Reklama

Reklama

Nimona

Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Rytíř chce po křivém obvinění prokázat svoji nevinu, a tak spojí síly s holkou, co umí měnit podobu. Ta je ale ve skutečnosti příšera, kterou má on za úkol zničit. (Netflix)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (122)

Scanerior 

všechny recenze uživatele

Nimona je nápaditý animák, který nemá nutně nejoriginálnější příběh nebo zápletku, ale podává to svým neotřelým způsobem, který na mě dokonale fungoval. Hlavní dvojice hrdinů je příjemná, příběh má smysl a vizuál je skvělý. Veškeré motivy i pozadí postav je pro potřeby děje rozumně vysvětleno a vzhledem k tomu, že film má bez titulek ani ne hodinu a půl, tak v této stopáži dokáže podat opravdu hodně. Ve finále film, který mě mile překvapil. ()

Renie42 

všechny recenze uživatele

Tuto pohádku mi doporučil Netflix a já si řekla, proč ne, zní to zajímavě. Všechno to vypadalo super, kdyby dva nadcházející rytíři před pasovaním neprozradili nesměle, že to nejsou kámoši na život a na smrt, feláci, ale že je tam trochu horko. Já vím, že to bylo a bude, ale jako nechci to v animované pohádce vidět, ať si to nechají na doma, lepší byla interakce Nimony s hlavním hrdinou, očištění jména před křivým obvinění, příběh jak se ona objevila, jak jí nechtěli nikde přijmout, jen on jediný byl ochoten se s ní sblížit. Konec vypadal famózně, ale ta teplejší scéna ve mě sorry jako vyvolala otázku PROČ? Nechci vidět dva homosexuály držící se za ruce a vymeňující si sliny, jsem asi generace, kde se o tom nemluvilo, nikdo to neviděl, ani nemusel, neřešil, nějak si žil. Nevím, co se honí v hlavách menších dětí, kteří by to viděli a ptali se, co to tam dělají. Prostě průměr, bez toho by to bylo víc. ()

Reklama

Kerbello 

všechny recenze uživatele

Velice průměrné. Nimona mi nesedla už jako komiks kvůli (podle mě) zbytečnému metahumoru. Ten je tu ještě o trochu nesnesitelnější, aspoň drobné zasmání aby člověk pohledal. Příběh je šablona na šablonu, postavy se chovají neskutečně hloupě a hlavně občas pro hladký průběh událostí zapřou samy sebe. Animace je příjemná, doufám, že snaha o "ne3D" vizuál bude ještě pár let pokračovat. Nijak ale neohromí, doufal jsem, že se umělci se science fantasy vypořádají odvážněji. Ještě víc mě štvala okoukanost pohybů, Nimona se často hýbe i mluví jak Disneyho princezny, Ballister zase gesty a mimikou až příliš připomíná Drákulu z Hotelu Transylvánie. Vlastně škoda, že film vznikl víc než 10 let po komiksu, protože jeho doba vzniku je cítit až příliš a film je tak ve výsledku (až na styl animace) zastaralý. ()

Qitek 

všechny recenze uživatele

Moc příjemný a originální překvápko. Na kráse mu ubírá pár nelogičností, no a pak především to drobné a zbytečné zasazení homosexuality, která vyvolá maximálně otázku “Proč?” U osmiletého dítěte ( dívky ) pak “Oni jsou bráchové nebo co?” U dvanáctiletého kluka pak “Really?”. Nic to neříká. Nic a nikoho to nerozvíjí. Žádnej “eye opening”, nic. Jen prostě Netflix. Jinak je Nimona jedna z nejoriginálnějších a nejzábavnějších postav v současném animovaném filmu. Chloe Grace Moretz jí pak propůjčila i jeden z nejlepších dabingů ever. ()

Nykrous 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejhorších filmů co jsem za dlouhou dobu viděl. Nevím jak je to možný, že to má tak dobré ohlasy. Fakt ať hledám jak chci, tak nemůžu najít jediný klad. Podstatě jen směsice nejvíc klišé hlášek, scén, linek a charakterových oblouků co mě napadnou a ještě k tomu opravdu špatně provedené. Prvoplánové, jednoúčelové a z humoru jsem fakt měl během filmu úzkosti a to nepřeháním. Plošší charaktery už člověk snad ani vymyslet nemůže a všechno víte už 2 hodiny dopředu. Animace a vizuál připomíná youtube pohádky pro děti ve stylu binga jen s více detaily. Ze všeho jde cítit prvoplánový účel na rozesmání dětí. Netflix sice píše 10+, ale pokud má vaše dítě přes 10 let, tak bych váhal jestli mu to pustit. Ideální věk tak 6-10 max. 15% za pár scén, které se aspoň trochu blížili průměru. ()

Galerie (51)

Zajímavosti (4)

  • Film malo točiť štúdio Blue Sky pre Disney, avšak vedenie spoločnosti výrobu pozastavilo kvôli LGBT témam vo filme. Projekt zachránil Netflix. (Arsenal83)
  • Režisérské duo Troy Quane a Nick Bruno namluvilo postavy Sir Troy Quartermane a Sir Nicholas Brun, což jsou narážky na jejich jména. (petr.koca)
  • Film je založený na rovnomennom grafickom románe z roku 2015 od ND Stevensona, ktorý sa odohráva vo futuristickej verzii stredoveku. (Arsenal83)

Související novinky

Nominace na Ceny Akademie zveřejněny

Nominace na Ceny Akademie zveřejněny

23.01.2024

V úterý 23. ledna 2024 byl v Samuel Goldwyn Theater v Beverly Hills z úst herců Jacka Quaida a Zazie Beetz oznámen kompletní výčet nominací pro nadcházející 96. ročník předávání cen americké Akademie… (více)

Herní Stray se dočká filmu

Herní Stray se dočká filmu

06.09.2023

Pokud jsou v otázce domácích mazlíčků kočky vaší preferovanou volbou a sem tam doma sáhnete po nějaké videohře, jistě vám neušel chválený loňský titul Stray od herní divize studia Annapurna Pictures.… (více)

Reklama

Reklama