Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Strašpytlík je malé, nešikovné kuřátko. Nikdo mu nevěří, že vidělo, jak spadl kus oblohy, a je celému městu pro smích. Co když má ale Strašpytlík přece jen pravdu? Co když to ve skutečnosti nebyl kus oblohy, ale předmět z dalekého vesmíru? Vyjde najevo, že to byl kus létajícího talíře, který mimozemšťanům odpadl z kosmické lodě. A mimozemšťané si nyní pro chybějící kus lodě přiletěli. Během návštěvy na Zemi tu ale zapomenou malého mimozemšťánka, se kterým se Strašpytlík seznámí... (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (161)

JADIM 

všechny recenze uživatele

Spočiatku celkom zdravý mix animovaného stereotypu a originality, ale postupne sa uberá na originalite a pridáva na stereotype a už sa to ani také zdravé nezdá. Vtipmi je to iba tak letmo dochutené a opakovaný "vtip" v tomto prípade už vtipom nie je. Keď dôjde k akcii a naháňačkám, tak sa z toho stáva ten typ animáku, ktorému ubližuje každá minúta. Tu tých minút našťastie nie je až tak moc. Celkom by ma zaujímal ten PIKObraz. 4,5/10 (Videné 13.2.2021, SK dabing) ()

Sany33 

všechny recenze uživatele

Udatné Kuriatko (Chicken Little) je skutočne filmom pre celú rodinu. Aj keď je hlavne pre deti, neverím, že nikto z nás by si nepozrel rád prepracovanú rozprávku. Aj keď má len 77 minút je natoľko energická, zábavná a poučná, že si určite získa srdcia všetkých detí. Má síce už možno otrepanú myšlienku zachraňovania sveta malými v spoločnosti, ale je urobená naozaj tak, aby to nebolo až také okaté. A povedzme si pravdu, vašim ratolestiam to nebude určite vadiť.77% ()

Reklama

sQelle 

všechny recenze uživatele

Bez příběhu, bez zápletky. Kuře, které vyhazuje peníze za sodu, aby vypadalo akčně, ale kdyby otevřelo dveře a vyšlo po schodech, taky by mu to neublížilo. Hloupé prase, ale tak hloupé, že ani vtipné není. A ošklivá "asi" kachna s občas "geniálním" nápadem. Možná by se mi film líbil víc, kdyby byl v akci jako při závěrečné scéně v kině. ()

DDT 

všechny recenze uživatele

Pohádka typu "naházíme tam všechno, co nás napadne", která se podle mne dost míjí s věkovou skupinou, pro kterou má být určena. "Vtipné" narážky na různé filmy děti těžko pochopí, zato jsem byl svědkem hromadného úprku brečících mrňousů ze sálu při honičkových scénách s mimozemšťany. Tohle asi záměrem tvůrců nebylo. ()

LencaN 

všechny recenze uživatele

Kupodivu mě tohle bavilo. Trochu jsem se bála, že to bude příliš dětské podle animace, ale rozjelo se to hezky. Vtipné, zábavné a napínavé. Člověk tomu malému kuřeti fandí, aby se vyhrabal z té svojí neslavné pověsti a taky vztah dítěte a otce po tom, co přišli o maminku taky je spíš na vážnější notě, takže nevím, jestli zrovna pro nejmenší by to bylo. I když ti by to možná asi tolik neřešili, hlavně, že to je barevné a srandovní :) takže za mě palec nahoru, útok emzáků, resp. záchrana mrňouse, který byl k zulíbání, na zvířecí městečko se vydařil. ()

Galerie (76)

Zajímavosti (15)

  • Když sedí strašpytlík na střeše, je záběr zepředu a sedí blízko výstupku. Následně je záběr zezadu a strašpytlík je najednou na druhé straně. (Patrik256)
  • Strašpytlík byl po Dinosaurovi (2000) druhým počítačově animovaným filmem, který vznikl ve studiích Walta Disneyho. Chvíli patřil do tohoto studia také megaúspěšný Pixar, který se ale osamostatnil, a proto se i jeho domovské studio pustilo do výroby CGI filmů. (imro)
  • Postava Strašpytlíka měla být původně určena dívce. (Pumiiix)

Reklama

Reklama