Reklama

Reklama

Plastická chirurgie s. r. o.

(seriál)
  • USA Nip/Tuck
USA, (2003–2010), 75 h 29 min (Minutáž: 40–67 min)

Tvůrci:

Ryan Murphy

Hrají:

Dylan Walsh, Julian McMahon, John Hensley, Joely Richardson, Roma Maffia, Linda Klein, Kelly Carlson, Kelsey Batelaan, Jessalyn Gilsig, Bruno Campos (více)
(další profese)

Série(6) / Epizody(100)

Obsahy(1)

Christian a Sean jsou plastičtí chirurgové středního věku. Jejich klinika vzkvétá. Sean, který má rodinu, začíná být unavený životem, zatímco Christian si ho užívá, jak jen to jde. Jednou k nim přijde Argentinec, který chce plastiku celého obličeje. Ukáže se, že to je nebezpečný pedofil. Během operace ho zabije jeho vlastní bratr, protože se bojí, že jednou ublíží jeho dceři, která se má za pár měsíců narodit. Sean a Christian se musí zbavit mrtvoly...a to je jen začátek. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (205)

Holubicqa 

všechny recenze uživatele

Surový, něžný, morbidní i vtipný.. Černý humor kam se podíváš. Dvě hlavní postavy, Sean a Christian, jsou prakticky jako noc a den, ani víc rozdílní být už snad nemohou.. A přesto se v každém z nich objeví kus toho druhého.. Nádherně se doplňují, není nic, co bych první sérii mohla vytknout.. Příběh z lékařského prostředí tak, jak ho neznáme :)) ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv, podobně jako třeba Dr.House, každý díl řeší zvlášť uzavřený případ, výstavba dramatické linie se mnohem více podobá Grey's Anatomy, tzn. záleží na postavách, událostech v jejich životech a emocích, jenž prožívají. Divák přistoupivší k seriálu jen občas (TV), tak nabyde mylného dojmu, o čem seriál vlastně je a to je velká škoda... Ano, máme zde peníze, nezávazný sex a doktorskou práci jen na povrchu, ovšem práce s charaktery a hlavně pestrým portrétem života jde mnohem hlouběji. Právě díky onomu povrchnímu, pro někoho možná až "lacinnému" obalu se geniálnímu scenáristovi Ryanu Murphymu daří vykreslit, že pod každým povrchem člověka se skrývá jádro, které může být velice zajímavé. Nip/Tuck je trošku kontroverzní, rozebírá spoustu sociálně nekonformních témat, místy bývá absurdní, místy šokující - tato kombinace však nikdy není rozporuplná, ale vždy spěje k vykreslení nějakého zapadlého koutu lidské duše. Není náhoda, že právě za namyšleným, povrchním parchantem Dr. Troyem se v jeho nejtěžších chvílích skrývá spousta lidskoti - nepřebarvené, ne vždy dojemné v kladném slova smyslu, nicméně o to víc pravdivé - lidskosti... Zatímco za první 3 série bych udělil plné hodnocení, je třeba poznamenat, že jak plynou série další, postavy potkávají další a další životní dramata, která opakovaně už nezasáhnou tolik jako dříve. Stále myslím na to, kolik emocí je z postav (a herců) vymačkáváno hned v pilotním díle, to už se pozdějí nevidí tak často... PS: Nakonec to stejně zaokrouhlím na 5*. 9/10 ()

Reklama

zdepapepa 

všechny recenze uživatele

Tak tenhle seriál mě moc nezaujal. Herecké výkony jsou hezké, ale (jak napsala ingrid) Julian patří spíš do Čarodějek... A navíc ve stejnou dobu dávají Six feet under. Zpětně komentuji a divím se, že si tento seriál vydobyl byť jen pár fanoušků. Pro někoho atraktivní prostředí plastické chirurgie (na kterou predestinovaně chodí smetánka, čili výdělky zaměstnanců jdou též k výšinám) mě osobně nechává ledově chladným. Těžko tento seriál někam řadit - pořádně doktorský seriál to rozhodně není, cokoliv jiného taky ne. Zavádějící označení Drama / Komedie (novácky oblíbená dramedie) pak zaráží poslední hřeb do pomyslné rakve, plastové krabičce s DVD s díly Nip/Tuck, které by nemělo již spatřit světlo světa. ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

