Reklama

Reklama

Těžký rok

  • Francie Une année difficile (více)
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Dva břídilové Albert (Pio Marmaï) a Bruno (Jonathan Cohen) mají za sebou těžký rok. Jsou zadlužení až po uši, nemají kde bydlet a jejich partnerky je opustily. Kvůli chipsům a pivu zdarma se proto klidně přidají ke skupině mladých aktivistů v čele s okouzlující dívkou přezdívanou Kaktus (Noémie Merlant). Mezi transparenty a kouřem z dýmovnic najdou čerství přátelé příležitost k nekalým kšeftíkům a později také lásku a energii k novým začátkům. Prověřené duo Olivier Nakache a Eric Toledano (Nedotknutelní) natočilo nekorektní francouzskou komedii, která si nebere servítky s žádnou generací. (Aerofilms)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (19)

bourec 

všechny recenze uživatele

Zase francouzi, a zase ekoteroristi. Jen ta Thumberg, nebo jak se zove, tam chyběla. Tohle není tolik o vztahu jako film Místo, za které stojí bojovat, ale hlavně je to právě proto horší. A při některejch kecech a scénách se mi dral úsměv na rty, i přes to, že to k smíchu vlastně není. Ale jinak komedie dost slabá. 40%. ()

Slepejsek 

všechny recenze uživatele

Klíčovou otázkou pro mne je: co nám tím autoři chtěli říci? Obávám se, že nevědí ani oni sami. Prostě zasadili stromek a ono už z toho něco vyroste... Náhoda svede dohromady dva lůzry, kteří nezvládají financovat své životy. Oba koukají kde co pro sebe utrhnout (aspoň se najíst) a tak se dostanou do komunity poblázněných ekologických aktivistů. Ten protřelejší sází, že se dá škubat i pod pláštíkem téhle party. Jenže mu nedá spát její "šéfka"... A to je ve hře ještě něco jako "vyšší moc", která nemusí brát rozdané karty v potaz... ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Francúzska režisérska dvojica prekvapila už minimálne dvakrát, pričom raz urobila aj dieru do sveta, Ťažký rok to ale bude mať ťažké a to hneď z viacerých dôvodov. Na komédiu je málo vtipný, na spoločenský komentár málo cynický a absentujú v ňom zapamätania hodné postavy a uveriteľnejšia zápletka. O čo dvojici protagonistov ide, nie je vôbec jednoduché určiť, pričom sa v určitom momente zdá, že v centre ich pozornosti by malo byť vlámanie sa do ústredia banky. Ide však len o jednu epizódku z ich "odysey" v skupine, ktorej členovia občas pôsobia akoby utiekli z psychiatrickej liečebne. Prečo je polícia tak bezmocná a každému prejde úplne všetko, len dlžoby nie, je možno záhadou, na ktorú poznajú odpoveď iba vo Francúzsku, respektíve v ich zákonoch. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Veľmi trefná a aktuálna komédia na tému enviro aktivizmus. V hlavnej úlohe dvojica stroskotaných oportunistov, ktorí sa do tieto eko záležitosti dostali len úplnou náhodou. Tie svojské hlášky vyplývajúce z tejto témy stáli skutočne za to! Niektoré scény boli zbytočne už za hranicou, ale inak ako celok to bolo skutočne originálne a nápadité. Dejová línia síce slabšia, ale tá všetka irónia okolo toho to ako tak vynahradila. Rozmýšľal som aj nad 4*, ale to zbytočné tlačenie na pílu v niektorých ohľadoch to skôr tlačí k trom hviezdam. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Nakache a Toledano už hit ve stylu Nedotknutelných nejspíš nezopakují, ale i tohle je fajn. Opět jde o film, kde se řeší silná sociální témata, ale na komedii je bohužel málo vtipný, jde spíše o Drama na téma dluhy a ekoterorismus. Hlavní dvojka dluží kam se podívá a bylo mi trochu smutno jak někteří lidé můžou dopadnout, takhle zničený život bez žádné světlé naděje. Některé dialogy mají hloubku, herecky velmi dobré, celkově jde o slušný film na netradiční téma, kde první půlka je o něco zábavnější, ale i tak zhlédnutí nelituji. 6/10. ()

Galerie (12)

Reklama

Reklama