Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Daisy Edgar-Jones hraje Kate Coopero, bývalou lovkyni bouří, kterou pronásleduje ničivé setkání s tornádem během jejích vysokoškolských studií a která nyní studuje bouřky na obrazovkách v New Yorku. Její přítel Javi (Anthony Ramos) ji vyláká zpět na otevřené pláně, aby otestovala nový převratný systém sledování bouří. Tam se její cesty zkříží s Tylerem Owensem (Glen Powell), okouzlující a bezohlednou hvězdou sociálních médií, která se vyžívá ve zveřejňování svých dobrodružství při honbě za bouřkami se svou bouřlivou partou, čím nebezpečnější, tím lepší. Jak se bouřková sezóna zintenzivňuje, rozpoutávají se děsivé jevy, které nikdy předtím neviděli, a Kate, Tyler a jejich konkurenční týmy se ocitají přímo v dráze několika bouřkových systémů sbíhajících se nad střední Oklahomou v boji o svůj život. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (7)

Trailer 1

Recenze (144)

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Původní Twister je trochu jako Čelisti. Má celou řadu napodobitelů ale kvalitativně se mu nikdy žádný ani nepřiblížil. Twisters je oficiální pokračování, které původní film nepotřebuje ale fandové si všimnou odkazů i stejného prostředí. A je to fajn, dokonce víc, než se dalo čekat. Trikově skvělé se zajímavými nápady, napětím a hlavně sympatickým obsazením, které do filmu přidává decentní ale funkční romantickou linku. Chybí wow momenty nebo něčím výjimečné scény a zamrzí konec bez výraznější napětí ale jako zábavný blockuster, jedna z nejlepších věcí tohoto roku. ()

Trevor 

všechny recenze uživatele

Grace to zvládne...a ak nie Grace tak Kate určite...Twister bol svojho času takmer prelomový a kultový snímok, teda pre väčšinu teenagerov v tom čase určite...a na to stavil režisér aj teraz, plno silných sebavedomých žien, zlý biely developer, multikultúrnejší youtube tím asi na svete nie je ale ani tak to nebolo zlé, ale...ale ja som to už pred 28 rokmi videl. ()

