Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V kondici, jakou by mu mohli závidět i o čtvrtstoletí mladší kolegové, slaví herec Petr Kostka půlkulaté životní jubileum. K dokumentárnímu filmu České televize natočenému při této příležitosti přistoupil s inteligentním humorem, upřímností a elegancí, které jsou pro něj typické. S režisérem Petrem Slavíkem se vydali na road movie po důležitých místech jeho pracovního i osobního života. Kromě českých divadel a štací, po kterých putovali už jeho pradědeček a prababička, kteří založili slavný divadelní rod, zavítáme i do Ugandy, kde žije „pátá dcera“ Petra Kostky a jeho manželky Carmen Mayerové. Kromě jeho vynikajících výkonů na jevištích Národního a Vinohradského divadla a komorních scénách Divadla Ungelt či divadla Studio Dva, dokument připomíná také jeho slavné filmové a televizní role. Ač je Petr Kostka všeobecně známou osobností, dokument ho představuje i v nečekaných rolích, jakou je třeba role obětavého dědečka jeho vnuka Antonína, syna pokračovatelky „divadelního rodu“ Terezy Kostkové. (Česká televize)

(více)

Recenze (14)

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Výborný herec, pohledný mužský, charismatická osobnost.. Tento životopisný dokument věnovaný k 85. narozeninám se povedl naprosto báječně, velice příjemná záležitost.. Pro Petra Kostku mám slabost od dětství díky snímku Zítra vstanu a opařím se čajem a jsem moc ráda i za to, že jsem ho mohla vidět naživo v divadle.. Nahlédnutí do jeho života pracovního i soukromého mě vyloženě potěšilo.. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Petr Kostka je pro mě jeden z těch nenápadných herců, které každý zná, ale kdyby měl jmenovat na něj by si nevzpomněl. Přitom hrál v řadě komedií. A jak ukazuje i v dokumentu, stále si drží nadhled a humor. Je to jeden z mých nejoblíbenějších herců. Je zmíněno, že je to jeden z největších profesionálů v oboru. Vždy dokonale připraven a nesmírně přirozený. Své jistě sehrála i bohatá minulost divadelní rodiny. ()

Reklama

Hanka_M 

všechny recenze uživatele

Velmi slušné dílo, ovšem dokumentaristicky nijak zvlášť bohaté. Až na pár situací vidíme pouze sedící a  mluvící osobnosti. To by v hlavním vysílacím čase na prvním programu ČT být nemělo. K celovečernímu dokumentárnímu filmu to má z režijně-dramaturgického hlediska ještě celkem daleko. Přesto se k Petru Kostkovi a jeho herectví skláním - je to jistě jedna z největších hereckých osobností jeho generace. ()

sportovec 

všechny recenze uživatele

Zdánlivá jednoduchost postavená na Kostkovi, který mluvě o sobě se vlastně pohybuje ve své nejnovější roli, bere dech. Nenásilné přechody k dalším účinkujícím přesně postihují a vyjadřují ty úseky, ke kterým se chtějí vztáhnout a bez výjimky se také vztahují. Předěl mezi odcházející velkou hereckou generací a současnou Thálií prost moralizování a nostalgizování je tu více než patrný - přirozeně a samozřejmě. Forma s obsahem se zkrátka slévá do ideálně dokonalého tvaru. ()

HonzaBez 

všechny recenze uživatele

"Herec má hrát a ne kecat a vůbec ne o sobě…." Ještě, že Petr Kostka v tomto případě udělal výjimku a rozpovídal se o sobě, o svých hereckých působištích i některých hereckých kolezích. Co mě tedy enormně zaujalo, byl hned úvod, kdy vypráví o svých předcích (až do úrovně  prapradědečka) z prostředí hereckých kočovných společností. Vůbec jsem netušil, jak extrémně se to herectví v jeho rodě dědí. A když na konci mluví jeho vnuk Antonín Kracík, říkal jsem si, jak je super, že ty umělecké geny mají své pokračování i v dalšího generaci. Jinak mi přišlo obdivuhodné vidět, jak je Petr Kostra stále neskutečně vitální. Smekám klobouk a naprosto bez diskuze dávám plný počet hvězdiček. ()

Galerie (21)

Reklama

Reklama