DĚLÁ POTÍŽE A CHODÍ V LEVNEJCH BOTÁCH. Amorální seriál v době, kdy existuje televize jménem Showtime?:-) I takováto témata musí mít své opodstatnění... Dobrovolně se přiznávám, že "posedlost plasickou chirurgií" je pro mě něco, jako kdyby zítra měli na Zemi přistát mimozemšťani... Ze začátku jsem ocenil postavy dvou doktorů, jednoho bez skrupulí a druhého, který je jeho pravým opakem. Souhlasím i s tím, že tenhle seriál dává nahlédnout na takové operační sály, které jsou dost zajímavé, ale ať už si o tomhle díle myslíme cokoliv (nadsázky tam skutečně není moc, stačí se mrknout, jak zuřivě hraje např. Joely Richardson), je fakt, že já zůstávám pouze nezúčastněným pozorovatelem těch excesů, koz, mafiánů, představ, nablýskaného života i -a to opravdu- cvoků (schizofrenička, která by rozhodně neměla být léčena, či důchodkyně, které je hrozně líto, že ji nebalí osmnáctiletí zajíčci), pak mi zatrne, když vidím někoho se skutečným problémem a naštvou mě různé WTF momenty a klišé (zneužívání, pedofilové), která působí jako nadstavba k tomu, abychom cítili s Christianem, který by vojel snad i jeptišku. Plastickou chirurgii s.r.o. jsem podcenil, uznávám, ale v nejlepší seriálové produkci se zkrátka ztrácí v davu. ()

BMAJTZ 

všechny recenze uživatele

Vskutku jeden z nejkontoverznejsich nebo vlastne nejkontroverznejsi serial co jsme kdy videl. Opravdu jsem ovsem nemel silu zkouknout vice nez par dilu. Absurdnich napadu je tady vic nez hodne a tim myslim opravdu hodne protoze do 90% situaci co jsou zde prezentovany se clovek opravdu dostat nemuze. Pro priklad si pamatuju na jednu paradni zalpetku kdy syn jednoho z hlavnich protagonistu se vyspi se svou ucitelkou francoustiny ktera je o x let starsi nacez druhy hlavni protagonista se s ni vyspi taky a cele to konci zjistenim ze ona ucitelka je preoperovany muz. Uchvatne tohle se vskutku nikde nevidi. ()

Galerie (249)

Zajímavosti (61)

  • Přesto, že je vysílán v pozdních večerních hodinách a s patřičnými upozorněními, dočkal se seriál opakované kritiky od americké Rodičovské rady pro televizi. Těm se obzvlášť nelíbily například části věnované skupinovému sexu, či nekrofilnímu incestu. (Tom Riddle)
  • Postava Seana McNamary byla psaná přímo na tělo Dylanu Walshovi. (novoten)
  • Postava Jacqueline Bisset se jmenuje James, což je v angličtině výhradně mužské jméno. Ona sama ale v seriálu vysvětluje, že je z francouzštiny, a že "J'aime znamená miluji". I když to v seriálu nikdy nepadne, je dohledatelné, že postava je celým jménem James LeBeau. (Tom Riddle)

Související novinky

Zemřela herečka Anne Heche

Zemřela herečka Anne Heche

12.08.2022

Kdo sledoval zprávy ze světa posledních několika dnů, zřejmě tušil, že smutná novina se nevyhnutelně blíží. Před necelým týdnem totiž americká herečka Anne Heche během fatální autonehody v Los… (více)

Netflix ulovil Ryana Murphyho

Netflix ulovil Ryana Murphyho

16.02.2018

Jméno Ryan Murphy vám možná nic neříká, určitě ale znáte Plastickou chirurgii s. r. o., Glee, American Horror Story nebo American Crime Story. Ano, tyhle seriálové hity pochází z Murphyho hlavy. A… (více)

Reklama

Reklama