Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Roztržitý, ale geniální profesor Alexander Hartdegen ztratí při loupežném přepadení svou velkou lásku Emmu. Aby odvrátil její smrt, rozhodne se sestrojit stroj času, vrátit se do minulosti a této tragické události předejít. Osud jeho dívky se mu však změnit nepodaří. Ptá se tedy, zdali je to vůbec možné, a představuje si, že někde v budoucnosti by na to mohl najít odpověď. Roky 2035 a 2037 mu jeho otázku také neobjasní, a tak se posouvá nešťastnou náhodou o celých osm set tisíc let dopředu. Na Zemi je všechno jinak, Měsíc se rozpadl a planetu teď obývají dvě naprosto odlišné rasy - mírumilovní Eloiové a záhadní krutí Morlokové. A existuje zde ještě někdo, kdo je všechny ovládá... (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (450)

Marigold 

všechny recenze uživatele

Simon Wells je obdivuhiodně šikovný, že tohle rozbředlé pásmo časových pohlednic dokázal poslepovat do alespoň trochu zábavného sledu... ovšem hledat v téhle čelní srážce Planety opic a disneyovské adaptace Julese Verna něco nadprůměrně trvanlivého, je marná práce. Hvězdičku přičítám za sympatického Guye Pearce... a za to, že mi u toho docela hezky utekl večer. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Klasicky remake, ktory sa z vysoka vysral na skvelu myslienku originalu a nahradil ju iba mnozstvom trikov. Keby aspon boli tri triky pouzite v nejakych pôsobivych akcnych scenach, tak by film zabavil oci, ked uz si mozog musi behom sledovania zobrat dovolenku, lebo z tych logickych dier by sa zblaznil. Ale ani akcii tu vela nie je a ked uz k nejakej dôjde, tak postrada napätie, lebo postavy vam su ukradnute. Vdaka nevyraznym postavam nefunguje ani dvojnasobna romanticka linia. Parkrat som behom filmu vdaka kvalitnym trikom predsa len uvazoval aj o druhej hviezdicke, ale hned nato mi tuto myslienku vyvratila nejaka logicka chujovna, takze nakoniec davam len jednu hviezdicku za neskutocne nadherny soundtrack, ktory som si samostatne pustil uz velakrat. Na jednej strane ho pre takuto stracku je skoda, ale na druhej strane aspon nieco dobre vdaka tomuto filmu vzniklo. 3/10. ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Od zasněžené poetiky, vědeckého zápalu a chorobné touhy překabátit tok času až po střemhlavý pád do bezobsažného sci-fi jak z produkce Syfy Channelu, nicméně vzletná myšlenka o stroji času v hlavě každého z nás (minulost vzpomínky, budoucnost sny) může posunout celkový dojem mimo mantinely ryzí filmové katastrofy.. ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Povedené v první polovině, které vládnou bok po boku přitroublá romance roztržitého vědátora s parádními trikovými časosběry. Díky krátké stopáži jsem vlastně bez problémů přetrpěl i polovinu druhou - už jen kvůli tomu, že je celkem povzbuzující zkoumat, co má pod trikem Samantha Mumba. Bohužel, obsahově je Stroj času neuvěřitelně naivní, tupoučký, zkratovitý a povrchní, přestože rád filozoficky blábolí. Stupidní finále raději nezmiňovat... Neškodná jednohubka. ()

svik 

všechny recenze uživatele

Čekal sem v celku uťíplou podívanou s prvky staromodního stylu, ale dostal se mi né příliž podařený opak. Velice slabý scénář proplouval mezi staletími a mezi velice slabými a málo prožitými hereckými výkony. Nejsem z tohoto filmu moc nadšen a myslím že celkové vyznění působý poněkud rozpačitě a směšně. ()

Galerie (71)

Zajímavosti (16)

  • Detonace uvnitř Měsíce by jeho rozpad nezpůsobily, gravitace by totiž případné vystřelené úlomky zase přitáhla, vyjma těch nejmenších. V daleké budoucnosti však Měsíc rozpad čeká, a to přibližně za 7,59 miliard let, kdy se kvůli vyzařování gravitačních vln zmenší poloměr jeho oběžné dráhy pod tzv. Rocheho mez, poté bude roztrhán slapovými silami a jeho úlomky spadnou na Zemi nebo se z nich stane planetární pás. Je však možné, že Země i Měsíc budou dávno předtím pohlceny Sluncem, až se z něj stane rudý obr.¨ (vojtaruzek)
  • Morlockův řev je ve skutečnosti řev býka. (akisha)

Reklama

Reklama