Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Shaun je obchodník, kterému nikdo neprojevuje respekt. Hádá se neustále s matkou a své dívky Liz si nevšímá. Se svým nejlepším přítelem Edem nejraději vysedává celé dny v hospodě Winchester. Liz už toho má dost a oznámí mu, že od něj odchází. Shaun si uvědomí, že mu na ní opravdu zaleží, a rozhodne se, že bude ke svému životu přistupovat zodpovědněji. Jednoho dne ráno uvidí na své zahradě neznámou ženu, která vypadá jako opilá. Když do ní strčí, žena se napíchne na kůl, a stále žije! Shaun se dozvídá, že nebezpečný virus přes noc změnil většinu obyvatel města na živé mrtvoly. Požádá Eda, aby mu byl po ruce při záchraně Liz i matky. Skupinka přeživších nakonec nachází útočiště v hospůdce Winchester... (TV Nova)

(více)

Videa (4)

Trailer

Recenze (1 020)

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Především velká originalita a dobrá úroveň vtipů činí z tohoto díla film, který opravdu stojí za zhlédnutí, pokud se chcete dobře a nenáročně pobavit. Hlavně první půlka je super, bohužel je pravda, že po nářezovym začátku se tempo zklidní, ale konec je zase dobrej. Kdyby se úroveň udržela celou dobu, bylo by to jasnejch 5*****. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Keď sa dá dohromady trio režisér Edgar Wright - herci Simon Pegg a Nick Frost vzniká z toho ako už začína byť zvykom riadny nárez uťahujúci si z nejakého filmového žánru, aj keď spolčený s povrchným Anglickým humorom ale našťastie pre túto zombie parodiu vyznievajúci spolahlivo a pre scénky zábavne, aj obľúbená krčma môže byť miestom kde sa dá schovať pred hladnými zombie. "Zombii bžunda ako sa patrí!" ║Rozpočet $4miliónovTržby USA $13,542,874Tržby Celosvetovo $30,253,899Tržby za predaj Blu-ray v USA $105,287 //počet predaných kusov 7,488Tržby za predaj DVD v USA $7,740,273 //počet predaných kusov 849,468/80%/ ()

Reklama

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Taková škoda nevyužitého potenciálu, přitom tenhle film mohl mít políčeno na hodně zábavnou parodii. Režisér Edgar Wright si navíc pozval silnou komediální hereckou sestavu, parťáky Simona Pegga a Nicka Frosta, veterána Billyho Nighyho a dvojku z Black Books, konkrétně se tu objevili Dylan Moran a v pidiroličce Tamsin Greig. Bohužel ani baviči nepomohli zvednout úroveň humoru, zhruba polovinu filmu to ještě mělo docela šťávu a já se několikrát zasmál, ale pak snímek začal upadat, zábava se vytrácet a ke konci jsem sledoval už jen klasickou "zombie-vyvražďovačku" s jediným rýpnutím, konkrétně do filmu Mlha. A zabitým koncem mě pan režisér zklamal už podruhé (předtím to bylo u Jednotky příliš rychlého nasazení). Takže to vidím bohužel jen na průměr, a to jsem si od téhle parodie tolik sliboval. ()

