriek tomu, že film ponúka dobre natočené a dynamické akčné sekvencie, nedokáže úplne uniknúť klišé a očakávaným zápletkám typickým pre podobné žánrové filmy. Hlavné postavy sú dobre zahrané a herci prinášajú presvedčivé výkony, čo prispieva k atraktivite filmu. Eric Cantona a Alban Lenoir sú vo svojich úlohách presvedčiví. Vizuálna stránka filmu je dobre premyslená a akčné scény sú dobre natočené. Režisér Morgan S. Dalibert dokázal vytvoriť pútavé a rýchle tempo, čo zvyšuje celkovú dynamiku filmu. Avšak, príbeh môže pôsobiť neinovatívne, čo môže zmierniť celkový dojem z filmu. Napriek tomu, že film ponúka dobrú dávku akcie, mohol byť príbeh originálnejší a bol by to iste skvelý film. 6/10 ()

Reklama

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Hm, taková pěkná špionážně gangsterská krimi to bývala mohla být, temná, syrová, nebýt ovšem toho jejího pokoutně podsunutého ideologického poselství sluníčkářskou produkcí. Na mě ovšem působilo spíš opačně - při finále s patetickou zpovědí ublíženého dobráka Moktara jsem nevěděl, jestli se mám spíš cynicky smát a nebo zvracet. Akce za pět, zápletka a pointa sotva za jednu. Ale co se takhle příště vybodnout na politikaření a moralizování, a obsadit hlavní role nějakého akčního řežebného bijáku postavami brutálního Adama a nějaké novodobé brutální Nikity? Mohla by ji hrát klidně Adamova odbarvená kámoška-agentka, fajn typka, která bohužel nedostala moc prostoru. ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Velmi dobrá Francie. Přesně tenhle typ filmů jim prostě jde od ruky, dokážou vždycky podat hodně brutální, syrovou a realistickou akci s přestřelkama a příběh co do originality sice nic výjimečného, ale co do provedení znatelně lepší. No a ze všeho nejvíc zde jede Alban Lenoir, protože ten je prostě rozený a v ksichtě odporný badass, který tady se všema okolo zametá a řeže je jak terminátor, přičemž současně nepůsobí v akci nadsazeně neuvěřitelně, ale zachovává si svoji zranitelnost. Ke 4. hvězdičce mi něco chybělo, ale i tak jsem spokojenější, než jsem si původně myslel a AKA je ve výsledku solidní akční jednohubka, která nešetří rvačkama i akcí a stejně tak dokáže zasáhnout i po příběhovo-emoční stránce. ()

Franki69 

všechny recenze uživatele

Krimi thriller z kategorie B+, Netflix se pokusil o další Extraction. Ale nevyšlo to, snímek je hodně televizní, nemá hvězdu velikosti Ch.Hemswortha a chybí mu vyloženě wow momenty. Jsme prostě zmlsané publikum. Ale na druhou stranu, AKA si vzal to lepší z desetiletí trvající francouzké tradice kriminálek s úplatnými policajty a politiky a pokračuje v nich s další generací a v modernějším, rychlejším a akčnějším looku. Zrovna akčních scén je v AKA právě tak akorát, drobných i větších a jsou opravdu velmi dobře natočené. Přehledně, poutavě, originálně a velmi kontaktně, skoro realisticky. To každý neumí a v tomhle filmu je na co se koukat. Zápletka mi v závěru připomněla J.P. Belmonda a jeho Profesionála. Ta změna pohledu státu na to, kdo je momentálně přítel a kdo už ne je asi v bývalé koloniální velmoci stále živé téma. Bejt tohle českej film, budem se tu prsit, co že se nám to povedlo, takhle tu mnozí ohrnují nos. A neprávem. AKA si pozornost fandů akčního krimi žánru rozhodně zaslouží.. Jen se pokuste si ho sehnat v originálním znění, protože českej dabing zamračenýmu bijci Albanu Lenoirovi opravdu nesvědčí. Dávám 70% a možná se ještě jednou kouknu. ()

Galerie (13)

Reklama

Reklama