Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Alfie (Jude Law) si v životě užíval všeho, co mu ženy mohly nabídnout - krátkodobých románků. Od bohaté vdovy s chutí na mladší muže (Susan Sarandon) až po svobodnou matku, Alfie měl všechny... a nehledal nic víc. Když však důsledky jeho bohémského životního stylu ovlivní život bývalých milenek i nejlepšího přítele, začne Alfieho zajímat, zda může jít v životě o víc než jen o povrchní románky. A jestliže ano, Tak o co? (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (221)

Slarque 

všechny recenze uživatele

Jude Law byl pro postavu Alfieho ideální volbou. Má na ni potřebný vzhled, charisma a dokáže sám celý film utáhnout i herecky. Tady z plátna v podstatě neslézá, každou chvíli promlouvá přímo na kameru a přestože jeho příběh je vlastně pouhá moralita, je to podáno tak, že to ani nevadí. A kolem něj je samozřejmě spousta nádherných hereček. ()

Faye 

všechny recenze uživatele

Alfie je do sebe zahleděný Narcis, který se stará v životě jen sám o sebe a své pohodlíčko. „Na nikom nejsem závislý. Nikdo není závislý na mě. Můj život je jen můj.“ A vlastně, proč ne? Krásná životní filozofie. A pokud už navazuje nějaký vztah, hledá vždy obdiv a potvrzení své dokonalosti. Jenže..„Každý má datum spotřeby. A ženy jsou na regálech kratší dobu než muži.“ Nebo ne??? ()

Reklama

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Alfie je zajímavý jen první polovinu filmu. Pár teorií je skutečně trefných a Alfie díky svému "děvkařskému nadhledu" dokáže spoustu věcí správně pojmenovat. Bohužel mu velmi brzy dojde střelivo a z poměrně svižné konverzačky se stane ubrečený film o tom, jak není dobře člověku samotnému. Poslední třetina už není moc k vydržení. Přesto chválím alespoň ten nápad a Jaggerovu hudbu. 60% ()

Parlay 

všechny recenze uživatele

Alfieho rozmlouvání s diváky sice představuje zajímavou inovaci, avšak na druhou stranu také plně neumožňuje se ponořit do děje a emocí filmu. Přitom právě poslední cca třetina snímku, kdy Alfieho dialogy s kamerou takřka vymizí, funguje na výbornou a především díky ní a přesvědčivému Jude Lawovi, který zvládl na výbornou všechny roviny své role, "Zlatíčko" vybočuje z hladin průměru. ()

Aky 

všechny recenze uživatele

Podceňovaný, ale dokonale pravdivý film. Příběh začíná jako povrchní sranda a pomalu, nepozorovaně přechází, při zachování si humoru, do mnohem vážnější polohy. Velmi vkusně vedené vnitřní monolgy, které bývají mnohdy problematické, zde přesně plní svůj účel: zjevují jak hlavnímu hrdinovi zvolna dochází, že rozměnil své ženy v drobné a život mu možná mezitím prošel kolem. Jude Law je v této poloze nepřekonatelný. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (15)

  • Billie Piper sa uchádzala o rolu Nikki, ktorú nakoniec získala Sienna Miller. (U_S_O)
  • Nia Long, ktorá hrá Lonette, mala v zmluve pre tento film klauzulu, ktorou si vyhradzovala právo nebyť nahá. (Arsenal83)

Reklama

Reklama