Reklama

Reklama

Pravda nebo lež

  • Česko Kde je pravda (festivalový název) (více)
Trailer

Obsahy(1)

Lanny Morris a Vince Collins byli na sklonku padesátých let nejpopulárnější komici Ameriky, sledovaní miliony televizních diváků. Jednoho dne se rozdělili, ale ani jeden z nich už nikdy nedosáhl takového úspěchu jako dřív. O patnáct let později se mladá ctižádostivá novinářka rozhodne pátrat po příčinách jejich rozchodu. Zjistí, že na jeho počátku byla mladá žena, nalezená mrtvá v hotelovém pokoji. Když se novinářka pokouší odhalit okolnosti její smrti, dospívá postupně k poznání, že pravda je daleko složitější, než si dovedla představit, a rozpoutá události, nad nimiž ztrácí kontrolu. Film se skládá ze dvou žánrově odlišných částí: jednu z nich tvoří společná vystoupení oblíbené dvojice komiků, tedy jejich mediální podoba, od níž se soukromá tvář obou hvězd značně liší. Druhá, poněkud konvenčnější, sleduje postup pátrání v duchu psychothrilleru, ovšem tvůrci nejde ani tak o rozuzlení tajemství, jako o kritiku amorálnosti obou televizních hvězd. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (55)

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Mám rád Egoyanův přístup k látce. Miluje osobní tajemství, která velmi komplikovaně odkrývá. A v tom se donekonečna opakuje. Ale Kevin Bacon a Colin Firth to své tajemství skrývali tak dobře, navíc je to vyprávěno velmi stylově a kultivovaně. Prostě výborné řemeslo. Nedostatky v logice tudíž vidět ani nechci. 85% ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Nevyrovnaný kríženec Scorseseho a Hitchcocka. Zmätená historka o mŕtvole vo vani, plná zbytočných odbočiek a s dvomi "veľkými" pointami, z ktorých prvá je fajn a druhá všetko pochováva. Herci dobrí, nostalgická atmosféra s herrmannovskou hudbou ešte lepšia. ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Jedna jediná noc rozvrátila letité přátelství a hlavně obrovskou diváckou odezvu komiků Lannyho a Vince. Lehce podprůměrný retro příběh vyzdvihuje příjemná atmosféra a ústřední part (27leté?) Alison Lohman (asi by se ale ráda svlékla pro ambicióznější film), stejně jako komické duo Bacon-Firth. Jenže ona záhada dostatečně nefunguje, konvenčnější časti snímku relativně brzdí spád celého vyprávění a uvěřitelnost s přibývajícími minutami mírně kolísá!! ()

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Egoyan mě onehdy přivodil zranění Exoticou. Zatoužila jsem po nášupu, jenže ejhle, vůbec mě to nebavilo - tedy zpočátku: koho zajímá aféra nějakých estrádních umělců? Pak se film ale začal zahřívat a já s ním. Výkony Bacona a Firtha se památečnými nestanou, ale slušný standart to byl, i Alison Lohman - dítě z Bílého oleandru - se hodně snažila, i když bych jí do role novinářky se "svéráznými" investigativními metodami neobsadila (pořád v ní vidím to dítě). Za závěrečné rozuzlování by se Agatha Christie mrskat nemusela a mě z toho vyšel solidní průměr. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

A půl. I přes většinu méně nadšených a obdivných reakcí zde, musím uznat, že film se mi velmi líbil. Okouzlující Alison Lohman a její sexy scénky s "Alenkou", opět osobitě přitažlivý Kevin Bacon a pro mě neutrální Colin Firth, coby jeho parťák. Pokud se chcete dozvědět, co že se to té osudné noci stalo, počkejte si na konečné rozuzlení. "To" vskutku stojí za to, a pokud nebudete dopředu obeznámeni s jistými skutečnostmi, bude toto vyjasnění nejspíš překvapující a vzbudí různé reakce. Z jednoho komentáře jsem se dočetla, jak to tedy mezi nimi bylo, takže jsem jen byla zvědava kdy a v jaké "poloze" se vše událo. ()

Galerie (40)

Reklama

Reklama