Reklama

Reklama

Una vita in scatola

  • USA Life in a Tin
Animovaný / Krátkometrážní
Itálie, 1967, 6 min

Režie:

Bruno Bozzetto

Obsahy(1)

Život člověka vsazených do 6ti minut. Aneb člověk je opravdu šťastný jen v dětsví, kdy si dokáže vychutnávat a vnímat krásu světa a po smrti, kdy má klid. (ČSFD)

Recenze (13)

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Bozzetto to tak ako hafo iných animátorov (pred ním a aj po ňom) nevydržal a so zdvihnutým (animovaným) prstom vypovedá o škodnosti prostoduchých životných stereotypov moderného človeka. Presne v štyle názvu "život v plechovke" vidí život človeka, len ako hektické pendlovanie medzi "prácou" a "robotou", povinnosti striedajú povinnosti a akýkoľvek náznak pôžitku je v zárodku potláčaný. A za všetko môže doba, vysoké panéláky, továrne s vysokými komínmi, nasratá manželka atd, atd, atd... ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Jeden obyčejný život jednoho obyčejného člověka. Až příliš obyčejného. Je takový život nutně životem promarněným? Bohužel ano a bohužel si to člověk uvědomí až těsně před jeho koncem. Ono nestačí jenom být, je třeba také žít. ()

nunka 

všechny recenze uživatele

Do šiestich minút vtesnaný životný cyklus človeka 20teho storočia. Pár významných životných udalostí, ktoré spestrujú životný stereotyp a prinášajú chvíľkové šťastie. Bruno Bozzetto jednoduchou animáciou zobrazil verný obraz množstva ľudí, ktorím už dávno unikol pojem zmysel života. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

YouTube/// Obsazení 4/10 Děj 7/10 Hudba 7/10 Animace 4/10/// +docela dobrá hudba, zajímavá myšlenka -slabší animace/// Opravdu jako ze života a opravdu o životě. Baví vás život, nebo vám spousta věcí přijde jako rutina? I o tomhle je tento snímek. Dozvíte se z něj však to co už dávno víte./// Celkem 59%/// ()

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Život človeka je v podstate len jeden krátky moment, ktorý je plný stereotypu a pár významných životných udalostí...S trochou nadsázky sa dá povedať, že Bruno Bozzetto zrekapituloval, zovšeobecnil a vtesnal život človeka do šiestich minút.. "Život v Plechovke" je veľmi nápadité a podarené dielko. ()

Aleee89 

všechny recenze uživatele

Vměstnat život do tak málo minut opravdu jde. A je to navíc vtipné. To zrychlené a zběsilé jednání může připomenout i rychlost, s jakou dnes proplouváme světem, navíc nám film hezky ukáže pomíjivost života. ()

Machrovic 

všechny recenze uživatele

Film je, o tom co je důležité a co není. O tom, co je vyjímečné a co není. A o tom, že život je někde jinde. Opustěte stádo a začněte žít SVŮJ vlastní život. To je poselství tohoto filmu. (Aspoň podle mě.) ()

Brasi 

všechny recenze uživatele

Většina z lidstva opravdu žije (potažmo žila a pravděpodobně i žít bude) "plechovkový" život - lze na tom ale něco změnit? A nebyla by to nakonec přetvářka? Dokáže vůbec člověk rozhodnout, co je důležité a jaké hodnoty ctít? Na základě čeho? ()

Reklama

Reklama