Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Roztržitý, ale geniální profesor Alexander Hartdegen ztratí při loupežném přepadení svou velkou lásku Emmu. Aby odvrátil její smrt, rozhodne se sestrojit stroj času, vrátit se do minulosti a této tragické události předejít. Osud jeho dívky se mu však změnit nepodaří. Ptá se tedy, zdali je to vůbec možné, a představuje si, že někde v budoucnosti by na to mohl najít odpověď. Roky 2035 a 2037 mu jeho otázku také neobjasní, a tak se posouvá nešťastnou náhodou o celých osm set tisíc let dopředu. Na Zemi je všechno jinak, Měsíc se rozpadl a planetu teď obývají dvě naprosto odlišné rasy - mírumilovní Eloiové a záhadní krutí Morlokové. A existuje zde ještě někdo, kdo je všechny ovládá... (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (451)

Lima 

všechny recenze uživatele

Tragikomická ukázka toho, jak lze z hezké knihy udělat prvotřídní paskvil. První půlhodina je ještě fajn, má spád, je pomerně nápaditá a přesun v čase je mistrovsky zvládnutý. Ale od momentu, kdy se Pearce dostane do předaleké budoucnosti, ze z filmu stává čiré zoufalství. Hloupým dějem (jdoucím proto knižní předloze) počínaje, maskami morloků a papundeklovými kulisami konče. Neskutečná slátanina. A chudák Jeremy Irons vypadá jako ten bizarní týpek, co Nicolasu Cageovi nabízel v ´8 MM´ videokazety se sado-maso pornem :o) Simone Wellsi, nevím, nevím, pradědeček by asi neměl radost...... ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Mne to utieklo celkom rýchlo. Je to len taká báchorka s peknými efektami a smiešnymi maskami. Časť v štýle PLANÉTY OPÍC bola celkom prájemne akčná, Irons opäť raz ukazuje, že má rád fantastiku a je schopný urobiť čokoľvek, aby ju dostal do kín. Vizuálna záležitosť bez scenára, ktorá však nenudí... OST vrelo odporúčam... ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Taky patřím k těm, jenž se líbí více druhá polovina filmu a to hlavně díky své akčnosti. Ta první totiž spíše okouzlí ženské publikum (romantika, tragédie…). Na rozdíl od některých, já tentokrát herecké výkony hanit nebudu – většina z nich byla na průměrné úrovni, takže vzhledem k tomu, že jsem v sobě měl už několik panáků (vždyť bylo Silvestra), tak se mi líbil i ten bílý „strašák Murlock“ na konci. Souhlasím i s názorem, že kameraman odvedl opravdu poctivý kus práce, stejně jako ti přes speciální Efekty. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Toto ja môžem. Dobrodružný film šmrncnutý sci-fi zápletkou o cestovaní v čase je rozhodne dobrý námet na film, aj keď pod tým všetkým sa skrýva len príbeh o láske. Prvá polka filmu je skutočne dobrá. Výprava, kostýmy, efekty, herci, hudba, dobová atmosféra a príbeh vás dokážu vtiahnuť do deja, no v polke filmu je film strašne rýchlo odbitý, čo je velka škoda. Od polky filmu sa ide priamočiaro do záverečného finále a pri tom keby sa rozvinul trochu príbeh by to bolo minimálne o triedu lepšie. S celkového hladiska sa stále jedná a dobrý film, kde vás pripúta k sedlu hlavne skvelý Guy Pearce a hudba Klausa Badelta. 70% - 3* ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Od zasněžené poetiky, vědeckého zápalu a chorobné touhy překabátit tok času až po střemhlavý pád do bezobsažného sci-fi jak z produkce Syfy Channelu, nicméně vzletná myšlenka o stroji času v hlavě každého z nás (minulost vzpomínky, budoucnost sny) může posunout celkový dojem mimo mantinely ryzí filmové katastrofy.. ()

Galerie (71)

Zajímavosti (16)

  • Kostým Morloka vážil 10 kg a navrhoval ho Stan Winston, který za svoji práci měl již čtyři Oskary. (Ravi)
  • V nose kostýmu Morloka byla kamera a herci uvnitř se orientovali pomocí černobílého obrazu, z ní promítaného v brýlích uvnitř kostýmu. (Ravi)
  • Morlockův řev je ve skutečnosti řev býka. (akisha)

Reklama

Reklama