Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Roztržitý, ale geniální profesor Alexander Hartdegen ztratí při loupežném přepadení svou velkou lásku Emmu. Aby odvrátil její smrt, rozhodne se sestrojit stroj času, vrátit se do minulosti a této tragické události předejít. Osud jeho dívky se mu však změnit nepodaří. Ptá se tedy, zdali je to vůbec možné, a představuje si, že někde v budoucnosti by na to mohl najít odpověď. Roky 2035 a 2037 mu jeho otázku také neobjasní, a tak se posouvá nešťastnou náhodou o celých osm set tisíc let dopředu. Na Zemi je všechno jinak, Měsíc se rozpadl a planetu teď obývají dvě naprosto odlišné rasy - mírumilovní Eloiové a záhadní krutí Morlokové. A existuje zde ještě někdo, kdo je všechny ovládá... (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (450)

kitano 

všechny recenze uživatele

V prvom rade, nieje dobry napad sa na tento film pozerat s niekym, kto prisne berie ohlad na kazdu chybu. Tento film ma totizto "mierne" deravy scenar, doplneny o "par" nelogickosti. Vysledok by bol kysla grimasa na vasej tvari. Ale ak si pustite film sami, len tak pre oddych, a viac ako o detaily sa budete zaujimat o paradny vizual a niekolko skvelych napadov a vychytavok, moze to byt podobne ako v mojom pripade velmi prijemne straveny cas. A zaverecny epilog je naozaj velmi, velmi prijemny a pekne koresponduje s obsahom filmu. (7/10) ()

POMO 

všechny recenze uživatele

The Time Machine je to krásne natočený, má úžasné vizuálne efekty a Guy Pearce sa snaží čo mu sily stačia, ale obsahovo je skoro takou bejkovinou ako Wild Wild West. Chvalabohu je ale podstatne kratší a skončí skôr, než vás stihne naštvať. S prižmúrením oka, v slabej chvíli diváckej naivity a skromnosti, za 3*. ()

Reklama

mis-ko 

všechny recenze uživatele

Už v minulosti sa filmoví tvorcovia mohli presvedčiť o "hereckých kvalitách" speváckych superstars (Britney a Mariah nech sú vaovaním) ktoré, žiaľ, nekorešpondenujú s ich ambíciami. Ani v súčasnosti si však nedajú povedať a angažujú ďalšie "objavy", ako je napríklad Samantha Mumba. A akoby to nestačilo, do filmu prepašovala aj svojho (zrejme) bračeka. Že si obaja počas celého filmu vystačia s jedným výrazom tváre asi ani netreba spomínať. K tomu slabučký výkon Jeremy Ironsa a výsledok nezachránia už žiadne triky. Tie sú v konečnom dôsledku to jediné, na čo sa dá pozerať. bieda... ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Na tohle jsem se díval dvakrát. Poprvé se mi nechtělo věřit, že to byla fakt taková sračka, takže jsem se zkusil podívat ještě jednou a opravdu to je hrozná sračka. Jakž takž zajímavě vypadalo několik triků a pak Samantha Mumba, která se ve filmu celou dobu producírovala v takovym oblečku ze sítě a kozy si musela zakrývat vlasama. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Ze začátku jsem vnímala určitý slibný potenciál, scénář však namísto inteligentní časovky vsadil na hloupou, nudnou, patetickou slátaninu. Guy Pearce byl standardně úplně kožený, vizuální efekty solidní, hudba docela pěkná... a tohle že mělo nominaci na Oscara za masky?!? No to si ze mě snad děláte prdel, páni akademici! Mám ráda sci-fi, mám ráda postapokalyptickou budoucnost, "Stroj času" je však nehorázná hovadina, po stránce děje, dialogů a hereckých výkonů hrubě nezvládnutá. 10% za úvodní půl hodinu, 10% za speciální efekty, 10% za hudbu a 5% rezerva za další případné klady, které jsem zapomněla nebo nepostřehla. 35% ()

Galerie (71)

Zajímavosti (16)

  • Kostým Morloka vážil 10 kg a navrhoval ho Stan Winston, který za svoji práci měl již čtyři Oskary. (Ravi)
  • Detonace uvnitř Měsíce by jeho rozpad nezpůsobily, gravitace by totiž případné vystřelené úlomky zase přitáhla, vyjma těch nejmenších. V daleké budoucnosti však Měsíc rozpad čeká, a to přibližně za 7,59 miliard let, kdy se kvůli vyzařování gravitačních vln zmenší poloměr jeho oběžné dráhy pod tzv. Rocheho mez, poté bude roztrhán slapovými silami a jeho úlomky spadnou na Zemi nebo se z nich stane planetární pás. Je však možné, že Země i Měsíc budou dávno předtím pohlceny Sluncem, až se z něj stane rudý obr.¨ (vojtaruzek)

Reklama

Reklama