Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Roztržitý, ale geniální profesor Alexander Hartdegen ztratí při loupežném přepadení svou velkou lásku Emmu. Aby odvrátil její smrt, rozhodne se sestrojit stroj času, vrátit se do minulosti a této tragické události předejít. Osud jeho dívky se mu však změnit nepodaří. Ptá se tedy, zdali je to vůbec možné, a představuje si, že někde v budoucnosti by na to mohl najít odpověď. Roky 2035 a 2037 mu jeho otázku také neobjasní, a tak se posouvá nešťastnou náhodou o celých osm set tisíc let dopředu. Na Zemi je všechno jinak, Měsíc se rozpadl a planetu teď obývají dvě naprosto odlišné rasy - mírumilovní Eloiové a záhadní krutí Morlokové. A existuje zde ještě někdo, kdo je všechny ovládá... (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (450)

Lima 

všechny recenze uživatele

Tragikomická ukázka toho, jak lze z hezké knihy udělat prvotřídní paskvil. První půlhodina je ještě fajn, má spád, je pomerně nápaditá a přesun v čase je mistrovsky zvládnutý. Ale od momentu, kdy se Pearce dostane do předaleké budoucnosti, ze z filmu stává čiré zoufalství. Hloupým dějem (jdoucím proto knižní předloze) počínaje, maskami morloků a papundeklovými kulisami konče. Neskutečná slátanina. A chudák Jeremy Irons vypadá jako ten bizarní týpek, co Nicolasu Cageovi nabízel v ´8 MM´ videokazety se sado-maso pornem :o) Simone Wellsi, nevím, nevím, pradědeček by asi neměl radost...... ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

V některých ohledech identické s předlohou H. G. Wellse, v daleko více bodech ale zase dost zásadně odlišné. Ale to vem čert, protože tenhle Stroj času mě vzal zpátky do doby, kdy jsem jako dítě podobná výpravná dobrodružná sci-fi toliko zbožňoval. Touhle atmosférou na mě film dýchal od začátku do konce. Sympatické herecké výkony, parádní kreativní nápady podpořené zajímavým vizuálem, který je z velké části tvořen poctivými praktickými efekty, a neobyčejné nadupaný velkolepý soundtrack, jenž se mi s jistotou usadí na playlistu na dlouhá léta, dělají z jinak poměrně béčkově působícího kousku snímek, který se velmi lehko vryje pod kůži. Je tedy strašná škoda, že poslední třetina působí tak ohromně zkratkovitě. Jako kdyby někdo do produkce intenzivně kecal a muselo narychlo stříhat/škrtat/přetáčet tak, že z Jeremyho Ironse a jeho imo původně zamýšlené daleko hlubší postavy mnoho nezbylo. S tím, že ani élové a ani moloci vůbec neodpovídají těm, které jsem poznal v předloze, jsem se docela rychle smířil, ale kurňa, že se o jejich světě ve finále dozvídám takhle málo, to se mi odpouští fakt těžko. ()

Reklama

corpsy 

všechny recenze uživatele

Z predpokladaného hollywoodskeho blockbusteru ostalo len trochu rozporuplné dielo. Problémy okolo vzniku filmu na tom majú veľký podiel. Je to však len otázkou chuti, ako film príjmete. Vizuál je vynikajúci, rovnako výprava a masky a ku tomu zatiaľ najlepšia hudba od Klausa Badelta ( áno, jeho PIRÁTI sú v tieni tohoto soundtracku ). Takže záleží len na vás. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Moje oblibeny sci-fi, na ktery vzdy rad kouknu, ale ktery ma bohuzel spoustu drobnejch vad, nicmene takle maly hodnoceni si fakt nezaslouzi. Zacnu s tema nejvetsima problemama. Tvurci se soustredi hlavne na 800 000 let vzdalenou budoucnost, kde se odehrava v podstate hodina filmu a je to skoda, protoze ta pulhodinka pred tim je daleko zajimavejsi. To je dalsi problem, moznosti tu byly obrovsky a tvurci si celkove vystacili jen s trema obdobima. No a dalsi chybka je, ze hlavni hrdina zkusi zachranu jednou a najednou vi, ze to neni mozny, i kdyby to zkusil zase a zacne hledat odpoved na pro nej zasadni otazku, jenze na tu je bohuzel odpoved jasna uz hned po jejim polozeni. No a pak tu jsou takovy ty drobnosti, ze si i v vzdaleny budoucnosti lidi rikaj dobrou noc a podobne a celkove lehka naivita, ale to uz neni nic zasadniho. Ale jinak je pribeh docela dostacujici, trikove zvladnuty hodne slusne, obzvlast vyvoj prostredi okolo stroje je uzasnej, k tomu paradni hudba a ani herci neurazi. Sice nepodavaj kdovijakej vykon, navic Guy vypada vetsinu casu jak zhulenej, ale jinak hraje solidne a co se tyce Ironse, ten je tak namaskovanej, ze o nakym hrani skoro nemuze bejt rec, ale charisma ma. Celkove, ackoliv to ted podle komentare vypada jak spatnej film, tak si proste nemuzu pomoct a vzdy se u nej paradne pobavim a tech 90 minut utece jako nic. ()

ad-k 

všechny recenze uživatele

Zatím poslední volné zpracování slavného románu H. G. Wellse je tragickou ukázkou pohřbení všech knižních předností. Na jakýkoliv malý klad dá rychle zapomenout špatný scénář, chybující režie i nulové vcítění se do všech zúčastněných postav. Ani Pearce (větší role), ani Irons (menší role... skoro rulička) nemohou a ani neukazují své herecké charisma, které věřím, že mají. 30% ()

Galerie (71)

Zajímavosti (16)

  • Detonace uvnitř Měsíce by jeho rozpad nezpůsobily, gravitace by totiž případné vystřelené úlomky zase přitáhla, vyjma těch nejmenších. V daleké budoucnosti však Měsíc rozpad čeká, a to přibližně za 7,59 miliard let, kdy se kvůli vyzařování gravitačních vln zmenší poloměr jeho oběžné dráhy pod tzv. Rocheho mez, poté bude roztrhán slapovými silami a jeho úlomky spadnou na Zemi nebo se z nich stane planetární pás. Je však možné, že Země i Měsíc budou dávno předtím pohlceny Sluncem, až se z něj stane rudý obr.¨ (vojtaruzek)
  • Guy Pearce byl tak důsledný, že kdyby se vzalo audio z jedné scény a překrylo by se s videem z té stejné, ale znovu natočené, bylo by perfektně synchronizované. (akisha)

Reklama

Reklama