Reklama

Reklama

Probuzená smrt

  • Velká Británie Wake of Death (více)
Trailer

Obsahy(1)

Sun Quan, hlava čínské mafie, neměl nikdy při pátrání po ztracené dceři narazit na gangstera na odpočinku Bena Archera (Jean-Claude Van Damme). A když už na něj narazil, neměl mu zabíjet manželku. Rozpoutal tím vražednou smršť, která neutichne, dokud se jeho hlava (nejlépe oddělená od těla) neocitne v Benových rukou. Co ale zmůže jeden k smrti naštvaný chlap proti armádě všehoschopných čínských zabijáků? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (107)

choze odpad!

všechny recenze uživatele

Nevandammovsky depresívní a temný thriller, stojící technicky o několik tříd výše než mistrův TEROR VE VLAKU. Málo akce (a to je automobilová honička ještě zrecyklována ve flashbacku), hodně smutku ve strhané van Dammově tváři a neúnosné množství nudy. Přirovnání zápletky k zápletce SMRTONOSNÉ ZBRANĚ 4 mě napadlo také, mimochodem v obou filmech se objevuje stejný asijský poskok (Philip Tan), kterého s židlí přitlačenou na krk vyslýchal Kurt Russell v TANGO A CASH. Jediné plus filmu vidím kromě solidní kamery v hlavním záporákovi (charizmatický Simon Yam z KULKY V HLAVĚ), ale i ten působí stejně jako van Damme už moc staře a vycucaně a film nezachrání. ()

Šmoula 

všechny recenze uživatele

Ten kdo má rád jatka, krev a cákance krvi na zdech, vřele doporučuji. Ve filmu snad není 5 minut bez jediné kapky krve. Nejvíce mě urazilo, když jsem uslyšel hudbu velice podobnou ba skoro úplně stejnou, jako ve filmu Kill Bill. Více hvězdiček jak 2 si tento film určitě nezaslouží. Herci nedostali skoro žádný prostor (taky nemohli, když většinou skončili s rozstříknutým mozkem na zdi), kromě hlavního hrdiny. Po shlédnutí tomto filmu, mi zvuk vrtačky v mé blízkosti nebude nijak příjemný. ()

Reklama

genetique 

všechny recenze uživatele

Áaale čo, tak ono sa nám tu Van Damme pokúša hrať! No len škoda, že ho to nenapadlo skôr, pretože v pár scénach sa mu to darí a tie, spolu s akciou asi jediné zachraňujú úplne tuctový a ohraný scenár. Na Jean.Claudea je to konečne rýchlejšie, efektnejšie a novšie. Nemôžem však povedať vyzretejšie. Jednoducho viac priťahujúce po iných stránkach, než tých, ktorý má vecný film mať. 65%. ()

pan Hnědý 

všechny recenze uživatele

Špatné scénáře a J-C Van Damme se hold potkávají. WAKE OF DEATH nenabízí široký pohled ani na jednu "akční" scénu, protože tak zběsilý střih jsem dlouho neviděl. Krutost scény dvou dědků taky neohromí a nemají vlastně žádný význam. Vím, o čem ten film byl, ale všechno směřovalo úplně jiným směrem, než mělo. Pokračování WAKE OF DEATH dejte do rukou Ed Woodovi. ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

VanDammovka jak se patří... I když... Je faktem, že mistr >karaboxu< stárne a tak jeho oblíbené roznožky a jiná >duchovní< cvičení musí zákonitě nahradit sofistikovanější choreografie a kaskadérské triky, leč své příznivce myslím opět nezklame. Opět NĚKDO (tentokráte zase TI hnusní číňáci - samosebou z Triád - a hnusný zkorumpovaný úředník) ublíží jeho rodince a náš borec (se slzami v očích ! :-) se musí vybudit a vydat se s nejbližšími SVÝMI (mmchm taky pěknými lumpy) cestou odplaty. Story je to jako vždy bez většího smyslu, s nelogičnostmi v ději a pitomým jednáním postav, krev stylově stříká do všech stran a kamera si v roztěkaném klipovitém / klišovitém tempu hraje s divákovým vnímáním, jako by mělo jít o nějaký postžánrový >art< ... Dlužno ovšem přiznat, že snad právě to (kameramansky-střihově-režijní práce s na žánr netypickou a dá se říct i výborně poskládanou hudbou) celé tohle dílko zachraňuje od potupné umělecké smrti... Ta druhá hvězdička je proto opravdu jen za ty >stylové< vizuální prostředky. Nakonec je to taková vcelku snesitelná oddechovka, u které zcela jistě neusnete... - - - P.S. Platí pro sledování na dvd s původní zvukovou stopou (ev. s titulky), za ten čudlácký dabing bych zase jednou liskal... ()

Galerie (40)

Zajímavosti (4)

  • Původně režíroval film Ringo Lam, ale po pár týdnech natáčení v Kanadě od projektu ustoupil. (Cheeker)
  • Ben (Jean-Claude Van Damme) hraje se svim synem Nicholasem hru „Tekken Tag Tournament“. (SeBig)
  • Honorář J.C.Van Damma činil 3 miliony dolarů. (M.B)

Reklama

Reklama