Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Strašpytlík je malé, nešikovné kuřátko. Nikdo mu nevěří, že vidělo, jak spadl kus oblohy, a je celému městu pro smích. Co když má ale Strašpytlík přece jen pravdu? Co když to ve skutečnosti nebyl kus oblohy, ale předmět z dalekého vesmíru? Vyjde najevo, že to byl kus létajícího talíře, který mimozemšťanům odpadl z kosmické lodě. A mimozemšťané si nyní pro chybějící kus lodě přiletěli. Během návštěvy na Zemi tu ale zapomenou malého mimozemšťánka, se kterým se Strašpytlík seznámí... (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (161)

miCHALupka 

všechny recenze uživatele

Z tohoto kresleného filmu jsem docela nadšen, protože splnil má očekávání na jedničku. Začíná to docela zajímavým a neokoukaným intrem. Velice zajímavý hrdina (kuře), kterému vůbec nic nevychází a jeho otec, se kterým si nerozumí. Potom je tu ještě tlusté prase, ulítlá ryba, která si hraje se vším a kachna, která má představovat ženu. Tento biják se ve své druhé polovině přehoupne ve zběsilou jízdu. Objevují se zde docela zajímavé songy, které toto dobrodružství zcela úspěšně doplňují. Hodnocení: 87% ()

Santa666 

všechny recenze uživatele

Kuřeti, které tvrdí, že mu kus nebe spadnul na hlavu by přece nikdo nevěřil, že? Ani jeho táta... Film vypadal na začátku skvěle, spousta dospělejších vtipů a pěkná animace. Postavy jsou řádně šílené a hodně to dávají znát, ošklivá kachna, prase, které miluje Barbru Streisand, hyperaktivní ryba s potápěčskou helmou nebo přitroublý krocan-starosta. Bohužel příběh slábne a ke konci se z něj stává klasická dětská disneykovka s vyjímkou závěrečného promítání Strašpytlíkova příběhu. Nakonec jsem se rozhodoval mezi 3* a 4*, musím jsem se přiklonit k lepším třem, protože ten sestup kvality ke konci prostě nemůžu tolerovat. 70% ()

Reklama

boshke 

všechny recenze uživatele

Ač matčinému prsu již odrostlý, animované pohádky mám rád. Auta, Příšerky s r.o. nebo Vall-I podle mě strčí pěknou řádku hraných filmů hravě do kapsy. Navíc v poslední době se tyto pohádky profilují jako "zábava pro celou rodinu", tudíž i humor již není tak dětský. Strašpytlík však patří k těm nejslabším. Chatrný děj, hloupý hlavní hrdina, kterému člověk ani nemá sílu fandit a velké "finále" plné mimozemšťanů ničících vše, co jim přijde pod chapadlo, kteří přišli děsiví i mně, natož pak dětem, kterým je film určen... 30% ()

LencaN 

všechny recenze uživatele

Kupodivu mě tohle bavilo. Trochu jsem se bála, že to bude příliš dětské podle animace, ale rozjelo se to hezky. Vtipné, zábavné a napínavé. Člověk tomu malému kuřeti fandí, aby se vyhrabal z té svojí neslavné pověsti a taky vztah dítěte a otce po tom, co přišli o maminku taky je spíš na vážnější notě, takže nevím, jestli zrovna pro nejmenší by to bylo. I když ti by to možná asi tolik neřešili, hlavně, že to je barevné a srandovní :) takže za mě palec nahoru, útok emzáků, resp. záchrana mrňouse, který byl k zulíbání, na zvířecí městečko se vydařil. ()

Wendy 

všechny recenze uživatele

Strašpytlík a Mamma Mia! spolu sice nemají vůbec nic společného, ale na mě působily vcelku podobně: mizerný celkový dojem (nutno dodat, že u Chicken Little byl přece jenom mizernější) s pár světlými body (tady to byli asi jedním-slovem-mluvící dikobraz a díky-bohu-nemluvící ryba). Což ve výsledku dává pro mě ohavně animovaný animák ve zmateném nic moc příběhu a se stereotypními "hrdiny". Co se opeřenců týče, vítězí u mě Queer Duck! ()

Galerie (76)

Zajímavosti (15)

  • Roli malého kuřátka měla původně namluvit Holly Hunter. (imro)
  • Ve scéně u semaforu, ve které Strašpytlík šlápne do žvýkačky, je nejdříve pohled na přechod zezhora - nikde ale žádná žvýkačka není. Nemohl tedy do žvýkačky šlápnout. (Patrik256)
  • Film byl věnován památce Joe Granta (1908-2005). (Pumiiix)

Reklama

Reklama