Reklama

Reklama

Matka roku

  • Polsko Dzień Matki
Trailer

VOD (1)

Bývalá zvláštní agentka Nina opráší svoje vražedné schopnosti, aby osvobodila uneseného syna, kterého nikdy nepoznala. A nenechá si v tom nikým zabránit. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (49)

rublik05 

všechny recenze uživatele

Poláci mě neustále překvapují, a sice že se například oproti nám nebojí natočit i něco jiného než dramata nebo slaďárny. Na Netflixu je již několik polských akčních filmů různých kvalit, na nový přírůstek Matka roku jsem byl tedy obzvláště zvědavý. Jak lze vyvodit ze zdejšího hodnocení, a já s tím víceméně souhlasím, Matku roku patří spíše k těm průměrnějším (akčním) filmům. Mé výhrady směřují především k příběhu, který je místy plný nelogičností, najdou se i scény, které vyloženě nedávají smysl. Na Agnieszku Grochowskou jsem si sice musel chvíli zvykat, role mstitelky jí ale podle mě šla velmi dobře, líbily se mi její drsné akční scény, které jsou celkově velmi dobře natočené a provedené. Záporáci se rovněž vcelku povedli, většina z nich působí nepříjemně, hlavní záporák je vyloženě šílený. Nečekal jsem žádný zázrak, dostal jsem příjemnou akční jednohubku, která rychle uteče, ani moc nenudí, fanoušci akčního žánru by pohoršeni být neměli. 6/10. ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Poláci jedou, vole 8D! Jako upřímně, že se takhle ze řetězu utržené akční pecky dočkám zrovna od našich severních sousedů, tak to tedy jen nevěřícně kroutím hlavou a čumím s otevřenou hubou dokořán, zároveň jim ale samozřejmě i upřímně gratuluji, že mají tááákovýhle koule poslat do světa tak parádní akční divočinu, jakou Matka roku je. Od první minuty se totiž jedná o našláplou nekompromisní jízdu, kde ústřední ženská postava od první scény strká s prstem v nosu veškeré ty hollywoodské rádoby akční hrdinky do kapsy, řeže to tam hlava nehlava kdo jí přijde do cesty, navíc je to i choreograficky nápaditý, kurevsky efektní, překvapivě parádně přehledný, souboje jsou rozmanité, drsné a řádně krvavé, prostě po akční stránce je to zatraceně velká paráda, a jelikož ona akce zaujímá většinu stopáže, tak jsem se těch devadesát minut jen tetelil blahem a užíval si ty veškeré akční scény na maximum. Veškeré postavy pak musím také jednoznačně označit za opravdu výrazné, jsou to sice tedy všechno strašný ksichty, ale opakuji, ksichty natolik výrazné, že mě neskutečně bavili a celý film zásadním způsobem oživovaly. Jinak mě nadchla i vizuální podoba filmu, syrová, drsná a potemnělá, což sebou samozřejmě přineslo i stejně působivou atmosféru, a samotná zápletka je pak sice opravdu hodně přímočará a jednoduchá, což mi ovšem ani trochu nevadilo, měla spád, napětí, emoce, takže i v tomto ohledu to bylo v naprostém pořádku, já zkrátka nemám Matce roku co vytknout, za mě se jedná o parádní, zábavnou jízdu, co mohu všem příznivcům nekompromisní akce jen a jen doporučit. ()

Reklama

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

S pár týždňovým odstupom Netflix uviedol aj „európsku verziu“ filmu The Mother. Aj táto verzia trpí podobnými problémami (nekompaktný scenár, plochejší postavy, atď.), ako tá americká, ale akčné a bojové scény sú surovejší a priamočiarejší. Osobné hodnotenie: 66% (**) ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Svižné akční béčko, ve kterém banda kriminálníků nakrkne bývalou agentku s krycím jménem Kikimora. I když je to v základní ose dost šablonovité, Rakowicz přidává spoustu motivů, které jsou fakt hodně ustřelené. Zejména plešoun vyžívající se v blbnutí s elektrickým proudem je hodně ujetý, stejně jako celé jeho impérium. Totéž se dá říct o velvyslankyni, jejíž svět je prozměnu stylizován do světa 70. a 80.le a ona sama nejvíc ze všho připomíná Alenu Schillerovou, což pro poslední scénu platí takřka stoprocentně. Mezi tím vším se motá uštvaná Agnieszka Grochowska, která to krosí pěstmi, noži, samopaly i mrkví s moukou. Film s jedinou ambicí a totiž svérázně pobavit a to se mu daří. 75% ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Rakowicz vie evidentne režírovať, ale so scenármi má problém. Twisty dosť vyšumejú, prichádzajú nevhodne a hlavne, kým sa nejak vysvetlia, ja zabudnete, že o čom to malo byť. Inak poľský Wick v sukni, ktorá aj dostane napiču, aj dosiahne cieľ a ešte to má aj ten ľudský rozmer. Nie zlé, príjemne dlhé, dobre sa to pozeralo, pár skvelých kamier vo fight scénach, ale neostane to vo mne dlho. 3 z 5 ()

Galerie (7)

Zajímavosti (1)

  • Obdobie natáčania trvalo od 6. mája do 1. júna 2022. (Arsenal83)

Reklama

Reklama