Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Leně se podaří utéct muži, který ji násilím držel v izolaci. Po příjezdu jejích rodičů pak vyjdou na světlo hrůzy, které si přitom prožila. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (91)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Na nejaký dlhší film celkom dobrá matéria, na 6 častí mi to prišlo uťahané, nudné, plné vaty zliepajúcej mihalnice ako kanagon. Koniec sa už zlepšil, dokonca ma posledná časť bavila najviac, ale nie sú tu vysvetlené motívy, ako tomu v knihe bolo - teda hlavne, prečo to ten únosca robil. Je to naznačené zhruba, do hĺbky sa nešlo. Rovnako tak "odhalenie" únoscu nevzbudzuje žiadny šok, 5 častí ho zakrývajú, aby človek mohl hádať a potom príde toto? Tiež bolo divné, že jeho chladná sadistická povaha sa nakoniec akosi rozplynie a v konečnom dôsledku človek cíti väčšie antipatie k feministickej nadutej vyšetrovateľke, než k postave, ktorú by mal nenávidieť. ()

Mamlas 

všechny recenze uživatele

Žena s dětmi léta zavřená ve sklepě se vykrtkuje na svobodu. Ona i děcka jsou tak zmagořelé, že 5 a půl dílu blekotají hovadiny, podobně jako ostatní účastníci tohoto filmového skvostu. Pak to konečně nějak dopadne. Seriál se hýbe vpřed rychlostí omámeného šneka. Obsahuje tak 80% otravné vaty, kdy tam jen důležitě koukají, chodí či blekotají cosi nepodstatného. Zbytek je nezáživná protahovaná nuda. V souhrnu by se to obsahem celé vešlo před úvodní titulky nějakého jiného filmu, který by byl o něčem. ⬇️ 10% ()

Reklama

lineker 

všechny recenze uživatele

Wau. "Němčouři" se toho vůbec nebáli a ukázali, že méně, může opravdu znamenat více. Výrazově úsporná psychárna, která však ve spojení se skvělým soundtrackem dokáže vypálit slušné díry do mozku. Obchází to defacto všechna zavedená pravidla, která máte pro tento typ seriálu v hlavě zakódována a vídáte je především v zámořských produkcích. Je to prostě jiné a zároveň skvělé. Malá Naila Schuberth herecky válcuje i své dospělé kolegy. ()

Metuje 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Seriál začne naprosto skvěle, první díl jsem chvílemi nemohl dýchat. Pak jde napětí i logika stranou, seriál se dost vleče a já si říkal, že už to za těch pár epizod tímhle tempem nemůžou tvůrci stihnout. Poslední dva díly se ale vzchopily a tak to nakonec dopadlo dobře. SPOILER: Nejzajímavější pro mě byl vliv otce na Hannah, který švihnutím biče po jeho smrti zmizel. KONEC SPOILERU Škoda, že se seriálu nedostalo větší popularity, je to takový hidden gem Netflixovského katalogu. ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

Seriál, ktorý na prvú dobrú ukazuje, v čom všetkom zaostáva česká TV produkcia. Seriál, ktorý ukazuje, ako veľmi vzrástli divácke nároky. 10 rokov dozadu by ohlasy boli jednoznačne nadšenejšie. Zároveň seriál, ktorý nemá prvoligové ambície ako mal napríklad Temný případ či Fargo. Páčilo sa mi to dlho udržované nejasno, kto je tým mužom. A predovšetkým veľmi dobre odprezentované mentálne nastavenie jednotlivých obetí. Dojmy však zrážala nekvalitná práca polície a amatérske zabezpečenie vo všetkých typoch budov (nemocnica,...). Ideálny počet dielov, ale bez wow momentov či rozuzlenia, ktoré by ladilo s predchádzajúcou tajomnou atmosférou. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (4)

  • Počas prvých dvoch týždňov vydania bol seriál na Netflixe najsledovanejším seriálom v neanglickom jazyku. (Arsenal83)
  • Autorka predlohy Romy Hausmann sa podieľala priamo na tvorbe seriálu, aby bol pripravený podľa jej pôvodných predstáv. Ona sama uviedla, že príbeh je inšpirovaný únosom Nataschy Kampusch, o ktorom bol natočený napríklad film 3096 dní (2013). (Arsenal83)

Reklama

Reklama