Reklama

JohnnyKladno 

všechny recenze uživatele

Musím uznat, že jsem měl v některých scénách lehounké nutkání se přidržet sedačky v kině. Lee Isaac Chung tornáda ukázat umí a já se příjemně bavil. Samotný příběh je banální, předvídatelný, 90tkový "feeling" filmu Twister. Kate (Daisy Edgar-Jones) už od útlého dětství fascinují tornáda. Má silný cit na rozpoznání mraků, deště a jiných meteorologických jevů. Umí si informace pospojovat, a tedy vytušit, kdy a kde se objeví tornádo. Její vize, projekt, je ochránit lidi a umět tornáda zastavit. Po neúspěšném prvním pokusu už nehodlá nadále riskovat a do hry jí po 5i letech vrátí až starý kolega Javi (Anthony Ramos). V tu chvíli přichází na scénu youtuber a naháněč tornád Tyler (Glen Powell). Drsňák, pohodář, charisma z něj stříká, prostě postava, kterou čekáte. Přesně to, co tě asi napadne, to se bude dít. Je to film o tornádech, a tak jsem vlastně dostal to, co jsem očekával. Pěkně to šlape, akce je fajn, casting funguje, ale o nikoho se reálně nebojíte a úplně strhující to není. Velmi silných 60% ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Původní devadesátkový film samozřejmě znám, nikdy jsem ho ale neviděl celý, tudíž jsem k této moderní "předělávce" přistupoval bez jakékoli dávky nostalgie, ale i očekávání. Katastrofické filmy, v nichž hrajou hlavní roli nezkrotné přírodní živly, vyhledávám a jsem rád, že se sem tam objeví i takový vkusný kousek, jakým jsou Twisters. Snímek disponuje veskrze sympatickým hereckým obsazením, kde skvěle funguje (na první pohled) protipólná konstelace mezi uhlazenou vědkyní Daisy Edgar-Jones a drsňáckým lovcem tornád Glenem Powellem. V tomto směru chválím tvůrce, že odsunuli romantické plky takřka mimo záběr. Z technického hlediska jde o nadmíru působivý film se sugestivními zvukovými efekty, který by bylo hřích nezhlédnout na velkém plátně, kam prostě podobné snímky patří. I postavy ve filmu věděly, že kino je ten správný prostor! ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Tak tohle druhý zklamání z Boskovic jsem musel napřed trochu vstřebat, protože jestli platí, že u Furiosy jsem nečekal nic a dostal ještě míň tak tady jakož to milovník tohohle subžánru a původního filmu jsem měl ta očekávání nastavený někde jinde a bohužel nebyla splněna. Ano hrozně moc se to tváří jako ta pravá pocta originálu a hrozně moc by jím chtěl být, ale až očividně moc je vidět, že to nefunguje. Je tu tuna odkazů nebo úplně konkrétních scén, ale v tom je problém většiny těch filmů co se snaží pořád tvářit jako z devadesátek, ale málokterému se to přesvědčivě povede. No a tady pokud nejsou na scéně twisteři a gigantická destrukce tak ten film už vlastně nemá co jinýho nabídnout. Jasně původní Twister nebyl v tomhle směru taky nic sofistikovanýho, ale s herci jako Paxton, Huntová, Elwes nebo Seymour Hoffman se toho dalo dělat mnohem víc a především vdechnout těm postavám život. Tady není chemie mezi ústřední dvojící vůbec žádná a ti ostatní už tu jsou lautr jenom do počtu. Takže může to působit dojmem, že vlastně jenom kritizuju a co, že to teda dávám ty tři hvězdičky? No tak samozřejmě logicky, že takovouhle nadupanou trikovou záležitost nepostavím na stejnou nebo podobnou úroveň jako všechny ty levný zplácaniny co už v tomhle ranku vznikly, ale nesmí zapadnout ten fakt, že destrukce bych tu uvítal víc a všechny ostatní scény jsou k nepřežití. Původní Twister je pak asi tak minimálně o dvě stupně Fujitovy stupnice někde jinde, ale ve srovnání s tímhle mi vychází líp i tolik kritizovaný Into The Storm napadaný jako béčkovej brak. Možná, že měl ten film slabší efekty, ale narozdíl od tohohle mě dokázal opravdu vtáhnout do víru dění a měl opravdu vymazlenou kameru a hlavně si na nic nehrál. Tohle měla bejt možná pocta originálu a pokračování v jednom, ale nefunguje to ani tak ani tak. Dost filozofování opáčko si určitě ještě někdy dám a třeba se mi povede názor změnit. Prozatím odfouknutá příležitost a jasný zklamání roku.50% ()

Galerie (66)

Zajímavosti (17)

  • Vo filme bolo vytvorených desať tornád pomocou špeciálnych a vizuálnych efektov, odkazujúcich na zábery supercelárnych oblakov a skutočných tornád, ktoré nakrútili technickí konzultanti, vrátane lovca búrok Seana Caseyho. (Arsenal83)
  • V polovici natáčania podľahol režisér Lee Isaac Chung vyčerpaniu a bol zdravotne nútený na dva týždne opustiť produkciu. Réžie sa na ten čas ujal kameraman Dan Mindel. (Arsenal83)

Související novinky

Deadpool & Wolverine se probojovali k miliardě

Deadpool & Wolverine se probojovali k miliardě

12.08.2024

Bylo to jen otázkou času. Tržby letošního marvelovského hitu Deadpool & Wolverine režiséra Shawna Levyho (Free Guy: Hra na hrdinu, Projekt Adam) se nabalují jako sněhová koule a už třetí víkend… (více)

Twisters přináší smršť do kinosálů

Twisters přináší smršť do kinosálů

22.07.2024

Katastrofický dobrodružný snímek Twisters, volné pokračování legendárního blockbusteru Twister z roku 1996, má nyní za sebou první víkend od svého nasazení do amerických kin, a jak se zdá, hlavy u… (více)

13. Filmový víkend ČSFD (2.-4. srpna)

13. Filmový víkend ČSFD (2.-4. srpna)

25.06.2024

Drazí ČSFĎáci, s velkou radostí vás tento rok opět zveme na Filmový víkend ČSFD, který se dočká již 13. ročníku. Náš vlastní malý filmový svátek se bude konat od pátku 2. srpna do nedělního rána 4.… (více)

Hollywood hodlá prioritizovat jistoty

Hollywood hodlá prioritizovat jistoty

28.09.2023

Stávka scenáristů oficiálně skončila, v následujících dnech a týdnech se musí ještě vyřešit stávka herců, pomalu ale jistě to už vypadá, že se Hollywood ještě před koncem roku vrátí naplno do práce.… (více)

Reklama

Reklama