Melies 

všechny recenze uživatele

6 / 10 Britský humor je mi sympatický, mám ho skutočne rád a keby sa dalo, pritúlil by som sa k nemu a namotával si jeho kučeravé vlásky na prst, žiaľ, Shaun of the Dead je niekedy vedľa ako tá jedľa. Aby bolo medzi nami jasno, povedať, že som sa počas celého filmu ani raz nezasmial, by bola hanebná lož, istotne, na druhej strane, množstvo trápnych, úplne zbytočných scén, ktorými budete bombardovaný vždy v tej najnevhodnejšej chvíli, volá po nabrúsenej strihačskej gilotíne. To máte tak, Wright sa tu správa ako učinený nymfoman a svoje režisérske prirodzenie strká dole hrdlom zombie žánru tak dlho, až ho dusí. To mu ale nestačí a postupne si omaká všetko a všetkých, od klasickej ľúbostnej roviny cez jasnú spoločenskú satiru až po ultimátne pojednávanie o úcte a zodpovednosti k svojim blízkym a (najmä) k sebe samému. Nanešťastie, to, čo teraz možno vyzerá ako recept na dobrý film, je v skutočnosti bližšie k onej povestnej torte psíka a mačičky a vy sa niekde v druhej tretine po ďalšom *VÁŽNOM* momente začnete sami seba pýtať, či pozeráte komédiu, drámu, britcom, love story alebo nekonzistentný miš-maš toho všetkého. A celý film tým trpí, neskutočne tým trpí, a my s ním, pretože sú chvíle, kedy Shaun of the Dead žiari. A nie je ich málo! Tvorcovia správne identifikovali otupujúci, bezmyšlienkový konzum ako uštipačnú prapodstatu žánru a ukázali nám, že predohra k romerovskej apokalypse sa od bežného pracovného dňa zas až tak veľmi nelíši. Navyše, a to by som mal podčiarknuť, niektoré scény a nápady sú doslova a do písmena geniálne, jednoducho prvotriedny UK import tak, ako ho máme všetci radi. Škoda preveliká, že sa to postupne domrvilo, stačilo trochu prestrihať, skrátiť, na bokoch dostratena a zľahka prečesať - a bola by radosť pozerať. ()

Kass 

všechny recenze uživatele

Nejzřetelnějším výrazovým rysem, jímž na mě působí většina britských nevázaných komedií, je dojem, že ten který film byl natočen bandou kamarádů, kteří ho vlastně tvořili jen tak sami sobě pro radost a vlastní pobavení. Ono to takhle doslova ve skutečnosti zcela určitě nebude :-)), ale výsledný pocit z pohodových a příjemně bezprostředních filmů to nemění :-). Stejný případ pochopitelně obstarává i "Soumrak mrtvých", jehož nejzajímavějším výstavním artiklem nejsou ani tak zmátožení a gagově vděční zombíci, jako spíš přirození a velmi sympatičtí představitelé mrtvolnou demencí "zatím" nenakažených lidí. Pěkný a zábavný snímeček, který není ani zdaleka určen jen vyznavačům zombie žánru. ()

Galerie (64)

Zajímavosti (75)

  • První premiéra filmu se uskutečnila v Londýně tři dny poté, co v zemi proběhla premiéra dalšího zombie hororu Úsvit mrtvých (2004) režiséra Zacka Snydera. Oficiální premiéra ale proběhla až dva týdny po uvedení Úsvitu mrtvých. Distributoři museli promítání filmu pozdržet kvůli podobnosti názvů filmů až do 9. dubna 2004. (Stocki)
  • Ve filmu zazní písně "Don't Stop Me Now" a "You're My Best Friend" od skupiny Queen. (Stocki)
  • V marci 2011 poslucháči rádia BBC Radio 1 a BBC Radio 1Xtra zvolili snímku ako druhý najlepší film všetkých čias. Na prvom mieste skončilo Vykúpenie z väznice Shawshank (1994). (Polcas)

Související novinky

Edgar Wright chystá duchařinu

Edgar Wright chystá duchařinu

23.07.2020

Režisér a scenárista Edgar Wright už si pomalu připravuje svůj další projekt. Bude jím adaptace krátké povídky Stage 13, která vypráví o duchovi, jenž straší ve filmovém studiu. Od režiséra filmů… (více)

Virová nákaza ve filmech

Virová nákaza ve filmech

15.03.2020

Momentální krizová situace reagující na probíhající šíření viru Covid-19 měla mimo jiné za následek i uzavření veškerých kinosálů, což pochopitelně vedlo k tomu, že distributoři začali rušit či… (více)

Edgar Wright v zajetí popu

Edgar Wright v zajetí popu

24.06.2018

Režisér Edgar Wright (Scott Pilgrim proti zbytku světa, Baby Driver) si vybral svůj příští projekt, překvapivě však nebude souviset s komiksy, dospívajícími řidiči, ani zmrzlinovými kornouty. Natočí… (více)

Pegg a Frost jedou na vlastní pěst

Pegg a Frost jedou na vlastní pěst

21.01.2018

Simon Pegg a Nick Frost se proslavili hlavně díky filmům Edgara Wrighta. Soumrak mrtvých následovala Jednotka příliš rychlého nasazení a takzvanou "trilogii Cornetto" zakončila sci-fi U Konce světa,… (více)

Reklama

Reklama