Reklama

Reklama

Hvězdná pěchota 2: Hrdinové Federace

  • USA Starship Troopers 2: Hero of the Federation (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Nejlepší jednotka Federace se střetává s hordou nepřátelských brouků. Ale tentokrát na ni brouci čekají. Malá skupina vojáků, odříznutá na odlehlé základně od nejbližších posil, bojuje s daleko chytřejším a prohnanějším nepřítelem. Pokud stojí alespoň o malou naději, musí spojit své síly s nechvalně proslulým zrádcem Federace. V sázce nejsou pouze jejich životy, jde o záchranu celé lidské rasy. Jestli chtějí přežít, musí být rychlejší než brouci! (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (308)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $7miliónov║ Katastrofa! V podstate ďalšia bečková zbytočnosť, ktorá na svojej pomerne krátkej ploche nič nové čo by sme už nevideli nepovie. Slabulinký odvar, čo beztak len vykráda Verhoevenov kino film, plus k tomu sa takmer celý dej odohráva na jednom mieste, pokus o nejaký zaujímavý vizuál je doslova tápanie v tme a hlavne že sa nezabudlo na nahotu, jedine triky sa ale dali prekusnúť, preto nedávam čistý odpad. Tých 20% je akurát. ()

UncleG 

všechny recenze uživatele

Suverénně za hranicí odpadu. Je to přesně ten film, kde se ještě nesmějete jeho trapnosti, ale zároveň se ukrutně nebavíte. S původní Hvězdnou pěchotou a její myšlenkou to nemá vlastně nic společného a v zásadě došlo k naprostému nepochopení látky, na kterou film "navazuje". Pěchota dvě je pouhopouhá laciná vykrádačka všech známějších hororových sci-fáren, především Aliens a The Thing. Napětí se ztratilo v záplavě filmařské impotence, neschopnost vyděsit je tradičně nahrazena "nechuťárnami". Prostě podprůměrný laciný Béčko. Za shlédnutí nestojí, koukejte radši do kamen. ()

Reklama

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Ve výsledku sice docela amatérsky natočená, ale postupem času docela zábavná vyvražďovačka (samotnej začátek je ale děsná nuda). Je tu však jedno, ale za to podstatné ale: s původní Hvězdnou pěchotou to nemá kromě brouků VŮBEC nic společného. Celé to působí spíše jako pilot k TV seriálu a to ještě ne zrovna nějak extra povedený. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Skupina vojáků, na nejmenované planetě, ukrytá ve strážní věži, obklopené milióny brouků. Začínají pracovat nervy, a navíc nepřitel má novou zbraň, která může vyhladit celé lidstvo... Od jedničky již nějakej pátek uplynul, takže vyrobit armádu brouků už dokáže kdejakej ňouma na počítači. Navíc Phil Tippett nění "kdejakej" ňouma, ale chlápek, který se podílel např. na Hvězdných válkách či Robokopovi nebo Dračím srdci, takže broučci jsou pěkní, veselí a hraví. Oproti Verhoeveně velmi akční jedničce, se zde (kromě úvodních asi 15 minut) staví více na psychologickém efektu boje s neznámým nepřítelem .. není to sice špatné, ale ztrácí ten Verhoevenův náboj .... ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to podpriemerný akčný sci-fi horor, ktorý je nepriamym pokračovaním kultovej jednotky. Má celkom dobrý príbeh o vojenskej jednotke, ktorá je na nepriateľskej planéte kvôli mnohonásobnej presile mimozemských chrobákov nútená stiahnuť sa na opustenú základňu, ale časom zistia, že protivník má s nimi svoje plány a zlo sa ukrýva aj mezi nimi. Spracovanie ma ale dosť sklamalo, tento sľubný námet je podaný až príliš nudne a amatérsky, film je dosť krátky a pritom prakticky až celých päťdesiat minút sa tu nič nedeje, okrem dvoch krátkych bojov s chrobákmi tu sú len samé nudné scény a dialógy. Až potom sa už konečne začne diať to hlavné, síce hlavne kvôli nízkemu rozpočtu to nie je až tak dobré, ako by mohlo, ale aj tak táto hororová necelá polhodinka dokáže zaujať, má viacero vydarených momentov. A okrem nej sa mi celkom páči aj celý záver a prvé dve minúty, ktoré majú tú správnu atmosféru Hviezdnej pechoty. Po stránke akcie tu treba odlíšiť dva typy, tie dve sci-fi prestrelky s chrobákmi sú až príliš nízkorozpočtové a aj obsahovo nezaujímavé, takže tu nie je o čo stáť, ale v hororovej časti je už na tom akcia o dosť lepšie, je tu viacero výborných krvavých scén, ktoré sú po všetkých stránkach dobre zvládnuté. Herecké obsadenie nie je najhoršie, nikto síce výraznejšie nezaujme, ale vojenská jednotka na čele s Richardom Burgi je až na jednu, dve výnimky bez problémov. Réžia je na tom veľmi zle, aj s týmto minimálnym rozpočtom sa to rozhodne dalo natočiť lepšie a technická stránka až na niektoré výnimky, hlavne krvavé efekty je na tom podobne, ale za to už môže hlavne ten rozpočet. Tento film ani neporovnávam s pôvodným filmom, lebo to je niečo absolútne iné, nielen kvôli nízkorozpočtovosti, ale aj žánru, no ani takto nemôžem byť spokojný. Potenciál tu rozhodne bol, ale okrem mnoho iného to, že je väčšina filmu úplne nudná je jednoducho neodpustiteľné. Ale po čiastočnom navýšení rozpočtu, výmene režiséra a výraznej úprave scenára by to mohol byť vydarený sci-fi horor. 40% ()

Galerie (14)

Zajímavosti (18)

  • Socha Daxe měla ve skutečnosti pouhých 15 cm. (HellFire)
  • V jedné scéně filmu se hlavní postava má podle scénáře oholit, ale jelikož se tvůrci obávali, že by neudrželi kontinuitu s na přeskáčku natáčenými záběry a nemohli si dovolit záběry případně přetočit, tak se hlavní postava sice natře holící pěnou, ale nechá se od holení rozptýlit a oholená je až v závěrečné sekvenci filmu. (Tarmenel)
  • Ve filmu se objeví z klasických brouků jenom Warrior Bug. (StrYke)

Reklama

Reklama