Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Roztržitý, ale geniální profesor Alexander Hartdegen ztratí při loupežném přepadení svou velkou lásku Emmu. Aby odvrátil její smrt, rozhodne se sestrojit stroj času, vrátit se do minulosti a této tragické události předejít. Osud jeho dívky se mu však změnit nepodaří. Ptá se tedy, zdali je to vůbec možné, a představuje si, že někde v budoucnosti by na to mohl najít odpověď. Roky 2035 a 2037 mu jeho otázku také neobjasní, a tak se posouvá nešťastnou náhodou o celých osm set tisíc let dopředu. Na Zemi je všechno jinak, Měsíc se rozpadl a planetu teď obývají dvě naprosto odlišné rasy - mírumilovní Eloiové a záhadní krutí Morlokové. A existuje zde ještě někdo, kdo je všechny ovládá... (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (450)

Shit 

všechny recenze uživatele

Dobrý sci-fi, který je ale celkově dost uspěchaný a nerozvedený, všechno se vyřeší strašně rychle a šup šup honem do další části, působí to až moc zkráceně a nedotáhnutě, nicméně triky na takovej film víc než dobrý a dobrodružných příběhů s cestováním v čase neni zas tak moc a tohle je i přes svoje chyby zábavná podívaná ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Na tohle jsem se díval dvakrát. Poprvé se mi nechtělo věřit, že to byla fakt taková sračka, takže jsem se zkusil podívat ještě jednou a opravdu to je hrozná sračka. Jakž takž zajímavě vypadalo několik triků a pak Samantha Mumba, která se ve filmu celou dobu producírovala v takovym oblečku ze sítě a kozy si musela zakrývat vlasama. ()

Reklama

cheyene 

všechny recenze uživatele

Filmy, v nichž se cestuje časem, mám rád. Není mi proti srsti nechat se unést fantazií tvůrců a nahlédnout do jejich vize budoucnosti. Stroj času má dle mého dobrý děj - touha zvrátit osud - a je solidně zpracován. Líbil se mi styl života v budoucnosti, protože nám nebyl naservírován tak, jak to známe z většiny sci-fi snímků. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Už když koukám na to žánrové zařazení, mám dojem, že je něco špatně. Dobrodružný film to mohl být, pokud by měl úplně jiný scénář. Obě akční scény jsou natolik povedené, že jsem si říkal, zda by opravdu nebylo lepší, aby Simon Wells točil akční filmy. Ale jsou bohužel opravdu jen dvě, což akční film nedělá, a tenhle nezachrání. Guy Pearce mi připadal až překvapivě nevýrazný a z celého obsazení mě nejvíce zaujal Orlando Jones. Zbývá zajímavá výprava, slušné triky a romantizující hudba – slabší průměr. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Moje oblibeny sci-fi, na ktery vzdy rad kouknu, ale ktery ma bohuzel spoustu drobnejch vad, nicmene takle maly hodnoceni si fakt nezaslouzi. Zacnu s tema nejvetsima problemama. Tvurci se soustredi hlavne na 800 000 let vzdalenou budoucnost, kde se odehrava v podstate hodina filmu a je to skoda, protoze ta pulhodinka pred tim je daleko zajimavejsi. To je dalsi problem, moznosti tu byly obrovsky a tvurci si celkove vystacili jen s trema obdobima. No a dalsi chybka je, ze hlavni hrdina zkusi zachranu jednou a najednou vi, ze to neni mozny, i kdyby to zkusil zase a zacne hledat odpoved na pro nej zasadni otazku, jenze na tu je bohuzel odpoved jasna uz hned po jejim polozeni. No a pak tu jsou takovy ty drobnosti, ze si i v vzdaleny budoucnosti lidi rikaj dobrou noc a podobne a celkove lehka naivita, ale to uz neni nic zasadniho. Ale jinak je pribeh docela dostacujici, trikove zvladnuty hodne slusne, obzvlast vyvoj prostredi okolo stroje je uzasnej, k tomu paradni hudba a ani herci neurazi. Sice nepodavaj kdovijakej vykon, navic Guy vypada vetsinu casu jak zhulenej, ale jinak hraje solidne a co se tyce Ironse, ten je tak namaskovanej, ze o nakym hrani skoro nemuze bejt rec, ale charisma ma. Celkove, ackoliv to ted podle komentare vypada jak spatnej film, tak si proste nemuzu pomoct a vzdy se u nej paradne pobavim a tech 90 minut utece jako nic. ()

Galerie (71)

Zajímavosti (16)

  • Kostým Morloka vážil 10 kg a navrhoval ho Stan Winston, který za svoji práci měl již čtyři Oskary. (Ravi)
  • Guy Pearce (Alexander Hartdegen) si během natáčení zlomil žebro. (NGP)

Reklama

Reklama