Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Strašpytlík je malé, nešikovné kuřátko. Nikdo mu nevěří, že vidělo, jak spadl kus oblohy, a je celému městu pro smích. Co když má ale Strašpytlík přece jen pravdu? Co když to ve skutečnosti nebyl kus oblohy, ale předmět z dalekého vesmíru? Vyjde najevo, že to byl kus létajícího talíře, který mimozemšťanům odpadl z kosmické lodě. A mimozemšťané si nyní pro chybějící kus lodě přiletěli. Během návštěvy na Zemi tu ale zapomenou malého mimozemšťánka, se kterým se Strašpytlík seznámí... (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (161)

veru_needy 

všechny recenze uživatele

Strašpytlík je příjemná podívaná. Příběh je o kuřátku, které ve městě způsobilo velkou pohromu tím, že si myslelo, že padá obloha. Všichni na něj zanevřeli, i otec. Ale jen do té doby, než se mu podařilo v basebalovém mužstvu dát 'houmran'. Strašpytlík je samozřejmě obklopen partou kamarádů a ty opravdu stojí za to; ošklivá Kačka pihatá, vypasený pašík Mrně a už vůbec nemluvím o nejlepší postavě filmu, rybě Rybízovi, který má v tom přenosném akváriu rozhodně něco jiného, než jen čistou vodu. Správná blbůstka tento kousek. - "I wanna, I wanna, I wanna, I wanna, I wanna really really really wanna zigazig ha." ()

LencaN 

všechny recenze uživatele

Kupodivu mě tohle bavilo. Trochu jsem se bála, že to bude příliš dětské podle animace, ale rozjelo se to hezky. Vtipné, zábavné a napínavé. Člověk tomu malému kuřeti fandí, aby se vyhrabal z té svojí neslavné pověsti a taky vztah dítěte a otce po tom, co přišli o maminku taky je spíš na vážnější notě, takže nevím, jestli zrovna pro nejmenší by to bylo. I když ti by to možná asi tolik neřešili, hlavně, že to je barevné a srandovní :) takže za mě palec nahoru, útok emzáků, resp. záchrana mrňouse, který byl k zulíbání, na zvířecí městečko se vydařil. ()

Reklama

DDT 

všechny recenze uživatele

Pohádka typu "naházíme tam všechno, co nás napadne", která se podle mne dost míjí s věkovou skupinou, pro kterou má být určena. "Vtipné" narážky na různé filmy děti těžko pochopí, zato jsem byl svědkem hromadného úprku brečících mrňousů ze sálu při honičkových scénách s mimozemšťany. Tohle asi záměrem tvůrců nebylo. ()

Jenda 

všechny recenze uživatele

Nehezká počítačová 3D animace (v roce 2005 asi vohromě kůl) z reklamy na cereálie (nebo z těch pořadů, které dnes vysílají dětské kanály batolatům o půlnoci, aby na ně něco blikalo), trapné písničky a nezajímavé halsové herectví. Nepochopil jsem, proč jsou obyvatelé města zvířata (to neni chyba filmu), asi aby se nalákali děcka do kina... a proč taky ne, dyť se takhle mizerně napsaný příběh mohl odehrávat kdekoli. ()

Trellíno 

všechny recenze uživatele

Napadlo by vás, že Disney, kterého prakticky položily CGI animáky, natočí letošní nejzábavnější film v tomto žánru? Ne? Mě také. Jenomže tahle Válka světů ala Disney je hodně nabitá záležitost, chrlící jeden nápad za druhým a nebýt těch pár písniček(ale co bych chtěl, je to Disneyovka, že) a jednoho či dvou typických klišovitých rozhovorů(já vim, DISNEY), tak se čtvrtou hvězdičkou neváhám. Takže za 3,5 a začínám si říkat, že by třetí Toy story nemuselo být zas až takový průšvih. ()

Galerie (76)

Zajímavosti (15)

  • Ve scéně u semaforu, ve které Strašpytlík šlápne do žvýkačky, je nejdříve pohled na přechod zezhora - nikde ale žádná žvýkačka není. Nemohl tedy do žvýkačky šlápnout. (Patrik256)
  • Film byl věnován památce Joe Granta (1908-2005). (Pumiiix)
  • I když je Garry Marshall známý především jako režisér romantických komedií (Pretty Woman), má za sebou překvapivě mnoho hereckých úloh. Viděli jsme ho například v seriálu Murphy Brownová (1988). Ve Strašpytlíkovi namluvil kachnu. (imro)

Reklama

Reklama