Reklama

Reklama

Dotek Medúzy

  • Česko Dotek Medusy (více)
Trailer

Obsahy(1)

Medusa byla bájná postava řecké mytologie s hady místo vlasů. Kdo na ni pohlédl, zkameněl. Film vypráví příběh spisovatele, který je nalezen zdánlivě mrtev. Jeho mozek vysílá záhadné signály. Policejní inspektor, který vyšetřuje tajemství jeho smrti, objeví jeho schopnost ničivé telekineze... (Davay Home Video)

Videa (1)

Trailer

Recenze (447)

sud 

všechny recenze uživatele

Nevím kde pořád někdo bere, že "Dotek Medusy" je neznámý film. Na počátku 80. let to byl pořádný trhák v Československých kinech. Klasická detektivka, která se postupem času čím dál víc krystalizuje na něco úplně jiného. Richard Burton si diváka dokáže dokonale ochočit a svým pronikavým pohledem jej spálit. John Morlar je dle mého úsudku jeho nejlepší role. Lino Ventura mu zdatně sekunduje - pro takovéhle role se snad narodil. Jak jsem již podotkl - napětí houstne a houstne a krystalizuje do katarzního závěru. Vynikající nestárnoucí nervák z požehnaných 70. let a mladší bratříček dusivého thrilleru "Přichází Satan". 100%. ()

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

příště si u těchto starších snímků musím dát pozor a neočekávat přespříliš.. Takhle jsem byl trochu zklamaný, že ta temnost na mně nějak nepůsobila tak jak by měla. Samozřejmě Burton je opravdu ďábelský (hlavně tedy jeho pohled), příběh okolo je esence mysteriozna a thrilleru, detektiv Ventura pomalu odhaluje něco, co by ho na začátku případu ani nenapadlo, ale prostě mně to nezaujalo tak, jako např. Vyvolený.. Až na naprosto brilantní závěr (+ scény z Burtonova mládí - opravdu děsivé). U posledních scén (nebo u úplně poslední scény) jsem měl opravdu husí kůži a nechtěl bych v ten okamžik být v kůži Ventury ani nikoho dalšího. Takže rozhodně dobrý thriller s tajemnou zápletkou a nějakou tou atmosférou, ale na další shlédnutí si určitě nějakou dobu počkám.. ()

Reklama

petero 

všechny recenze uživatele

Rozmlátenie hlavy soškou a striekajúca krv na televízor a auto samé sa dostávajúce do pohybu a zhadzujúce rodičov z útesu za nezúčastneného pohľadu malého chlapca. Tieto dve scény sa mi vryli do pamäti a to i napriek tomu že ten film som potom nedopozeral. Až teraz som zistil že sa jedná o The Medusa Touch, ktorý dnes už nie je tak pôsobivý ako v tom čase musel byť ale i tak si 4* určite zaslúži. No ako vidím z okolitých komentárov aj na ostatných tento film tak zapôsobil čo je pre neho najlepším hodnotením a nielen preto ale aj vďaka tomu záveru a bezvýchodnej atmosfére ktorá pripomenie Donnerov Omen dávam plné hodnotenie. ()

choze 

všechny recenze uživatele

První film, který jsem kdy viděl na Nově. Pozoruhodný mysteriózní thriller v tradici Přichází Satan s průhlednou kriminální zápletkou, ale neúprosně gradující hrozivou atmosférou, zajímavým přesahem do katastrofického žánru, uhrančivým Richardem Burtonem ve výborně napsané a zahrané roli podivínského spisovatele a mrazivým závěrem. Poměrně věrně podle stejnojmenné novely Petera Van Greenawaye z roku 1973. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Mystické, desivé a zlé, film, ktorý pripomína to, čo sa nám nepáči. A to, že zlo drieme v každom z nás a ten, kto sa v ňom neustále rýpe raz mu aj prepadne. Koniec bol veľmi zaujímavý, ale pre toho, kto trochu poodkryl symboliku filmu a režisérove zámery vôbec nie nečakaný. Richard Burton tu bol naozaj presvedčivý, fantastický, ani mne nebol ten jeho pohľad príjemný, toto všetko sú však atribúty filmu, ktoré ťažko opísať. To treba len vidieť, snímok za to určite stojí. 80/100 ()

Galerie (48)

Zajímavosti (11)

  • Ukážka z filmu bola použitá vo videoklipe k piesni "Ready for Drowning" od waleskej hudobnej skupiny Manic Street Preachers. (marlon)
  • Pro katastrofickou scénu nárazu do budovy byl použit třímetrový model letadla Boing 747 zavěšený v šestimetrové výšce. (Terva)

Reklama

Reklama