Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ve fantastickém světě, kde se meč a magie prolínají s prvky dobrodružné sci-fi, stojí temné království Krull. Tam se mladý král vydává na nelehkou výpravu s cílem vypátrat svou unesenou nevěstu a zachránit zemi před vesmírnými vetřelci. Vydejte se na cestu do tajemných časů a na místa, která nepatří ani do minulosti, ani do přítomnosti. Podivuhodné mytické bytosti zde provádějí svá neuvěřitelná kouzla a všem vládne hrozný, všemocný Netvor. Je to planeta Krull, která ožívá v této nádherné dobrodružné podívané. Princ Colwyn se vydává na nebezpečnou výpravu, aby zachránil svou mladou nevěstu, kterou Netvor drží v zajetí. Ale zabijáci a vetřelci na něj pod velením ďábelského monstra začnou dorážet na každém kroku. Colwyn se musí nejprve dostat ke vzdálené jeskyni a najít legendární zbraň zvanou Glaive, která je klíčem k neobyčejné síle. Při svém pátrání se Colwyn stane svědkem událostí, které přesahují i ty nejdivočejší představy. Nakonec musí stanout tváří v tvář Netvorovi a s pomocí kouzelného Glaiveu zachránit svou planetu před úplným zničením. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (164)

Innuendo1987 

všechny recenze uživatele

Pohádkový příběh, který jsem viděl, když mi bylo asi 6 let. Dlouhou dobu jsem jej pak hledal bez informací o co se vlastně jedná a jaký je jeho název. Nicméně hledání bylo nakonec úspěšné a já jsem se mohl znova podívat na film, který mi utkvěl v paměti tolik let. Zajímavé na tomto filmu je spojení fantasy a sci-fi, kdy království na jedné planetě je napadenou armádou zabijáků pod vedením netvora. Zápletka může vypadat banálně až jednoduše ale ve spojení s velmi sympatickými hrdiny, kde se ve svých prvních rolích blýsknou třeba Liam Neeson a Robbie Coltrane, jde o velmi kvalitní zábavu. Samotná kapitola pro sebe je Hornerova hudba. Podle mě jde o nejlepší filmovou hudbu, jakou jsem měl zatím tu možnost slyšet a o Hornerův vrchol. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Obyvatelia planéty Krull sú terorizovaní okupačnou armádou. Vesmírni zabijáci pod velením mocného a ukrutného Netvora okupujú ich domovy. Kráľovský syn Colwyn sa vydá na nebezpečnú, dobrodružnú výpravu do Čiernej pevnosti, aby zachránil svoju nevestu, pomstil smrť svojho otca, zabil Netvora a oslobodil planetu Krull. Tento snímok, ktorý v roku 1983 natočil anglický režisér Peter Yates je zvláštny hybrid. Podivná sci-fi rozprávková fantasy. *** ()

Reklama

Ruut 

všechny recenze uživatele

Update 2018: Díky natáčení převážně v exteriérech a zajímavému námětu má Krull i nyní co dát. Nezestárl tolik, kolik bych čekal. a to je dobře. ------- Jeden z základních stavebních kamenů fantasy 80tých let. Ano triky stojí za houbelec. Postavy jsou ploché a jednají přesně podle šablon. Ale vždyt to je fantasy pohádka a ne Tarkovského epos. Když jsem byl malý, tak jsem na Krull koukal s otevřenou pusou a líbí se mi i ted když jsem jej viděl podruhé s odstupem 15 let. ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Planetu Krull jsem neviděl jako dítě, ale mnohem později při stahování klasických fantasy z DC++ a moc se mi líbila. Je to napovrch tradiční fantasy - nevýrazný princ se po pár minutách zamiluje do nevýrazné princezny a když ji unesou Netvorovi vojáci do Černé pevnosti, vydá se ji zachránit. Cestou nabírá společníky, čelí magii i monstrům a putuje do finální bitvy. Jsou tu ale detaily které z toho dělají skvělou záležitost. Vedlejší postavy (vtipný kouzelník, léčitel s pohnutou minulostí, starý věštec, kluk, kyklop který ví kdy zemře, tlupa banditů) jsou sympatické a bohužel umírají. Pěkná výprava, hrdinská hudba, pár bitek, občas humor, westernové chycání koní se střídá s hororovými scénami (obří pavouk). Kouzelná hvězdice a velkolepé finále. A především je to napůl sci-fi - pevnost je mimozemsky působící vesmírná loď,  záporák je monstrum z kosmu a vojáci jsou paraziti v brnění co střílí lasery (proti kterým jsou meče celkem na hovno). Prostě film, který mám rád a právem se řadí do 80s fantasy klasik. Fantasy roku 1983. PS: Liam Neeson hraje jednoho z banditů. ()

Ivoshek

všechny recenze uživatele

Ani se mi to nějak nechce hodnotit hvězdičkama. Jako malej jsem to viděl v NDR v kině a byl jsem uchvacený. Přišlo mi to tehdy perfektní, napínavé, trochu strašidelné. Když jsem to teď viděl dvakrát v telce, byl moje pocity spíš rozpačité a radši jsem to nedokoukal, abych si nekazil tu pěknou dětskou vzpomínku. ()

Galerie (67)

Zajímavosti (4)

  • Pôvodne sa plánovalo s pokračovaním, avšak po slabých tržbách v kinách producenti od tohto zámeru ustúpili. (beso74)
  • Pôvodne sa mal o špeciálne efekty a dizajn monštier postarať Christopher Tucker, nakoniec sa natáčania nezúčastnil a ako oficiálny dôvod boli uvedené umelecké nezhody. (beso74)

Reklama

Reklama