Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V samotném srdci Hollywoodu stojí Lusman. Kdysi to bývalo oblíbené místo bohatých a slavných, ale fasáda už je dávno oprýskaná, luxusní koberce prošlapané. Do hotelu se právě nastěhovala Nell se svým manželem Stevenem. Brzy se spřátelí s Julií, která však zničehonic zmizí... Nell tuší, že se stalo něco strašného. Dům plný symbolů skrývá děsivé tajemství. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Recenze (67)

adams89 

všechny recenze uživatele

Další typická bezpříběhová hororová vyvražďovačka. Pro náročného diváka je to hodně podprůměrný film. Pro milovníky hororů je to už však možná lehký nadprůměr. Výkony herců nestojí vůbec za nic. Nejenom že jsou úplně neznámí, ale lze je i navíc s klidem přirovnávat k hercům z televizních reklam. Jediné, co bych mohl pochválit je solidní hororová atmosféra, napětí (hlavně ke konci filmu) a postava padoucha. Takové vraždící monstrum se jen tak nevidí! Ale to je bohužel asi tak vše, co film nabízí. Když to tak shrnu, koukat na to, byla to spíš ztráta času.30% ()

obitus 

všechny recenze uživatele

Nejvetsim problemem je jista roztristenost, kdy se film z casti tvari jako tajuplny thriller, silne pripominajici Rosemary''s baby, aby se najednou prehoupl do drsneho slasheru. Obe dve polohy jsou vyborne natocene, ale jejich spojeni obcas lehce skripe. To je ale asi jedina vytka, jinak mne Toolbox murders prijemne prekvapil. Tobe Hooper si evidentne vzpomel na casy TCM a snazil se svuj novy film stylizovat do podobne bezutesne atmosfery, coz se mu vicemene povedlo. Velke plus vidim v podivne krasne Angele Bettis, ktera me zaujala uz v May. ()

Reklama

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Náhodou jsem objevil tuhle (dnes už skoro retro) jemně thrillerovou záležitost a měl jsem šťastnou ruku. Paradoxně - kdybych film viděl už v době jeho vzniku, asi by mě tolik nebavil, přišel by mi (právem) příliš absurdní, komediální, příliš "soft". Ale dneska jsem si jeho odlehčenou formu i téměř VHSkový vizuál s omšelou estetičností starého jetého baráku skvěle užil. Zápletka je variací na desítky jí příbuzných zápletek - ve starém domě se v jeho skrytých útrobách ukrývá vraždící monstrum a nájemníci kapou jeden po druhém. Vyhublá Angela sice hraje nervní zpruzenou semetriku, ale i tak je v těch svých obyčejných levných hadrech docela sexy. I ostatní postavy jsou výrazné a všechny více méně sympatické. A i když závěr je už víc komediální než thrillerový, bavilo mě to nadprůměrně. Čtvrtá z nostalgického stesku po jednoduchých přímočarých filmech bez počítačové animace. ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

Tobe Hooper má smůlu, že jsem již zvyklí na krvárny, které nám servíruje Alexander Aja, takže na mě vraždy v Toolbox Murders nijak zvláště nepůsobily, stejné je to i s atmosférou, která je tu sice cítit, ale není tak hutná. Zatímco v Haute tension atmosféra nikde nepovolovala a divák neměl šanci oddechnout si, Toolbox Murders takových míst nabízí mnoho. Ovšem není to až taková škoda, protože příběh sám o sobě má co říct. Díky tomu, že se děj odehrává v temném hotelu, mohl scénárista načrtnout plno bizardních figurek, jako to udělal Vørsel v Království – srovnání není až tak scestné, protože i Vraždy bez záruky mají důležitý výtah -, a rozhodně této možnosti využívá. Setkáváme se tak zejména s podivným údržbářem Nedem, ze kterého jde opravdu hrůza a starým sousedem, který mumlá na první pohled nesmyslné věty. Všem samozřejmě kraluje psychopatický zabiják, který se před ničím nezastaví, možná je to proto, že přece jen nejde zabít, ovšem jisté slabiny má, jak se dozvíme v samotném závěru. A právě závěr je to nejvíce kritizované, stejně tak jako u výše zmíněné Noci s nabroušenou břitvou, ale abych pravdu řekl, vyhovoval mi, protože dával smysl a hlavně dodal vysvětlení toho všeho. Myslím si, že Hooper odvedl precizní práci, i když díky MPAA mu nejspíše neprošlo moc krvavých záběrů, bez kterých se slasher prostě neobejde. Na svého francouzského kolegu sice nemá, ale přesto si zasluhuje stejné 80% (spíše tedy 70%)hodnocení... Dodatek: Přestože vraždy nejsou nijak efektivní, hlavně pro ty co jsou již zvyklí, rozhodně jsou důkazem dobře odvedené práce - nejlepší je ta s nastřelovačem hřebíků (či co to bylo)... ()

Adrian 

všechny recenze uživatele

Ach Tobe, Tobe kedy už pochopíš, že recyklácia seba samého je vždy krokom späť a to aj v prípade, že ide o voľný remake rovnomenného hororu z roku 1978. Síce aj vďaka širokej palete drsne brutálnych výjavov (z posledného obdobia prirovnateľné napr. ku francúzkemu Haute Tension) je dosahovaná miestami fakt slušná atmosféra, ale je to žiaľ celé koncipované spiatočnicky - tak príbehom ako aj jeho štylizáciou. A ešte jedna vec ma sklamala. Tvoj Leatherface z TCM bol síce riadne vyšinutý magor - zabiják, ale jeho čaro spočívalo vo veľkej miere v jeho mrazivej reálnosti. Je preto veľká škoda, že psychicky narušeného vraha v Toolbox Murders si nakoniec vytvaroval do nepodareného mixu Leatherfacea s nezničiteľnými titanmi a la Michael Myers, čím si ho vlastne iba zbytočne zparodoval. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (3)

  • Použité náradie, resp. nástroje v boxe patrili režisérovi filmu Tobe Hooperovi. (LaciLC)
  • Jedna z produkčných spoločností, podieľajúcich sa na financovaní filmu, počas natáčania zanikla, čo malo za následok krátenie rozpočtu o jednu tretinu. Aby nevyšla práca filmárov navnivoč, Tobe Hoopersa rozhodol natočený materiál pretaviť do filmu, čo sa odzrkadlilo na veľkom množstve nelogickostí. (beso74)
  • Lucky McKee mal pôvodne hrať vraha, ponúknutú úlohu však nakoniec odmietol. Dal prednosť práci na svojom vlastnom horore The Woods (2006). (beso74)

Související novinky

Roň slzy, už brzy ozáří lampa dvůr

Roň slzy, už brzy ozáří lampa dvůr

18.05.2006

Tedy alespoň něco na ten způsob. Říká vám jméno Dario Argento něco? Jestli ne, tak vězte, že je to jeden z nejlepších režisérů a scénáristů italských krvavě brutálních horrorů minulých několika… (více)

Reklama

Reklama