Reklama

Reklama

Arnold

(seriál)
  • USA Arnold
Trailer

VOD (1)

Epizody(3)

Obsahy(1)

Slavný kulturista, úspěšný hollywoodský herec a taky vlivný politik. Osobní dokument o pestrém životě a kariéře uznávaného Arnolda Schwarzeneggera. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (179)

jedna_vrana 

všechny recenze uživatele

Dokument o Arnoldovi bol pre mňa poučný. Kto by nepoznal Arnoldove úspechy? Ale máme možnosť dozvedieť sa aj o jeho neúspechoch a zlyhaniach. Pobavila ma veta, ktorú som si po filme prečítala niekde inde. „Môj recept na úspech: „Vždy im hovorím: No, dám vám skrátenú verziu. Príďte do Ameriky, tvrdo pracujte a ožeňte sa s členom rodiny Kennedyovcov.“ Jeho vôľa vydať sa do vysnívanej Ameriky a tvrdo drieť na dosiahnutí úspechu je obdivuhodná. Prekvapilo ma, aké malo na neho vplyv detstvo – despotický otec, ktorý mu ešte aj v listoch, ktoré písal z Ameriky nezabudol vytknúť chyby, podčiarkoval mu ich červenou fixkou. To, že nešiel ani na otcov, ani na bratov pohreb vypovedá mnoho. Film je síce egocentricky poňatý, ale nenudila som sa a dostala som veľa odpovedí. ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

Kdo se někdy zajímal o kulturistiku, pro toho je první díl této minisérie pouhá rekapitulace něčeho, co si už někde přečetl, nebo viděl v Pumping Iron. Pokud se takový člověk trochu víc zajímal i o akční filmy, nejspíš ho nenadchne ani druhá epizoda. Ani tady totiž mnoho nových, nikdy nezveřejněných informací nenajdete. Skalní fanoušek Arnolda se tedy něčeho nového dočká až v posledním díle. Ovšem je otázka, jak moc zajímavý mu Arnie Američan - politik, bude připadat. Za mě jde o dost zbytečný počin ...i když mi je Arnold sympatický a uznávám, že by jeho život vystačil na pět celovečeráků, tohle bylo příliš instantní a jaksi neodvážné. Dozvídáme se jak lze s pomocí vůle a vytrvalosti dosáhnout vytyčených cílů....tedy, pokud jste sobec a jdete přes mrtvoly. Chybí vyjádření jeho ženy, dětí... abychom se dozvěděli nejenom to, že byl ambiciózní dříč, ale také jestli byl dobrý člověk. ()

Reklama

AdamesWWE 

všechny recenze uživatele

[9/10]  Príjemne spracovaný dokument o Arnoldovi, ktorý poteší nejedného fanúšika tohto borca a myslím si, že ho ocení aj nezaujatý divák.  Aj ked som už väčšinu informácii o Arnoldovi vedel z jeho životopisnej knihy, audovizuálne spracovanie jeho príbehu je zase niečo iné, kde sa človek dozvie určite aj zopár vecí navyše. ()

bobstock 

všechny recenze uživatele

Když sem četl rezenci na seznamu, bylo mi Šváci trochu líto jak ho autor sepsul. Dokument je jednoduše udělanej na tělo obrovské výkladní skříně jednoho z nejslavnějších kariéristů na světě. Jako kulturista přiznal spousty steroidů, herec se směšným přízvukem a prkenným hraním, guvernér, kterýmu vyčítala žena a děti, že na ně nemá čas. Když budete poslouchat je tam trocha lítostivého zamyšlení nad rodinou nad spoustou věcí, které Arnold neudělal dobře nebo by bylo lepší neudělat vůbec. Život jde dál stalo se a tohle je jeho životní mantra a cesta nepřemýšlet příliš, neutápět se v emocích ale makat dokud nejste nejlepší. Proto taky na rozdíl od většiny lidí, kteří jsou rádi, když si poradí se svým vlastním životem on dokázal žít život minimálně za 3 různé a přesto se mu zdá krátký. Netflixácky uhlazené hezky doplněné obrazovým a video obsahem s mnoha záběry, které jsem i já sám jako fanda nasvaleného hrdiny nikdy před tím neviděl. Navždy si budu pamatovat, když sem jako malý kluk u tetky na prvním videopřehrávači s šíleně omletou VHS seděl přikovanej s husí kůží a pouštěl dokola jak Dutch bojuje s Predatorem, všechny další filmy + jeho kulturistická kariéra přišla později a bylo furt co obdivovat. Doufám, že dá s Cameronem dokupy ještě toho jednoho Terminátora, ať se to uzavře. :) ()

Devadesát Dva 

všechny recenze uživatele

Jestliže jste četli třeba Arnoldovu autobiografii, asi už vám to přijde jako opakující se příběh, nicméně Arnold je "bigger than life" a jeho charisma se nese skrze vše, co dělá, definice amerického snu, pořád kráčet výš. Větší cíle. Jeho neuvěřitelná soutěživá nátura. Tématicky rozdělený dokument (Kulturistika / Film / Politika) předhazuje klíčové momenty. I přesto se spíš těším na Arnoldovu novou knihu víc, než na tohle. Docela mě pobavila i ta zmínka o tom, že na "mentální problémy není čas, myslím si, že lidi, co se s tím trápí jen zkrátka nemají dostatek aktivity" (což je podobná filozofie, s jakou se s tím vypořádal Tyson Fury), myslím si, že o tom i hodně má být i Arnoldova nová kniha "Stay busy, be useful". Co je zajímavé je fakt, že Arnold nemusel nic ze svých úspěchů dělat, protože byl finančně nezávislý už od sedmdesátých let. Je to zajímavé z hlediska přehodnocení, kdy mít vše, veliké, hodně... a končíte na chajdě v horách, v rakousko-americkém stylu, reflektujete nad životem, nad nevěrou, nad rodinou, úspěchy i neúspěchy, životním přítelem, jakým byl Arnoldovi Frank Columbu; někomu to vše přijde jako nabubřelé chvástání, ale i kdyby bylo, je tam i spousta pravd, ze kterých se dá poučit, jak kráčet kupředu, jak přemýšlet. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (1)

  • Vůz, ve kterém Arnold Schwarzenegger jede v úvodu epizody, je Steyr-Puch Pinzgauer. Jedná se o rakouský vojenský terénní speciál vyráběný v letech 1971–2000. (sator)

Reklama

Reklama